Naaktstrand Maarsseveense Plassen


Kaart  Gastenboek  Terug

De Maarsseveense Plassen liggen tussen Utrecht en Maarssen. Aan de noordzijde is een gedeelte bestemd voor naaktrecreatie. Het terrein maakt deel uit van het strandbad Maarsseveense plassen. In verband met de bouw van het Thermencomplex heeft het naaktstrand gedeelte nu een aparte ingang gekregen. Eerst moet wel een entreebewijs worden gekocht bij de kassa aan de Binnenweg zijde. Voor de toegangsprijzen en de openingstijden, zie verder op de site van het strandbad.

Het terrein bestaat uit zonneweiden, met veel beschutting door bomen. Ook is een klein zandstrandje aanwezig, met voor de kinderen een aantal speeltoestellen. Op het terrein is een toiletgebouw en een kleine kiosk aanwezig. Door de bouw van het saunacomplex is het terrein met ongeveer 1/3 verkleind. Door het kappen van enkele bomen en het verwijderen van bosschages wordt het verlies enigszins gecompenseerd.

Het zwemwater is te bereiken via steigers. Buiten het afgezet gedeelte is het verboden te zwemmen. Ook is een speciaal gedeelte zwemwater afgezet voor de kinderen. Voor de actuele zwemwaterkwaliteit kijk op de site van de Provincie Utrecht.

De Naturisten Vereniging Maarsseveense Plassen zet zich in voor het naturisme aan de plas.


Het zwemseizoen is momenteel gesloten, vanaf 1 mei wordt de zwemwaterkwaliteit weer gecontroleerd.

Honden zijn niet toegestaan.

Terug