Naaktstrand Ellerstrand


Kaart  Gastenboek  Terug

Het Veluwemeer dat ongeveer loopt van Elburg tot Harderwijk, is ontstaan door de inpoldering van Flevoland. Het gebied rondom het Veluwemeer heeft een belangrijke toeristische functie, met voornamelijk water- en strandrecreatie. En van de stranden aan het Veluwemeer is het Ellerstrand, ten zuidoosten van

Op een klein gedeelte van het Ellerstrand Noord vindt al jaren lang naaktrecreatie plaats. Op bijna alle infoborden bij het Ellerstrand Noord staat, dat naaktrecreatie verboden is, alleen het infobord aan de oostzijde (op het strand), vermeldt sinds kort dat naaktrecreatie hier is toegestaan.

Het naaktstrandje ligt ten noordoosten van Restaurant de Klink. Het gebied is niet met borden aangegeven. Aan de weg direct bij het naaktstrandje kan worden (betaald)geparkeerd. Het naaktstrandje is te bereiken via diverse doorgangen in de heg, daarna via een aantal paden door een smal bos.

Het strandje bestaat voor het grootste gedeelte uit zandstrand met een klein deel ligweiden. Op het naaktstrandje zijn twee toiletten aanwezig, verder zijn er geen voorzieningen. Bij goed strandweer is er een snackwagen aanwezig.

Voor het strandje zijn een drietal komvormige zwemgedeeltes, met een langzaam aflopende bodem, waarbinnen het zwemwater niet snel diep wordt. Dit zwemgedeelte is niet afgebakend met een drijflijn van de vaargeul, die vlak voor het strand loopt. De vaargeul is wel herkenbaar aan de betonning. In het water is veel plantengroei aanwezig


Het zwemseizoen is momenteel gesloten, vanaf 1 mei wordt de zwemwaterkwaliteit weer gecontroleerd.

Honden zijn toegestaan.

Terug