Naaktstrand Plas van Bruil


Kaart  Gastenboek  Terug

Het uiterwaardengebied Stadsblokken-Meinerswijk ligt in het hart van Arnhem, aan de zuidelijke oever van de Nederrijn. Het natuurgebied, circa 450 hectare, komt met hoogwater ongeveer voor tweederde deel onder water te staan. Het natuurgebied bestaat uit een aantal plassen, die ontstaan zijn door kleiwinning, voor de baksteenindustrie. Het gebied heeft een natuurfunctie en is niet ingericht voor strandrecreatie.

De noordelijkste plas, de plas van Bruil, is ontstaan door zandwinning voor de wegenbouw. Aan deze plas vindt strandrecreatie plaats. Ook is hier voldoende ruimte voor (gedoogd) naaktrecreatie. Langs de gehele plas ligt een dijk, waardoor de plas verscholen ligt in het landschap. Het strand bestaat alleen uit een ligweide, er is geen zandstrand aanwezig. In het gebied vindt begrazing plaats door koeien. Op het naaktstrandje zijn geen voorzieningen aanwezig.

De gemeente heeft bij de ingang aangegeven dat het geen zwemplaats is, die gecontroleerd wordt op waterkwaliteit en veiligheid. De plas heeft een diepte van circa 25 meter. Het zwemwater is helder. Langs de oever is een gedeelte van circa 10 meter met een diepte van maximaal 1,80 meter. Er is geen afgebakend zwemgedeelte.


Op dit moment is de waterkwaliteit goed, er kan worden gezwommen.
Voor meer informatie over de zwemwaterkwaliteit kijk op de site van de . Kijk bij de zwemwaterlocatie: .

Honden zijn niet toegestaan.

Terug