Naaktstrand Renesse


Kaart  Gastenboek  Terug

Renesse ligt op Schouwen-Duiveland en staat vooral bekent als dť badplaats voor jongeren. Vroeger was het uitgaansleven hier berucht, maar tegenwoordig is het zeer gezellig met de vele cafťs, bars en discotheken. Renesse ligt in het uitgestrekte natuurgebied Kop van Schouwen met 21 km aan strand. Schouwen-Duiveland is het meest noordelijke schiereiland van Zeeland en heeft twee strand gedeeltes waar naaktrecreatie is toegestaan. Op deze pagina is informatie te vinden over het naaktstrand gedeelte aan de westzijde van Renesse, richting Nieuw-Haamstede. Voor het tweede naaktstrand gedeelte kijk op de pagina van Nieuw-Haamstede.

Naaktrecreatie is toegestaan van paal 6,94 tot 7,99. Het gebied staat op het strand aangegeven met borden. In de praktijk wordt naakt gerecreŽerd tot ongeveer paal 8,99 (hier wordt het strand weer smaller), met uitzondering van het gebied bij de drukke strandopgang bij paal 7,99. Op het zeer brede strand (circa 600 meter), zijn in tegenstelling met de overige Zeeuwse stranden geen golfbrekerpalen aanwezig. Aan de duinzijde zijn ook mogelijkheden om in de eerste (lage) duinen te recreŽren. Op het naaktstrand zijn geen voorzieningen aanwezig. Aan de oostzijde (richting Renesse) staat het strandpaviljoen "De Zwaluw". Het naaktstrand wordt, vooral aan de waterlijn, ook veel gebruikt door textielrecreanten.

Er is geen badtoezicht. Voor informatie over de actuele zwemwaterkwaliteit kijk op de site van de Provincie Zeeland.


Op dit moment is de waterkwaliteit goed, er kan worden gezwommen.
De dichtstbijzijnde officiŽle zwemwaterlocatie is Renesse Luieweg Badstrand op 1300 meter afstand. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl.

Honden zijn aangelijnd toegestaan.


Getij: Renesse
19-06-2019
04:09      HW   163 cm
10:10      LW  -104 cm
16:32      HW   145 cm
22:30      LW  -126 cm

Terug