Naaktstrand Noord Aa


Kaart  Gastenboek  Terug

Dit jaar (2017) is het nieuwe naaktstrandje in gebruik genomen, ongeveer 200 meter zuidelijk van de oude locatie. Een gedeelte van de bestaande speelvijver is hiervoor ingepolderd. De ligweide van het naaktstrandje is aan de zijde van het fietspad en het naast gelegen (kinder)strand afgeschermd door een aardenwal met een hoogte van ongeveer 1,70 m. De aardenwal, die niet geschikt is om op te recreŽren, is beplant met nog kleine bomen en is aan de buitenzijde afgerasterd met een hekwerk. Langs het zwemwater is een klein zandstrand aanwezig. Het gebied staat met borden aangegeven. Het strandje wordt veelvuldig gebruikt door watervogels, waardoor er overlast is van vogelpoep.

Op het naaktstrandje is een toiletgebouw met een buiten douches aanwezig, verder zijn er geen voorzieningen. Wel is op 700 meter afstand op het textielstrand een restaurant met een snackbar aanwezig.

Het zwemwater heeft een afgebakend gedeelte met een maximale waterdiepte van 0,70 m en is ook geschikt voor kinderen, omdat het lang ondiep blijft. Buiten de drijflijn wordt het water snel dieper.
Het zwemseizoen is momenteel gesloten, vanaf 1 mei wordt de zwemwaterkwaliteit weer gecontroleerd.

Honden zijn niet toegestaan.

Terug