Naaktstrand Den Haag Westduinpark


Kaart  Gastenboek  Terug

Het naaktstrand vlakbij het Westduinpark is het meest noordelijke van de twee naaktstranden op het Zuiderstrand van Den Haag. Volgend jaar staan er grote veranderingen op stapel. In de periode tussen 2008 en 2011 zal de gehele kust tussen Hoek van Holland en Scheveningen worden versterkt. Het gedeelte tussen de strandopgangen 3 en 5 (aan de zuidzijde bij Kijkduin) zijn reeds versterkt. Op het Zuiderstrand van Den Haag mag in het badseizoen niet aan de versterking worden gewerkt, in het najaar van 2010 gaat men verder met de versterking in de richting van Scheveningen, en dan komt het Westduinpark ook aan de beurt. Bij het Westduinpark zijn de duinen voldoende breed en wordt alleen het strand breder gemaakt.

Meer informatie over deze kustversterking is te vinden op de site van de DelflandseKust. Op het naaktstrand van Hoek van Holland zijn de werkzaamheden momenteel afgerond.

Naaktrecreatie is toegestaan over een lengte van 500 meter tussen paal 104 en 105. (ongeveer 100 meter voor dam 34 tot dam 35). Dit gebied staat op het strand met borden aangegeven. Op het naaktstrand staat het strandpaviljoen "Vulcano Beach" Voorheen was dit strandpaviljoen "Moby Dick". Op het terras van het nieuwe strandpaviljoen is, tot verdriet van velen, naaktrecreatie niet meer toegestaan. Vlakbij het strandpaviljoen is een douche aanwezig. Op 80 meter vanaf de zuidgrens staat het strandpaviljoen "Beachclub Friends".

Op het naaktstrand zijn twee strekdammen aanwezig. Deze strekdammen zijn met borden gemarkeerd. Blijf met het zwemmen op minimaal 25 meter uit deze dammen. Op het naaktstrand is geen badtoezicht, de dichtstbijzijnde reddingspost bevindt zich op170 meter vanaf de zuidgrens, vlakbij de strandopgang 7. Informatie over de actuele waterkwaliteit is te vinden op de site van de Provincie Zuid-Holland.


Op dit moment is de waterkwaliteit goed, er kan worden gezwommen.
De dichtstbijzijnde officiŽle zwemwaterlocatie is Kijkduin - Den Haag op 1350 meter afstand. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl.

Honden zijn niet toegestaan.


Getij: Den Haag Westduinpark
19-06-2019
00:45      LW  -83 cm
05:02      HW   120 cm
13:14      LW  -65 cm
17:30      HW   101 cm

Terug