Naaktstrand Ameland (Oost)


Kaart  Gastenboek  Terug

Sinds 2013 is de APV aangepast en is naaktrecreatie officieel toegestaan tussen paal 18 en 20. Buiten dit gebied is naaktrecreatie door de gemeente verboden. Omdat de gemeente niet de bevoegdheid heeft naaktrecreatie te verbieden, blijven ook rustige strandgedeeltes zonder meer geschikt voor naaktrecreatie. Het strand vanaf paal 18,0 is in oostelijke richting geschikt voor naaktrecreatie. Het gebied is niet aangegeven met borden. Op dit strandgedeelte vindt de meeste naaktrecreatie plaats. De naaktrecreatie concentreert zich voornamelijk bij de kleine strandopgang bij paal 19, die via het Meindertspad het best bereikbaar is. Op het naaktstrand zijn geen voorzieningen aanwezig. Op 3000 meter naar het westen, bij strandopgang Badstrand Buren, staat het strandpaviljoen 't Strandhuys.

Het lange strand is bijzonder geschikt voor het maken van een naturistische wandeling naar het oostelijke puntje van het eiland, de Hon (circa 9 km). De wandeling kan flink worden ingekort, door ter hoogte van paal 21,6 pas het strand op te gaan. Er worden ook veel excursies, met tractor plus wagen, over het strand georganiseerd naar dit gebied.

Het is verboden in zee te zwemmen bij eb.


Op dit moment is de waterkwaliteit goed, er kan worden gezwommen.
De dichtstbijzijnde officiŽle zwemwaterlocatie is Badstrand Buren op 2700 meter afstand. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl.

Honden zijn toegestaan.


Getij: Ameland (Oost)
19-06-2019
05:45      LW  -122 cm
11:35      HW   106 cm
18:21      LW  -128 cm

Terug