Naaktstrand Oesterdam


Kaart  Gastenboek  Terug

De Oesterdam is een secundaire afsluitingsdam tussen Tholen en Zuid-Beveland en beschermd Noord-Brabant tegen het water. De dam heeft een lengte van 11 kilometer en is daarmee de langste dam van de Deltawerken. Bij de Kreekkraksluizen, ook wel Bergse Diepsluis genoemd, vindt aan de zuidzijde al jaren lang, naaktrecreatie plaats.

Het gebied is niet speciaal ingericht voor strandrecreatie. Langs de dam is er een smalle grasstrook die als ligweide dienst doet. Er is geen zandstrand aanwezig. Het terrein is vrij onbeschut gelegen. Het naaktstrandje heeft verder geen voorzieningen, wel staat er zomers, bij mooi weer, een frietkraam bij de parkeerplaatsen aan de noordzijde. Ook zijn hier zomers toiletten aanwezig.

Bij eb is het zwemwater moeilijk bereikbaar (basaltblokken). In het zwemwater, vooral in de ondiepere gedeelten, bevinden zich Japanse oesters met vlijmscherpe uitsteeksels. Draag daarom bij het zwemmen altijd waterschoenen. Ook staat er vaak een sterke stroming, blijf daarom dichtbij de kant. Op het naaktstrandje en ook in de directe nabijheid is geen badtoezicht aanwezig. Voor informatie over de actuele zwemwaterkwaliteit kijk op de site van de provincie Zeeland.


Het zwemseizoen is momenteel gesloten, vanaf 1 mei wordt de zwemwaterkwaliteit weer gecontroleerd.

Honden zijn op een gedeelte toegestaan.


Getij: Oesterdam
22-03-2019
04:30      HW   202 cm
10:32      LW  -197 cm
16:56      HW   219 cm
22:49      LW  -165 cm

Terug