Naaktstrand Maarsseveense Plassen Gedoogd


Kaart  Gastenboek  Terug

De Maarsseveense Plassen liggen tussen Utrecht en Maarssen. Deze plassen zijn in de jaren 60 van de vorige eeuw ontstaan door zandwinning voor de Utrechtse wijk Overvecht. De Maarsseveense Plassen bestaan uit twee plassen met een oppervlakte van respectievelijk 20 en 70 hectare. Aan de noordwestzijde van de Grote Plas ligt het Strandbad Maarsseveense Plassen, met een gedeelte bestemd voor naaktrecreatie. Voor dit gedeelte van de Maarsseveense Plassen moet entree worden betaald.

Het zogenaamde buitengebied aan de Grote Plas is vrij toegangelijk en heeft vele kleine recreatieveldjes aan het water. Op twee veldjes, verscholen in de bebossing aan de noordoostzijde, wordt naaktrecreatie al jaren lang gedoogd. In deze bebossing ligt ook nog een derde strandje dat alleen door textielrecreanten wordt gebruikt.

Het terrein bestaat uit een kleine ligweide in het bos, er is geen zandstrand aanwezig. De beide strandjes zijn ook via een onverhard voetpad door het bos met elkaar verbonden. Op het terrein zijn geen voorzieningen aanwezig.

Het zwemmen is op deze locatie is gevaarlijk vanwege de zeer steile bodem. Het zwemwater is helder, en over het algemeen van goede kwaliteit. Het gedeelte van het zwemwater ter hoogte van het riet is 0,50 tot 1,6 meter diep, daarna wordt het water snel dieper. Er is geen afgebakend zwem gedeelte aanwezig. Voor de actuele zwemwaterkwaliteit kijk op de site van de Provincie Utrecht, zwemwaterlocatie 10. Maarsseveense Plassen (vrije) buitengebied, Maarssen.


Het zwemseizoen is momenteel gesloten, vanaf 1 mei wordt de zwemwaterkwaliteit weer gecontroleerd.

Honden zijn toegestaan.

Terug