Naaktstrand Delftse Hout


Kaart  Gastenboek  Terug

De Delftse Hout is een recreatiegebied rondom de Grote Plas aan de noodwestzijde van Delft. De plas is ontstaan door afgraving van zand voor enkele nieuwe woonwijken in de omgeving. Aan de zuidzijde van de plas ligt de camping Delftse Hout.

Op een klein gedeelte aan de noodoostzijde is naaktrecreatie toegestaan. Het gebied is gemarkeerd met twee betonnen zuiltjes, zonder een verder een vermelding. Vlak langs de Grote Plas loopt een doorgaand wandelpad. Op het naaktstrandje is een toilet gebouw aanwezig, verder zijn er geen voorzieningen. Wel is op 150 meter afstand op het textielstrand een kiosk aanwezig.

Het naaktstrandje heeft alleen ligweiden, er is geen zandstrand aanwezig. Het zwemwater heeft een afgezet gedeelte met een diepte van circa 1,50 meter. Het zwemwater is minder geschikt voor kinderen door de hoge walbeschoeiing.


Op dit moment is de waterkwaliteit goed, er kan worden gezwommen.
Het naaktstrandje heeft een eigen officiŽle zwemwaterlocatie: Delftse Hout. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl.

Honden zijn niet toegestaan.

Terug