Naaktstrand Falga


Kaart  Gastenboek  Terug

Ongeveer 5 km zuidelijk van Den Helder ligt het naaktstrand Falga. Door het ontbreken van een strandpaviljoen bij de strandopgang 4: Falga is het aan deze zijde een rustig strand. Op het strand is direct links het naaktstrand. Het naaktstrand is ook bereikbaar via de strandslag 5: Zandloper in Julianadorp aan Zee. Kijk hier voor de route naar het naaktstrand.

Naaktrecreatie is toegestaan tussen paal 4,09 en 5,0. Dit jaar (2013) heeft de strandbeheerder in overleg met de NFN nieuwe broden op het strand geplaatst, zodat het naaktstrand nu goed staat aangegeven. Op het naaktstrand zijn geen voorzieningen aanwezig. Bij strandslag Zandloper staat het strandpaviljoen "Zee van Tijd".

Op het naaktstrand is geen direct badtoezicht aanwezig. De dichtstbijzijnde strandwachtpost staat bij de strandopgang Zandloper. Over de gehele lengte van het strand zijn om de 200 meter strekdammen aanwezig, die met hoogwater niet zichtbaar zijn. Het zwemmen dicht bij de strekdammen is erg gevaarlijk. Zwemmen is alleen toegestaan tot aan de kop van de strekdammen.


Op dit moment is de waterkwaliteit goed, er kan worden gezwommen.
Het naaktstrandje heeft een eigen officiŽle zwemwaterlocatie: Julianadorp. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl.

Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Terug