Naaktstrand Kraaijenbergse Plassen(Cuijk)


Kaart  Gastenboek  Terug

Aan de noordwest zijde van Cuijk ligt het 475 hectare grote Kraaijenbergse Plassengebied. De plassen zijn ontstaan door zandwinning die van 1968 tot 2014 plaatsvond. Het plassengebied bestaat uit 9 verschillende plassen elk met een andere functie. Bij plas 4, aan de noordzijde van het plassengebied, is sinds juli 2005 een gedeelte aangewezen voor naaktrecreatie. Het gebied is met borden aangegeven. De plassen (behalve de natuurplas 5) staan in directe verbinding met de Maas. Op de website Kraaijenbergseplassen.nl staat veel informatie over dit mooie gebied. Voor de bereikbaarheid kijk op de route pagina van deze site.

In de in 2010 (definitieve versie) verschenen notitie Plassengebied Cuijk staan de toekomstige ontwikkelingen van het gebied aangegeven. Ook wordt hierin een kleine passage gewijd aan het naaktstrandje:

"Aan de westkant van plas 4 is voorlopig een gebied ingericht voor de naaktrecreatie. Dit naaktstrand is enigszins afgeschermd van het gebied waar extensieve recreatie is toegestaan. Deze inrichting is tot stand gekomen om tegemoet te komen aan de wens van een aantal inwoners om deze vorm van recreatie mogelijk te maken."

Het naaktstrandje heeft alleen een ligweide (deze wordt tegenwoordig keurig gemaaid) en geen zandstrand. Het gebied is niet speciaal ingericht voor strandrecreatie. Op het strandje staat een mobiel toilet. Op het naaktstrandje zijn verder geen voorzieningen aanwezig.


Het zwemseizoen is momenteel gesloten, vanaf 1 mei wordt de zwemwaterkwaliteit weer gecontroleerd.

Honden zijn niet toegestaan.

Terug