Naaktstrand Zandvoort


Kaart  Gastenboek  Terug

Op 18 juni 1975, besloot de gemeenteraad van Zandvoort op een strandgedeelte van 2500 meter aan de zuidzijde (tussen paal 68,5 en 71) van Zandvoort naaktrecreatie toe te staan. Later werd het naaktstrand 500 meter uitgebreid in de richting van Zandvoort. Het naaktstrand van Zandvoort is het meest bezochte naaktstrand van Nederland. Toch biedt het 3000 meter lange naaktstrand, voorbij de strandpaviljoens ook voldoende rust.

Naaktrecreatie is toegestaan tussen paal 68 en 71. Dit gebied is met borden aangegeven. Op drukke stranddagen wordt al ruim voor het officiŽle begin van het naaktstrand naakt gerecreŽerd. Aan het begin van het naaktstrand staan 5 strandpaviljoens op hoge zandbanketten. Het strand is ter plaatse van de strandpaviljoens erg smal bij hoogwater. Bij de strandpaviljoens zijn strandbedjes te huur. Alleen op het terras van strandpaviljoen "Adam & Eva" is nog naaktrecreatie toegestaan.

Tussen de strandpaviljoens Azzurro en Strand Privť bevindt zich een kitezone, waar als er wordt gekite, zwemmen niet is toegestaan. Aan de zuidzijde (paal 71) is een rustig strand gedeelte waar ook veel naaktrecreatie voorkomt. Voor de inkrimping van het naaktstrand van Noordwijk, Langevelderslag was dit gebied (op uitzondering van een 500 lange textielstrook) ook naaktstrand. Een naturistische wandeling van Zandvoort naar de Langevelderslag kan nog steeds worden gemaakt.

Op het naaktstrand is geen direct badtoezicht. De dichtstbijzijnde reddingspost staat op 1100 meter vanaf noordgrens.


Het zwemseizoen is momenteel gesloten, vanaf 1 mei wordt de zwemwaterkwaliteit weer gecontroleerd.

Honden zijn niet toegestaan.


Getij: Zandvoort
26-04-2019
04:45      LW  -82 cm
09:05      HW   85 cm
17:20      LW  -68 cm
21:35      HW   53 cm

Terug