Naaktstrand Vuren


Kaart  Gastenboek  Terug

Ongeveer 3 km ten oosten van Gorinchem, ter hoogte van Fort Vuren, bevinden zich in de uiterwaarden van de Waal een aantal kleine strandjes. De uiterwaarden zijn niet ingericht voor strandrecreatie. In het gebied grazen dieren, laat deze met rust en voer en aai de dieren niet.

Op ťťn van de strandjes vindt (op beperkte schaal) naaktrecreatie plaats. Het strandje ligt achter een waterplas, met rondom bosschages, en is hierdoor beperkt en op grote afstand zichtbaar vanaf de openbare weg. Langs het water is een klein zandstrand, verder bestaat het naaktstrandje uit ongecultiveerd grasland. Op het naaktstrandje zijn geen voorzieningen aanwezig.

Hier is geen officiŽle zwemlocatie, de dichtstbijzijnde zwemlocatie bevindt zich aan de overkant van de rivier bij de camping de Mosterdpot. Voor informatie over de actuele zwemwaterkwaliteit op deze locatie kijk op de site van de provincie Noord-Brabant. Het zwemmen in de rivieren is gevaarlijk. Er staat er tussen kribben vaak een verraderlijke stroming. Daarnaast maakt de zuiging van passerende schepen het zwemmen gevaarlijk. Dus wees gewaarschuwd!

Het zwemwater heeft een langzaam aflopende bodem en is daar door ook geschikt voor ongeoefende zwemmers. Er is geen afgebakend zwemgedeelte.


Op dit moment is de waterkwaliteit goed, er kan worden gezwommen.
De dichtstbijzijnde officiŽle zwemwaterlocatie is De Mosterdpot op 2400 meter afstand. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl.

Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Terug