Naaktstrand Paulinapolder


Kaart  Gastenboek  Terug

De Westerschelde, die Zeeuws-Vlaanderen vrijwel volledig isoleert van de rest van Nederland, staat in open verbinding met de Noordzee en de Schelde. De autoveren bij Vlissingen en Terneuzen zijn in 2003 vervangen door de Westerscheldetunnel bij Terneuzen. Door de zeescheepvaart wordt de Westerschelde gebruikt voor het vervoer tussen Antwerpen en Vlissingen. De belangrijkste industriegebieden aan de Westerschelde liggen bij Vlissingen, Terneuzen en Antwerpen. Het gebied rondom de Westerschelde heeft ook een belangrijke natuur- en recreatieve functie.

Op een strandgedeelte aan de Westerschelde, ongeveer 6 km westelijk van Terneuzen, wordt al meer dan 10 jaar naakt gerecreŽerd. In juli 2007 heeft de politie controles uitgevoerd op het strand en heeft de aanwezigen verzocht zich aan te kleden, er zijn geen boetes uitgedeeld. De NFN is van menging dat het strand voldoet aan de criteria die de wet stelt aan naaktrecreatie.

Het naaktstrandje ligt in de schorren voor de Paulinapolder, aan de Westerschelde ten westen van de fabriek van Dow Chemical. (Schorren zijn gebieden die alleen met springvloed onderlopen). Op het (bij eb) zeer brede strand is veel slib aanwezig, tegen de dijk aan wordt gerecreŽerd. Geadviseerd wordt om op het strand waterschoenen te dragen in verband met de aanwezigheid van oesterschelpen, stenen en puin. Op het naaktstrandje zijn geen voorzieningen aanwezig.

Op het naaktstrandje en ook in de directe nabijheid is geen badtoezicht aanwezig. Voor informatie over de actuele zwemwaterkwaliteit kijk op de site van de provincie Zeeland.


Op dit moment is de waterkwaliteit goed, er kan worden gezwommen.
Het naaktstrandje heeft een eigen officiŽle zwemwaterlocatie: Braakman haven buitenzijde badstrand . Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl.

Honden zijn aangelijnd toegestaan.


Getij: Paulinapolder
19-06-2019
04:20      HW   258 cm
10:50      LW  -197 cm
16:45      HW   244 cm
23:18      LW  -216 cm

Terug