Naaktstrand Wylerbergmeer


Kaart  Gastenboek  Terug

Ten oosten van Nijmegen, vlak tegen de grens met Duitsland, ligt het recreatiegebied Wylerbergmeer. Het is een kleine recreatiegebied met alle voorzieningen voor een heerlijke stranddag. Er zijn twee toiletgebouwen en een kiosk. Op de textielzijde zijn ook zandstranden aanwezig met diverse speeltoestellen. Op de website van het recreatiegebied Wylerbergmeer is meer informatie te vinden.

Officieel heeft het Wylerbergmeer geen gedeelte voor naaktrecreatie, maar aan de oostzijde wordt al jarenlang naaktrecreatie gedoogd, op een min of verscholen ligweide in het bos. Een hoge heg schermt het naaktstrandje af van het achterliggende voetpad. Het naaktstrandje heeft alleen een ligweide en geen zandstrand. Door de aanwezigheid van enkele hoge bomen zijn er voldoende schaduwrijke plekken. Op het naaktstrandje zijn geen voorzieningen aanwezig.

Het zwemwater is bereikbaar via een 3 tal smalle openingen in het riet. Het water wordt snel diep en heeft geen afgebakend zwemgedeelte. Hierdoor is het minder geschikt voor ongeoefende zwemmers. Voor informatie over de actuele zwemwaterkwaliteit kijk op de site van de Provincie Gelderland.


Op dit moment is de waterkwaliteit goed, er kan worden gezwommen.
De dichtstbijzijnde officiŽle zwemwaterlocatie is Wylerbergmeer op 250 meter afstand. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl.

Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Terug