Naaktstrand Enode Nuenen


Kaart  Gastenboek  Terug

Het Laco Strandbad Nuenen te Nuenen, net ten oosten van Eindhoven, is een kleine recreatie plas. Het ligt tegen de snelweg Eindhoven - Helmond aan. Voor de toegang moet entree worden betaald. Aan de westzijde van de plas is op een klein gedeelte naaktrecreatie toegestaan. Het naaktstrandje is met een bord aangegeven. Voor informatie over de openingstijden en de entree prijs kijk op de website van het strandbad.

Het naaktstrandje ligt enigszins afgeschermd van het textielstrand. Het heeft een ligweide met langs het water een klein zandstrandje. Enkele bomen zorgen voor voldoende schaduwrijke plekken. Op het naaktstrandje zelf zijn verder geen voorzieningen aanwezig.

Het zwemwater heeft een langzaam aflopende bodem en is daardoor ook geschikt voor ongeoefende zwemmers. Het zwemwater is afgebakend met een eerste drijflijn op circa 1,80 meter. Buiten de tweede drijflijn mag niet worden gezwommen. Voor de actuele zwemwaterkwaliteit kijk op de site van de provincie Noord-Brabant.


Op dit moment is de waterkwaliteit goed, er kan worden gezwommen.
De dichtstbijzijnde officiŽle zwemwaterlocatie is Strandbad Nuenen, grote bad op 200 meter afstand. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl.

Honden zijn niet toegestaan.

Terug