Naaktstrand Den Haag Kijkduin


Kaart  Gastenboek  Terug

Het naaktstrand van Kijkduin is het zuidelijkste van de twee naaktstranden op het Zuiderstrand van Den Haag.

In de periode tussen 2008 en 2011 is de hele kust tussen Hoek van Holland en Scheveningen versterkt. Als één van de laatste strandgedeeltes is het Kijkduin strand eind 2010 / begin 2011 versterkt. Bij Kijkduin zijn de duinen verbreed en is het strand opgespoten. Het strand is hier door veel breder geworden en de Delflandse hoofden (strekdammen) zijn onder het zand verdwenen. Op het zuidelijk deel van het naaktstrand is op het strand ook een duin aangelegd. Door dat de nieuwe duinen nog onbegroeid zijn, is het een compleet ander gezicht! De werkzaamheden zijn ruim voor het strandseizoen afgerond. Meer informatie over deze kustversterking is te vinden op de site van de DelflandseKust.

Aan de zuidzijde van het naaktstrand wordt dit strandseizoen (2011) de Zandmotor, een kunstmatig haakvormig schiereiland, aangelegd. De noordelijke haak van de Zandmotor komt voor het naaktstrand te liggen, waardoor er een soort baai ontstaat. Na verwachting zal deze baai steeds smaller worden en zal de kop van de Zandmotor aansluiting krijgen op het naaktstrand van Kijkduin. Het naaktstrand van Monster dat door de aanleg van de Zandmotor moest verdwijnen, is inmiddels verplaatst naar het strandgedeelte zuidelijk van de strandopgang Watertoren. Het naaktstrand van Kijkduin gaat aan de zuidzijde over in het verplaatste naaktstrand van Monster.

In het najaar wordt een duinfietspad tussen Kijkduin en Hoek van Holland aangelegd. Naaktstrandje.nl heeft gevraagd het duinpad zodanig aan te leggen dat er vanaf het fietspad geen zicht is op het naaktstrand.

Naaktrecreatie is toegestaan tussen dam 20 en dam 21 en ook 80 meter voor dam 20, (100 meter noordelijk en 300 meter zuidelijk van paal 108). De dammen zijn niet meer goed zichtbaar, maar het gebied staat duidelijk op het strand met borden aangegeven. Op het strand zijn geen voorzieningen aanwezig. Het strandpaviljoen "De ZeeRob" dat dichtbij het naaktstrand stond is (2011) verhuisd naar strandslag 2A. Het Strandpaviljoen Klein Ockenburgh staat op 190 meter afstand vanaf de noordgrens.


Op dit moment is de waterkwaliteit goed, er kan worden gezwommen.
De dichtstbijzijnde officiële zwemwaterlocatie is Kijkduin op 1900 meter afstand. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl.

Honden zijn toegestaan.


Getij: Den Haag Kijkduin
19-06-2019
00:40      LW  -83 cm
04:57      HW   120 cm
13:09      LW  -65 cm
17:25      HW   101 cm

Terug