Naaktstrand Scheveningen


Kaart  Gastenboek  Terug

Het naaktstrand van Scheveningen is één van de oudste naaktstranden van Nederland. Op 13 juni 1975, werd door de gemeenteraad van Den Haag een stuk strand van 250 meter dichtbij de grens met Wassenaar aangewezen voor naaktrecreatie. Het naaktstrand was vroeger afgeschermd door een schutting op enkele meters afstand vanaf de duinenrij. Strandwandelaars konden achter de schutting langs het naaktstrand passeren.

Naaktrecreatie is toegestaan tussen de strandpalen 98,0 (zijde Den Haag) en 95,7 (zijde Wassenaar). Het naaktstrand is met borden aangegeven tot aan de grens met de gemeente Wassenaar (paal 97,4). Het naaktstrand gedeelte op het grondgebied van de gemeente Wassenaar is niet met borden aangegeven. In de praktijk wordt in het gebied tot aan de Wassenaarse Slag op ruime schaal naakt gerecreëerd (niet vlakbij de strandopgangen).

Op het naaktstrand zijn twee strandpaviljoens aanwezig. Verder zijn er geen voorzieningen. Het hondenbeleid is in 2008 door de gemeente Den Haag gewijzigd. Het gehele naaktstrand is nu uitrengebied geworden voor honden.

Op het strand zijn een aantal strekdammen aanwezig, die ook bij laagwater nauwelijks zichtbaar zijn. Deze strekdammen zijn met borden gemarkeerd. Blijf met het zwemmen op minimaal 25 meter uit deze dammen (het zwemmen dichtbij de strekdammen is verboden!).


Het zwemseizoen is momenteel gesloten, vanaf 1 mei wordt de zwemwaterkwaliteit weer gecontroleerd.

Honden zijn toegestaan.


Getij: Scheveningen
22-03-2019
03:47      HW   111 cm
11:49      LW  -90 cm
15:58      HW   137 cm

Terug