Naaktstrand Stavoren


Kaart  Gastenboek  Terug

Aan de noordzijde van Stavoren zijn aan het IJsselmeer, twee kleine zandstrandjes waar strandrecreatie plaatsvindt. Op ťťn van deze twee strandjes, het achterste, wordt naaktrecreatie al lange tijd gedoogd. Het naaktstrandje is bereikbaar via het industrieterrein van Stavoren.

Het naaktstrandje, met aan het water een klein zandstrand, ligt aan de dijk van het IJsselmeer. Aan de achterzijde loopt een doorgaand fietspad. In het gebied vindt begrazing plaats door schapen, die ook gebruik maken van de zandstrandjes. Op het naaktstrandje zijn geen voorzieningen aanwezig.

Het zwemwater is helder. Door de langzaam aflopende bodem, tot circa 1,80 meter bij het uiteinde van de strekdammen, is het zwemwater ook geschikt voor ongeoefende zwemmers. Het heeft echter geen afgebakend zwemgedeelte. Informatie over de actuele zwemwaterkwaliteit is te vinden op de site van de Provincie Frysl‚n. De dichtstbijzijnde officiŽle zwemlocatie is bij Molkwerum.


Op dit moment is de waterkwaliteit goed, er kan worden gezwommen.
De dichtstbijzijnde officiŽle zwemwaterlocatie is Molkwerum op 2100 meter afstand. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl.

Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Terug