Naaktstrand Meertje van Laagduurswoude


Kaart  Gastenboek  Terug

Ongeveer 5 km ten westen van Oosterwolde ligt het meertje van Laagduurswoude. Het meertje, eigendom van Staatsbosbeheer, ligt in een bos van circa 25 hectare. De noordoostzijde van het meertje wordt door textielrecreanten gebruikt.

Aan de zuidelijke zijde wordt al ongeveer 30 jaar naakt gerecreŽerd. Enkele jaren geleden werd door de politie hier tegen opgetreden. De huidige stand is dat naaktrecreatie hier weer wordt gedoogd. Het gebied is niet ingericht voor strandrecreatie. Langs het meertje loopt een pad, waaraan op een aantal kleine plekken aan het water kan worden gerecreŽerd. Door de vaste bezoekers worden deze plekken onderhouden. Ook het pad aan de zuid en westzijde wordt als ligweide gebruikt. Op het naaktstrandje zijn geen voorzieningen aanwezig.

Het zwemwater is op een aantal open plaatsen bereikbaar. Het zwemwater is zeer helder, aan de oever zijn wel enkele plantenresten aanwezig. De bodem loop snel af waar door het water niet geschikt is voor ongeoefende zwemmers. Een afgebakend gedeelte ontbreekt. Vroeger was hier aan de plas een officiŽle zwemplaats, maar deze is in 2010 opgeheven, zodat de waterkwaliteit hier niet langer wordt gecontroleerd.


Het zwemseizoen is momenteel gesloten, vanaf 1 mei wordt de zwemwaterkwaliteit weer gecontroleerd.

Honden zijn niet toegestaan.

Terug