Naaktstrand Vrouwenpolder


Kaart  Gastenboek  Terug

Vrouwenpolder is een gezellige familiebadplaats in het noordwesten van Walcheren. Het heeft twee supermarkten, diverse restaurants en horecagelegenheden. In de directe nabijheid liggen o.a. het bungalowpark Breezand en de camping Oranjezon.

Tussen de badplaats en het strand ligt het uitgestrekte natuurgebied Oranjezon, dat deel uit maakt van de Manteling van Walcheren. Het natuurgebied heeft meer als 100 jaar dienst gedaan als drinkwaterwingebied voor Walcheren. Het gebied, waar momenteel geen water meer wordt gewonnen, is grotendeels eigendom van Delta Nutsbedrijven en wordt beheerd door de Stichting Het Zeeuwse Landschap. Tegen een vergoeding van 1 euro kan bij het pompstation Oranjezon een wandelkaart worden verkregen. Ook is hier een kleine expositieruimte.

Aan het strand is op twee plaatsen naaktrecreatie toegestaan. Beide strandgedeeltes zijn het best bereikbaar via de parkeerplaats bij de camping Oranjezon. Voor de strandopgang Oranjezon is geen entree verschuldigd. Vlak voor de strandopgang is een lange trap, zodat het strand met een wandelwagen of een bolderkar minder goed bereikbaar is.


Op dit moment is de waterkwaliteit goed, er kan worden gezwommen.
De dichtstbijzijnde officiŽle zwemwaterlocatie is Breezand, overgang de Zandput op 400 meter afstand. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl.

Honden zijn aangelijnd toegestaan.


Getij: Vrouwenpolder
19-06-2019
03:46      HW   209 cm
10:10      LW  -162 cm
16:11      HW   194 cm
22:34      LW  -181 cm

Terug