Naaktstrand Maasvlakte


Kaart  Gastenboek  Terug

September 2008 werd een begin gemaakt met de aanleg van de Tweede Maasvlakte. Omdat de uitbreiding zeewaarts plaatsvindt, is het populair Slufterstrand grotendeels verdwenen. In 2009 was er nog beperkt naaktrecreatie mogelijk op een deel van het textielstrand. In de twee jaar daarna werd het complete Slufterstrand werkterrein en afgesloten voor recreanten.

Op 26 mei 2012 is een deel van het strand, met een gedeelte voor naaktrecreatie, weer opengegaan voor het publiek. Het nieuwe naaktstrand ligt tussen het textielstrand en het extensieve strand. (zie het kaartje op de routepagina) Er wacht de naturisten wel een grote teleurstelling, ondanks de uitbreiding van de stranden op de nieuwe Maasvlakte, is het naaktstrand gekrompen van 2500 meter naar slechts 375 meter.

Het naaktstrand gedeelte staat aan de zuidzijde aangegeven met een bord en aan de noordzijde wordt het afgebakend door een rij zeecontainers. Het gebied achter de zeecontainers is nu nog werkterrein en hier komt straks het sportstrand. Dit strandgedeelte gaat 29 oktober 2012 open en is gericht op kleinschalige recreatie zoals kite-surfen en vliegeren. Dit deel wordt geen officieel naaktstrand, maar het Havenbedrijf Rotterdam heeft toegezegd dat de havenpolitie niet zal optreden tegen eventuele naaktrecreanten op dit strandgedeelte.

Op het strand zijn geen voorzieningen aanwezig. Wel staat op het eerste parkeerterrein een eenvoudige horeca voorziening (snackcontainer), op 900 meter vanaf de zuidgrens. De sanitaire voorzieningen zijn op dit moment (mei 2012) nog niet aanwezig. Op het textielstrand staat een reddingspost van de Rotterdamse Reddingsbrigade op ongeveer 500 meter vanaf de zuidgrens van het naaktstrand.


Op dit moment is de waterkwaliteit goed, er kan worden gezwommen.
Het naaktstrandje heeft een eigen officiŽle zwemwaterlocatie: Tweede Maasvlakte. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl.

Honden zijn toegestaan.

Terug