Naaktstrand Neeltje Jans


Kaart  Gastenboek  Terug

Het voormalig werkeiland Neeltje Jans is 59 hectare groot en ligt halverwege de Oosterscheldekering tussen Schouwen en Noord-Beveland. Na het voltooien van de Oosterscheldekering in 1986, hebben Natuurmonumenten en Het Zeeuwse Landschap het eiland opgekocht en omgevormd tot natuurgebied dat onderdeel is van het Nationaal Park Oosterschelde. Aan de zeezijde is een prachtig strand ontstaan met een lengte van 2 km. Aan de zuidzijde ligt een slufter waar het zeewater bij springtij de vlakte achter de duinen binnen stroomt. Het strand heeft een textielstrand, een naaktstrand en een (niet officieel) kitestrand. Het attractiepark "WaterLand Neeltje Jans", met als thema de Deltawerken, is met 300.000 bezoekers per jaar, een grote publiekstrekker op Neeltje Jans. Het Nationaal Park Oosterschelde heeft hier het bezoekerscentrum.

Sinds 7 juli 2007 is naaktrecreatie hier officieel toegestaan. De gemeente Veere had naaktrecreatie hier aanvankelijk verboden, maar een aantal boetes voor naaktzonnen werd door de rechter vernietigd. In overleg met de NFN heeft de gemeente nu een zone met een lengte van 750 meter aangewezen voor naaktrecreatie.

Naaktrecreatie is toegestaan op het midden strandvak van Neeltje Jans aan de zeezijde. Het strandvak heeft een lengte van ongeveer 750 meter en staat met borden aangegeven. Op het naaktstrand zijn geen voorzieningen. Aan de noordzijde is op 700 meter vanaf het naaktstrand strandpaviljoen "Atlantis" aanwezig.

Er is geen badtoezicht. Voor informatie over de actuele zwemwaterkwaliteit kijk op de site van de Provincie Zeeland.


Op dit moment is de waterkwaliteit goed, er kan worden gezwommen.
De dichtstbijzijnde officiŽle zwemwaterlocatie is Neeltje Jans badstrand op 500 meter afstand. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl.

Honden zijn aangelijnd toegestaan.


Getij: Neeltje Jans
19-06-2019
03:56      HW   176 cm
10:11      LW  -135 cm
16:20      HW   162 cm
22:39      LW  -155 cm

Terug