Naaktstrand Schiermonnikoog (Oost)


Kaart  Gastenboek  Terug

Naaktrecreatie is toegestaan op het strand ten oosten van paal 7. Op het strand wordt het naaktstrand niet aangegeven met borden. In het broedseizoen is het strand na paal 10,2 alleen aan de vloedlijn toegankelijk. Ter hoogte van paal 7 is het "drukke" gedeelte van het naaktstrand. Het zeer brede strand bestaat aan de duinzijde uit een gebied met lage duintjes met veel begroeiing. Door de uitgestrektheid van het naaktstrand, is het strand uitstekend geschikt voor het maken van lange naturistische wandelingen.

Op het naaktstrand zijn geen voorzieningen aanwezig. Bij de strandopgang Prins Bernhardweg staat, op ruime afstand vanaf het strand, het strandpaviljoen "De Marlijn". Hier is ook een (openbaar) toiletgebouw aanwezig. Op het strand staat een kleine kiosk op 300 meter vanaf het naaktstrand. Hier worden alleen ijs, frisdrank en chips verkocht. Ook zijn hier windschermen, strandbedjes en parasols te huur.

Op het naaktstrand gedeelte is geen direct badtoezicht. Bij de strandopgang Prins Bernhardweg is een klein (niet naturistisch) afgebakend zwemgedeelte met toezicht in het hoogseizoen. Door de sterke aanwezige stroming op het eiland is het verstandig alleen met opkomend water (vloed) te gaan zwemmen.


Het zwemseizoen is momenteel gesloten, vanaf 1 mei wordt de zwemwaterkwaliteit weer gecontroleerd.

Honden zijn toegestaan.


Getij: Schiermonnikoog (Oost)
22-03-2019
05:19      LW  -151 cm
10:56      HW   99 cm
17:36      LW  -142 cm
23:10      HW   122 cm

Terug