Naaktstrand Noordwijk, Langevelderslag


Kaart  Gastenboek  Terug

Door de centrale ligging in het hart van de bollenstreek heeft Noordwijk de bijnaam 'Bloemenbadplaats van Europa'. Het 13 kilometer lange strand van Noordwijk grenst voor een groot gedeelte aan het prachtige natuurgebied Hollands Duin. Op twee rustige gedeeltes van het strand ten noorden van Noordwijk is naaktrecreatie toegestaan. Op deze pagina staat informatie over het naaktstrand vlakbij de Langevelderslag (afrit 27), het meest noordelijke naaktstrand van Noordwijk. Voor informatie over het tweede naaktstrand van Noordwijk, kijk op de pagina van Naaktstrand Noordwijk, Duindamseslag.

Naaktrecreatie is toegestaan tussen paal 73 en 74. (het gebied is in mei 2008 ingekrompen; tussen paal 73 en 71,5 is het officiŽle naaktstrand komen te vervallen). Het gebied is aangegeven met borden. Ook het vervallen gebied tussen paal 73 en 71,5 staat op het strand nog steeds (anno 2009) aangegeven als naaktstrand. Het vervallen gedeelte naaktstrand eindigt bij de gemeente grens met Zandvoort (paal 71,5). Hier begint een gedeelte textielstrand met een lengte van 500 meter, waarna het naaktstrand van Zandvoort begint. Op het kleine gedeelte textielstrand (zonder strandopgang) ingeklemd tussen de beide naaktstranden, wordt ook naakt gerecreŽerd. Voor de wandelliefhebber biedt dit een unieke mogelijkheid voor het maken van een lange naturistische wandeling.

Op het naaktstrand zijn geen voorzieningen aanwezig. Bij de standopgang Langevelderslag (niet op het strand) zijn diverse voorzieningen, zoals een snackbar, een beachclub, trampoline springen en een bewaakte fietsenstalling.

Op het naaktstrand is geen direct badtoezicht, de dichtstbijzijnde reddingspost staat bij de standopgang Langevelderslag. Voor informatie over de actuele zwemwaterkwaliteit kijk op de site van de Provincie Zuid-Holland.


Op dit moment is de waterkwaliteit goed, er kan worden gezwommen.
De dichtstbijzijnde officiŽle zwemwaterlocatie is Noordwijk aan Zee op 3600 meter afstand. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl.

Honden zijn aangelijnd toegestaan.


Getij: Noordwijk, Langevelderslag
20-06-2018
05:00      LW  -94 cm
09:14      HW   115 cm
17:25      LW  -69 cm
22:05      HW   80 cm

Terug