Naaktstrand Egmond/Noord


Kaart  Gastenboek  Terug

In 2001 zijn de gemeenten Egmond, Bergen en Schoorl samengevoegd tot één nieuwe gemeente Bergen. Met 21 km aan strand heeft de gemeente één van de langste stranden van Nederland. Het strand is verdeeld in verschillende zones: activiteitenstranden, zonnestranden en een naaktrecreatiestrand. Het naaktstrand wordt aangegeven met een roze paalkop.

De gemeente Bergen heeft 2 officieel aangewezen naaktstranden; het strand tussen Bergen - School en strand bij Egmond Binnen. Op het hier beschreven strandgedeelte, officieel een activiteitenstrand, wordt naaktrecreatie al heel lang gedoogd. Door de ligging achter het uitgestrekte natuurgebied het Noordhollands Duinreservaat is het afgelegen strandgedeelte zeer geschikt voor naaktrecreatie; wel is het per auto moeilijk bereikbaar. Voor de route beschrijving kijk op de route pagina. Op dit rustige strandgedeelte wordt zowel gekleed als naakt gerecreëerd.

Naaktrecreatie wordt gedoogd tussen paal 35 en 36. Het gebied is niet met borden aangegeven. Op het naaktstrand zijn geen voorzieningen aanwezig


Op dit moment is de waterkwaliteit goed, er kan worden gezwommen.
De dichtstbijzijnde officiële zwemwaterlocatie is Egmond aan Zee op 1850 meter afstand. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl.

Honden zijn aangelijnd toegestaan.


Getij: Egmond/Noord
24-08-2019
06:19      LW  -66 cm
10:20      HW   97 cm
18:40      LW  -52 cm
22:49      HW   84 cm

Terug