Naaktstrand Nieuw Haamstede


Kaart  Gastenboek  Terug

Door de opkomst van het toerisme werd Nieuw-Haamstede vlak voor de tweede wereldoorlog gebouwd als wijk van Burgh-Haamstede. Het dorp, met slechts één toegangsweg, bestaat vrijwel volledig uit vakantiewoningen en mist daardoor een gezellige dorpskern. Nieuw-Haamstede ligt in het uitgestrekte natuurgebied Kop van Schouwen met 21 km aan strand. Schouwen-Duiveland is het meest noordelijke schiereiland van Zeeland en heeft twee strand gedeeltes waar naaktrecreatie is toegestaan. Op deze pagina is informatie te vinden over het naaktstrand gedeelte vlakbij Nieuw Haamstede. Voor het tweede naaktstrand gedeelte kijk op de pagina van Renesse.

Naaktrecreatie is toegestaan tussen paal 12,5 en 13,5. Het gebied is met borden aangegeven. Op het naaktstrand zijn geen voorzieningen aanwezig. Op zeer ruime afstand naar het noorden (1250 meter) staat het strandpaviljoen De Strandloper, het enige strandpaviljoen van Nieuw-Haamstede. Bij voldoende drukte komt ook een ijscowagen langs. Vooral op het zuidelijke, minder drukke strand gedeelte, ter hoogte van de Meeuwenduinen, komen veel vogels voor.

Er is geen badtoezicht. Voor informatie over de actuele zwemwaterkwaliteit kijk op de site van de Provincie Zeeland.


Op dit moment is de waterkwaliteit goed, er kan worden gezwommen.
Het naaktstrandje heeft een eigen officiële zwemwaterlocatie: Nieuw Haamstede, overgang 't Oude Vuur. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl.

Honden zijn aangelijnd toegestaan.


Getij: Nieuw Haamstede
09-07-2020
05:30      HW   172 cm
11:35      LW  -111 cm
17:51      HW   151 cm

Terug