Naaktstrand Stroombroek


Kaart  Gastenboek  Terug

Recreatiegebied Stroombroek ligt ten zuiden van Doetinchem aan de voet van het bosrijke en heuvelachtige Montferland. Het gebied heeft een oppervlakte van 72 hectare en bestaat uit een ruime waterplas met strand en speel- en ligweiden. Op een klein gedeelte aan de noordzijde van de plas is sinds 2004 naaktrecreatie toegestaan. Het terrein ligt min of meer afgescheiden van de overige stranden en is met een bord aangegeven. Het naaktstrandje bestaat uit een ligweide met voldoende schaduwrijke plekken. Aan het water is een klein zandstrand. Op het naaktstrandje is een toiletgebouw aanwezig, verder zijn er geen voorzieningen.

Het zwemwater heeft een afgebakend gedeelte. Buiten dit gedeelte is zwemmen alleen geschikt voor geoefende zwemmers, in verband met een gevaarlijke oever. Voor informatie over de actuele zwemwaterkwaliteit kijk op de site van de Provincie Gelderland.


Op dit moment geldt er een waarschuwing, wegens een bijzondere omstandigheid (steile bodem).
Het naaktstrandje heeft een eigen officiŽle zwemwaterlocatie: Stroombroek naaktstrand. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl.

Honden zijn niet toegestaan.

Terug