Naaktstrand Monster


Kaart  Gastenboek  Terug

Door de aanleg van de Zandmotor (2011) is het naaktstrand tussen de strandopgang Schelppad en Watertoren komen te vervallen. De gemeente Westland heeft, tot de teleurstelling van deze site, het (beperkte) gebied ten noorden van de strandopgang Watertoren aangewezen als het nieuwe naaktstrand. Op de oude strandpagina van het naaktstrand Monster staat veel informatie over de Zandmotor en de verplaatsing van het naaktstrand. Het naaktstrand is door de verplaatsing vanaf de zijde van Monster per auto vrijwel onbereikbaar (3300 meter lopen!). Jammer dat van het oorspronkelijke naaktstrand met een lengte van circa 1 km slechts 200 meter is overgebleven. Natuurcompensatie vindt men wel belangrijk, maar de naturisten worden niet gecompenseerd en afgescheept met een klein stukje strand, waar in de praktijk al jaren naaktrecreatie plaatsvond.

Aan de zuidzijde van het naaktstrand wordt dit strandseizoen (2011) de Zandmotor, een kunstmatig haakvormig schiereiland, aangelegd. De noordelijke haak van de Zandmotor komt voor het naaktstrand te liggen, waardoor er een soort baai ontstaat. Na verwachting zal deze baai snel smaller worden en zal de kop van de Zandmotor aansluiting krijgen op het naaktstrand van Monster. Het naaktstrand wordt dan afgesneden van de zee en komt aan een binnenmeer te liggen. De Zandmotor wordt door het mooie weer veel sneller aangelegd dan gedacht en zal al voor de bouwvak klaar zijn.

Naaktrecreatie is toegestaan 20 meter ten noorden van strandpaal 108,50 tot aan de gemeentegrens met Den Haag (ongeveer bij strandpaal 108,25). Hier gaat het naaktstrand van Monster over in het naaktstrand van Kijkduin. Op het naaktstrand zijn geen voorzieningen aanwezig. Het Strandpaviljoen Klein Ockenburgh staat op 600 meter afstand vanaf de noordgrens.


Op dit moment is de waterkwaliteit goed, er kan worden gezwommen.
De dichtstbijzijnde officiŽle zwemwaterlocatie is Den Haag op 2300 meter afstand. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl.

Honden zijn toegestaan.


Getij: Monster
19-06-2019
00:40      LW  -83 cm
04:57      HW   120 cm
13:09      LW  -65 cm
17:25      HW   101 cm

Terug