Naaktstrand Scheveningen


Kaart  Gastenboek  Terug

Het naaktstrand van Scheveningen is ťťn van de oudste naaktstranden van Nederland. Op 13 juni 1975, werd door de gemeenteraad van Den Haag een stuk strand van 250 meter dichtbij de grens met Wassenaar aangewezen voor naaktrecreatie. Het naaktstrand was vroeger afgeschermd door een schutting op enkele meters afstand vanaf de duinenrij. Strandwandelaars konden achter de schutting langs het naaktstrand passeren.

Naaktrecreatie is toegestaan tussen de strandpalen 98,0 (zijde Den Haag) en 95,7 (zijde Wassenaar). Het naaktstrand is met borden aangegeven tot aan de grens met de gemeente Wassenaar (paal 97,4). Het naaktstrand gedeelte op het grondgebied van de gemeente Wassenaar is niet met borden aangegeven. In de praktijk wordt in het gebied tot aan de Wassenaarse Slag op ruime schaal naakt gerecreŽerd (niet vlakbij de strandopgangen).

Op het naaktstrand zijn twee strandpaviljoens aanwezig. Verder zijn er geen voorzieningen. Het hondenbeleid is in 2008 door de gemeente Den Haag gewijzigd. Het gehele naaktstrand is nu uitrengebied geworden voor honden.

Op het strand zijn een aantal strekdammen aanwezig, die ook bij laagwater nauwelijks zichtbaar zijn. Deze strekdammen zijn met borden gemarkeerd. Blijf met het zwemmen op minimaal 25 meter uit deze dammen (het zwemmen dichtbij de strekdammen is verboden!).


Op dit moment is de waterkwaliteit goed, er kan worden gezwommen.
Het naaktstrandje heeft een eigen officiŽle zwemwaterlocatie: Zwarte Pad. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl.

Honden zijn toegestaan.


Getij: Scheveningen
19-06-2019
00:50      LW  -83 cm
05:07      HW   120 cm
13:19      LW  -65 cm
17:35      HW   101 cm

Terug