Naaktstrand Domburg


Kaart  Gastenboek  Terug

Domburg, in het noordwesten van Walcheren, is één van de twee oudste badplaatsen van Nederland. In het begin van de vorige eeuw verbleven een aantal bekende kunstschilders, zoals Piet Mondriaan en Jan Toorop, zomers in Domburg, waardoor het ook bekend werd als kunstenaarsdorp. De familiebadplaats Domburg ligt direct aan zee, met in het oosten het duingebied met de bossen van de Manteling van Walcheren en in het westen het duingebied met een 18-holes golfbaan. Het kleine, maar druk bezochte, naaktstrand ligt achter de golfbaan, op ongeveer 1 km buiten het dorp. Ook ligt hier het grote recreatiepark Hof Domburg, met een subtropisch (niet naturistisch) zwemparadijs.

Naaktrecreatie is toegestaan tussen paal 16,4 en 16,9. Het gebied staat met borden aangegeven. In de duinen is het verboden te recreëren. Op het strand zijn geen voorzieningen aanwezig, wel is op de duinovergang een toilet aanwezig. Tegen het naaktstrand aan, staat het strandpaviljoen "7 golven".

Op het strand zijn golfbrekerpalen aanwezig. Het zwemmen dichtbij deze palen is gevaarlijk. Op het strand is geen direct badtoezicht aanwezig. De dichtstbijzijnde strandpost staat bij de strandopgang Noordduine op 450 meter vanaf de westgrens. Informatie over de actuele zwemwaterkwaliteit is te vinden op de site van de provincie Zeeland


Het zwemseizoen is momenteel gesloten, vanaf 1 mei wordt de zwemwaterkwaliteit weer gecontroleerd.

Honden zijn aangelijnd toegestaan.


Getij: Domburg
06-12-2019
03:05      LW  -90 cm
09:05      HW   107 cm
15:45      LW  -125 cm
22:06      HW   130 cm

Terug