Naaktstrand Oostkapelle


Kaart  Gastenboek  Terug

De familiebadplaats Oostkapelle ligt in het noordwesten van Walcheren. De oude dorpskern met o.a. een supermarkt en diverse horeca voorzieningen ligt op ongeveer 2 km vanaf de kust. Een bungalowpark met vele recreatieverblijven, ligt dichter bij de kust. Ook zijn in de omgeving diverse campings aanwezig, met tussen Domburg en Oostkapelle de kleine naturistische camping Hermitage. Tussen de badplaats en de kust ligt het prachtige natuurgebied de Manteling van Walcheren. Het naaktstrand ligt aan de oostzijde, achter het natuurgebied de Oranjezon, dat deel uit maakt van de Manteling van Walcheren. Het natuurgebied de Oranjezon is alleen toegangelijk met een geldige wandelkaart.

Naaktrecreatie is toegestaan tussen paal 10,9 en 8,6. (ongeveer vanaf strandpaviljoen Zin (voorheen Pays Bas) in Oostkapelle tot aan strandpaviljoen "Beachclub Sunrise" bij overgang Oranjezon te Vrouwenpolder). Het gebied staat met borden aangegeven. Op het naaktstrand is het strandpaviljoen "Zin" aanwezig. Alhoewel het paviljoen volledig op het naaktstrand staat, is bloot op het terras niet toegestaan. Op het naaktstrand zijn toiletten en een douche aanwezig. Op het naaktstrand zelf zijn honden aangelijnd toegestaan, maar niet op de toegangsweg over het textielstrand.

Op het strand zijn golfbrekerpalen aanwezig. Het zwemmen dichtbij deze palen is gevaarlijk. Op het strand is geen direct badtoezicht aanwezig. De dichtstbijzijnde strandpost staat bij de strandopgang Oostkapelle op 700 meter vanaf de westgrens. Informatie over de actuele zwemwaterkwaliteit is te vinden op de site van de provincie Zeeland

Het naaktstrand gaat, aan de oostzijde over, in het naaktstrand bij Vrouwenpolder.


Het zwemseizoen is momenteel gesloten, vanaf 1 mei wordt de zwemwaterkwaliteit weer gecontroleerd.

Honden zijn niet toegestaan.


Getij: Oostkapelle
28-03-2020
04:02      HW   202 cm
10:31      LW  -177 cm
16:17      HW   195 cm
22:29      LW  -157 cm

Terug