Naaktstrand Cadzand-Bad


Kaart  Gastenboek  Terug

In het uiterste zuidwesten van het land, tegen de grens met BelgiŽ, ligt de badplaats Cadzand-Bad, met de schoonste en groenste stranden van Nederland. Cadzand-Bad ligt in Zeeuws-Vlaanderen, dat enigszins geÔsoleerd is van de rest van Nederland. Door de opening van de Westerscheldetunnel (Tol) in 2003, is dit deel van Nederland nu veel beter bereikbaar geworden. Het veer Vlissingen-Bresken is tegenwoordig alleen voor bestemd voor voetgangers en fietsers.

In de nabijheid van Cadzand is geen officieel naaktstrand, maar er zijn wel twee locaties waar naaktrecreatie wordt gedoogd. In het natuurgebied het Zwin bij Cadzand is enige ruimte voor naturisme. Dit gebied ligt niet direct aan zee en heeft geen zwemwater.

Ook op een klein gedeelte van het strand, ter hoogte van de strandopgang 13 (Sluissche Hompels) wordt naaktrecreatie gedoogd. Dit strandgedeelte wordt op deze pagina beschreven.

Momenteel (mei 2010) wordt er aan de oostzijde van het strandpaviljoen "de Molen" gewerkt aan de kustversterking. T.p.v. het naaktstrand gedeelte is het strand opgehoogd en zijn de werkzaamheden afgerond.

Het gebied waar naaktrecreatie plaatsvindt ligt 1 "palenvak" oostelijk vanaf de strandopgang 13. Aan het einde van het tweede "palenvak" staat het strandpaviljoen "De Molen". Hier net voor eindigt het gedoog naaktstrand. Verder zijn er geen voorzieningen op het naaktstrand. Een groot gedeelte van de strandrecreanten recreŽert bloot.

Er is geen direct badtoezicht, de dichtstbijzijnde reddingspost staat op 1600 meter afstand, bij strandopgang Cadzand-Bad. Zwem niet te dicht bij de golfbreker palen aan het begin van het strand. Voor informatie over de actuele zwemwaterkwaliteit kijk op de site van de Provincie Zeeland.

Het enige officiŽle naaktstrand in Zeeuws-Vlaanderen ligt bij Breskens/Groede, op circa 10 km oostelijk van Cadzand.


Op dit moment is de waterkwaliteit goed, er kan worden gezwommen.
Het naaktstrandje heeft een eigen officiŽle zwemwaterlocatie: Cadzand, overgang Tien Honderd. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl.

Honden zijn aangelijnd toegestaan.


Getij: Cadzand-Bad
19-06-2019
03:35      HW   221 cm
10:00      LW  -186 cm
15:57      HW   207 cm
22:26      LW  -204 cm

Terug