Naaktstrand Schelphoekgat Serooskerke


Kaart  Gastenboek  Terug

één van de grootste stroomgaten op Schouwen-Duiveland met een lengte van 500 meter. Door de grote diepte kon het gat niet worden gedicht en is er een ringdijk omheen gelegd. In het gebied tussen de ringdijk en de oude dijk is een prachtig natuurgebied ontstaan met droogvallende slikken en schorren. Aan het uiteinde van de oude dijk, aan de zijde van de Oosterschelde, vindt op beperkte schaal naaktrecreatie plaats. In 2010, wordt er op dit dijkvak groot onderhoud uitgevoerd.

Het naaktstrandje heeft geen enkele voorziening en het gebied is niet ingericht voor strandrecreatie. Er is geen zandstand aanwezig.

Bij de spuiopening van het voormalig poldergemaal Serooskerke (vrijwel aan het einde van de dijk), heeft zich in de loop der jaren een schelpen-/kiezelstrandje gevormd. Hier is het zwemwater ook bij eb redelijk gemakkelijk te bereiken. In het zwemwater, vooral in de ondiepere gedeelten, bevinden zich Japanse oesters met vlijmscherpe uitsteeksels. Draag daarom bij het zwemmen altijd waterschoenen. Ook staat er vaak een sterke stroming, blijf daarom dichtbij de kant. De waterkwaliteit wordt hier niet gecontroleerd.

Het naaktstandje wordt vooral veel gebruikt, door de bezoekers van een op loopafstand gelegen naturistische camping. Verder komen hier ook regelmatig naturisten uit de omgeving.


Op dit moment is de waterkwaliteit goed, er kan worden gezwommen.
Voor meer informatie over de zwemwaterkwaliteit kijk op de site van de . Kijk bij de zwemwaterlocatie: .

Honden zijn aangelijnd toegestaan.


Getij: Schelphoekgat Serooskerke
19-06-2019
05:35      HW   147 cm
11:41      LW  -115 cm
17:50      HW   136 cm

Terug