Naaktstrand Terschelling Oost


Kaart  Gastenboek  Terug

Ten oosten van paal 12 is het strand zeer geschikt voor naaktrecreatie, uitgezonderd het strand dichtbij de strandopgang vanuit het Hoornse Bos (paal 14,6) en de strandopgang Oosterende Badweg (paal 18). Het 16 km lange strand telt slechts 4 strandopgangen (voor fietsers), waarvan bij de volgende 3 strandopgangen een strandpaviljoen aanwezig is:

Formerum aan Zee (paal 11,6): Strandpaviljoen "ZandZeeBar" Aan het einde van de Badweg van Hoorn (paal 14,6): Strandpaviljoen "Kaap Hoorn", dit paviljoen staat niet op het strand, maar achter de duinen. Aan het einde van de Oosterender Badweg (paal 18): Strandpaviljoen "Heartbreak-hotel".

Op het naaktstrand gedeelte zijn geen voorzieningen aanwezig. Op het strand is geen badtoezicht aanwezig. Het dichtstbijzijnde bewaakte strandgedeelte bevindt zich bij Formerum aan Zee (paal 11,6). Het lange strand ten oosten van paal 18,5 is uitermate geschikt voor het maken van een lange naturistische wandeling naar de Noordkaap bij het Amelander Gat. Om de route naar het Amelander Gat in te korten kan ook een deel worden gefietst (gekleed) op het onverharde pad achter de duinenrij. Let op, het zwemmen bij het Amelander Gat is door de sterke stroming levensgevaarlijk. Informatie over de actuele zwemwaterkwaliteit is te vinden op de site van de Provincie Fryslân. De waterkwaliteit wordt gecontroleerd bij het badstrand Hoorn.


Het zwemseizoen is momenteel gesloten, vanaf 1 mei wordt de zwemwaterkwaliteit weer gecontroleerd.

Honden zijn toegestaan.


Getij: Terschelling Oost
22-03-2019
03:55      LW  -152 cm
09:45      HW   94 cm
16:07      LW  -147 cm
21:51      HW   120 cm

Terug