Naaktstrand Egmond Binnen


Kaart  Gastenboek  Terug

Met 21 km aan strand heeft de gemeente Bergen één van de langste stranden van Nederland. Het strand is verdeeld in verschillende zones: activiteitenstranden, zonnestranden en naaktrecreatiestranden. De zones worden op het strand zelf aangeduid door de kleur van de kop van de strandpaal: oranje = activiteitenstrand, geel = zonnestrand, roze = naaktrecreatiestrand.

De gemeente Bergen heeft 2 officieel aangewezen naaktstranden; het strand tussen Bergen - School en het hier beschreven strand bij Egmond Binnen. Verder vindt ten noorden van Egmond ook naaktrecreatie plaats.

Op het strand bij Egmond Binnen werd naaktrecreatie al heel lang gedoogd en in 2013 heeft de gemeente het strand formeel aangeduid als naaktrecreatiestrand. De strandpalen zijn momenteel (2015) nog niet voorzien van een roze kop. Door de ligging achter het uitgestrekte natuurgebied het Noordhollands Duinreservaat is het afgelegen strandgedeelte zeer geschikt voor naaktrecreatie; wel is het per auto moeilijk bereikbaar. Voor de route beschrijving kijk op de route pagina.

Naaktrecreatie is toegestaan tussen paal 40,75 en 42,65 (100 meter noordelijk van de strandslag 36: Vlewoseweg). Ongeveer 100 meter zuidelijk van de strandslag 36 wordt over een klein gedeelte ook naakt gerecreëerd. Het gebied is niet met borden aangegeven. Op het naaktstrand zijn geen voorzieningen, het dichtstbijzijnde strandpaviljoen ligt op 300 meter vanaf de noordgrens.


Het zwemseizoen is momenteel gesloten, vanaf 1 mei wordt de zwemwaterkwaliteit weer gecontroleerd.

Honden zijn aangelijnd toegestaan.


Getij: Egmond Binnen
22-04-2018
05:01      LW  -82 cm
09:13      HW   96 cm
17:09      LW  -81 cm
22:01      HW   67 cm

Terug