Naaktstrand Egmond Binnen


Kaart  Gastenboek  Terug

Met 21 km aan strand heeft de gemeente Bergen één van de langste stranden van Nederland. Het strand is verdeeld in verschillende zones: activiteitenstranden, zonnestranden en naaktrecreatiestranden. De zones worden op het strand zelf aangeduid door de kleur van de kop van de strandpaal: oranje = activiteitenstrand, geel = zonnestrand, roze = naaktrecreatiestrand.

De gemeente Bergen heeft 2 officieel aangewezen naaktstranden; het strand tussen Bergen - School en het hier beschreven strand bij Egmond Binnen. Verder vindt ten noorden van Egmond ook naaktrecreatie plaats.

Op het strand bij Egmond Binnen werd naaktrecreatie al heel lang gedoogd en in 2013 heeft de gemeente het strand formeel aangeduid als naaktrecreatiestrand. De strandpalen zijn momenteel (nog) niet voorzien van een roze kop.

Door de ligging achter het uitgestrekte natuurgebied het Noordhollands Duinreservaat is het afgelegen strandgedeelte zeer geschikt voor naaktrecreatie; wel is het per auto moeilijk bereikbaar. Voor de route beschrijving kijk op de route pagina.

Naaktrecreatie is toegestaan tussen paal 40,75 en 42,65 (100 meter noordelijk van de strandslag 36: Vlewoseweg). In het rustige gebied tussen strandslag 36 en 37, op enige afstand van de opgangen, komt ook naaktrecreatie voor. Sinds 2017 wordt het strand ook aangegeven met borden, maar de plaatsing komt niet overeen met de genoemde strandpalen. . Op het naaktstrand zijn geen voorzieningen, het dichtstbijzijnde strandpaviljoen ligt op 300 meter vanaf de noordgrens


Op dit moment is de waterkwaliteit goed, er kan worden gezwommen.
De dichtstbijzijnde officiële zwemwaterlocatie is Castricum aan Zee op 2650 meter afstand. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl.

Honden zijn aangelijnd toegestaan.


Getij: Egmond Binnen
24-08-2019
06:14      LW  -66 cm
10:20      HW   97 cm
18:35      LW  -52 cm
22:49      HW   84 cm

Terug