Naaktstrand Noordwijk, Langevelderslag


Kaart  Gastenboek  Terug

Door de centrale ligging in het hart van de Bollenstreek heeft Noordwijk de bijnaam 'Bloemenbadplaats van Europa'. Het 13 kilometer lange strand van Noordwijk grenst voor een groot gedeelte aan het prachtige natuurgebied Hollands Duin. Op twee rustige gedeeltes van het strand ten noorden van Noordwijk is naaktrecreatie toegestaan. Op deze pagina staat informatie over het naaktstrand vlakbij de Langevelderslag (afrit 27), het meest noordelijke naaktstrand van Noordwijk. Voor informatie over het tweede naaktstrand, kijk op de pagina van Noordwijk, Duindamseslag.

Naaktrecreatie is officieel toegestaan tussen paal 74 en 73. Het gebied is in mei 2008 ingekrompen; tussen paal 73 en 71,5 is het officiŽle naaktstrand komen te vervallen, maar in de praktijk wordt dit gebied nog steeds voor naaktrecreatie gebruikt. Het vervallen gedeelte naaktstrand eindigt bij de gemeente grens met Zandvoort (paal 71,5). Hier begint een gedeelte textielstrand met een lengte van 500 meter, waarna het naaktstrand van Zandvoort begint. Bekijk hier de infoborden bij de strandopgangen 27 en 28.

Begin 2013 is tussen strandpaal 70 en 73 het project Noordvoort gerealiseerd. Op een aantal plekken is in de rechte met helmgras begroeide zeereep de verstuiving weer opgang gebracht, zodat er een natuurlijke, geleidelijke overgang ontstaat van zee naar duinen. Op het strand zelf is er niets veranderd, hier kan normaal worden gerecreŽerd. Bij paal 72 is een uitzichtpunt gemaakt van het zand dat is vrijgekomen bij de vergraving van de bestaande duinenrij.

Op het naaktstrand zijn geen voorzieningen aanwezig. Bij de strandopgang Langevelderslag (niet op het strand) zijn diverse voorzieningen, zoals een snackbar, beachclub, strandrestaurant, trampoline springen en een bewaakte fietsenstalling.

Op het naaktstrand is geen direct badtoezicht, de dichtstbijzijnde reddingspost staat bij de strandopgang Langevelderslag


Op dit moment is de waterkwaliteit goed, er kan worden gezwommen.
De dichtstbijzijnde officiŽle zwemwaterlocatie is Noordwijk aan Zee op 3600 meter afstand. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl.

Honden zijn aangelijnd toegestaan.


Getij: Noordwijk, Langevelderslag
24-08-2019
03:17      LW  -67 cm
09:45      HW   104 cm
17:44      LW  -49 cm
22:14      HW   91 cm

Terug