Naaktstrand Rockanje


Kaart  Gastenboek  Terug

De badplaats Rockanje in de gemeente Voorne ligt op één van de (voormalige) Zuid-Hollandse eilanden. Het duinengebied van Voorne, dat loopt van de Haringvlietdam tot de Brielse Gatdam, wordt gerekend tot één van de mooiste van Nederland. Het circa 8 km lange strand heeft uitzicht op Goeree-Overflakkee (zuiden) en op de Maasvlakte (noorden). Rockanje is voor veel strandbezoekers een prima alternatief voor het tijdelijk gesloten strand op de Maasvlakte. Rockanje heeft twee strandopgangen, bij de meest noordelijke, bij de strandopgang "Tweede Slag" is een gedeelte bestemd voor naaktrecreatie.

Naaktrecreatie is toegestaan tussen paal 10,6 en 11,4. Het gebied is aan de zijde van Rockanje met een bord aangegeven. Het bord einde naaktstrand bij paal 10,6 ontbreekt. Op het strand zijn geen voorzieningen aanwezig. Bij de strandopgang op het textiel strand zijn twee strandpaviljoens aanwezig. Door de versterking (2010) van de duinen en het ophogen van het strand heeft het naaktstrand gedeelte een compleet ander aanzien gekregen. Het duingebied is afgerasterd met prikkeldraad en niet toegankelijk. De nieuwe duinen bij de Punt van Voorne zijn nog onbegroeid.

Op het naaktstrand is geen badtoezicht. De dichtstbijzijnde strandpost bevindt zich bij de strandopgang "Eerste Slag", op ongeveer 1500 meter vanaf de zuidgrens. Voor de actuele zwemwaterkwaliteit kijk op de site van de provincie Zuid-Holland. Voor het strand liggen enkele zandbanken waardoor de zee hier erg rustig is.


Het zwemseizoen is momenteel gesloten, vanaf 1 mei wordt de zwemwaterkwaliteit weer gecontroleerd.

Honden zijn niet toegestaan.


Getij: Rockanje
22-03-2019
03:09      HW   166 cm
08:44      LW  -110 cm
15:28      HW   196 cm
20:55      LW  -79 cm

Terug