Naaktstrand Schoorl aan Zee


Kaart  Gastenboek  Terug

Schoorl aan Zee, een badplaats zonder permanente bebouwing, ligt achter het prachtige natuurgebied de Schoorlse Duinen, met de breedste (5 km) en hoogste duinen (54 meter) van Nederland. Het natuurgebied is met zijn 60 km aan fiets- en wandelpaden erg geliefd bij fietsers en wandelaars. Een groot gedeelte van het duingebied is vroeger bebost om verstuivingen tegen te gaan. Tegenwoordig mag het duingebied weer stuiven zoals bij de Kerf, die zich op het naaktstrand gedeelte bevindt.

Schoorl aan Zee is niet per auto bereikbaar, het dichtstbijzijnde parkeerterrein ligt bij Hargen aan Zee, op ongeveer 3 km afstand.

Naaktrecreatie is toegestaan (en gedoogd) tussen paal 29,50 en 31,50. Op het strand is het gebied aangegeven met een roze kleur van de strandpaal kop. Sinds dit jaar is het naaktstrand ook aangegeven met borden. Op het gebied tussen strandpaal 31,50 en 32,25 (zijde Bergen aan Zee), voor 2010 officieel naaktstrand, vindt nog steeds naaktrecreatie plaats. Bij de strandopgang staat het strandpaviljoen "paal 29" Op het naaktstrand zijn geen voorzieningen aanwezig.

Op het strand zijn zowel strekdammen als palenrijen aanwezig, die gevaarlijk zijn bij het zwemmen. Zwem op tenminste 25 meter afstand hiervan.


Het zwemseizoen is momenteel gesloten, vanaf 1 mei wordt de zwemwaterkwaliteit weer gecontroleerd.

Honden zijn aangelijnd toegestaan.


Getij: Schoorl aan Zee
26-04-2019
06:10      LW  -84 cm
12:42      HW   51 cm
18:55      LW  -78 cm

Terug