Naaktstrand Brouwersdam


Kaart  Gastenboek  Terug

Het voormalig eiland Goeree-Overflakkee werd door de uitvoering van de Deltawerken met 5 dammen verbonden aan de Zuid-Hollandse eilanden en aan het Zeeuwse Schouwen Duiveland. Aan de westzijde ligt de 6,5 km lange Brouwersdam die de Grevelingen afsluit van de Noordzee. Op deze dam ligt ongeveer halverwege, op de grens met Zeeland, het grote vakantiepark Port Zélande. Goeree-Overflakkee heeft geen officieel aangewezen naaktstrand, waardoor het bijna 30 km lange Noordzeestrand tussen Rockanje en Renesse het grootste textielstrand van Nederland is.

Bij strandopgang 12: 't Gorsje aan het begin van de Brouwersdam, vindt naaktrecreatie plaats, alhoewel op de infoborden vermeld staat dat naaktrecreatie hier verboden is. Het rustige strand gedeelte, ideaal voor naturisme, bevindt zich ongeveer 300 meter rechts van het strandpaviljoen "t Gorsje". De gedoog zone ligt ongeveer tussen de strandpalen 18,75 en 18,00. Door de meeste bezoekers wordt hier naaktgerecreëerd. Op het naaktstrand gedeelte zijn geen voorzieningen aanwezig. Op het gehele strand bij 't Gorsje is geen badtoezicht aanwezig. Op strand de Kous aan de Brouwersdam-zeezijde (bij paal 21) is een reddingspost aanwezig.


Op dit moment is de waterkwaliteit goed, er kan worden gezwommen.
Het naaktstrandje heeft een eigen officiële zwemwaterlocatie: West Nieuwland (Goedereede, ’t Gorsje). Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl.

Honden zijn aangelijnd toegestaan.


Getij: Brouwersdam
19-06-2019
04:09      HW   163 cm
10:10      LW  -104 cm
16:32      HW   145 cm
22:30      LW  -126 cm

Terug