Naaktstrand Bussloo


Kaart  Gastenboek  Terug

Het recreatiegebied Bussloo, gelegen in de driehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen, heeft een totale oppervlakte van 300 hectare. Er zijn 8 stranden met een totale lengte van 2300 meter. Op het strand De Kuiter (ingang 5), aan de zuidwest zijde van de plas, is naaktrecreatie toegestaan. De toegang tot het gebied is gratis, wel wordt parkeergeld geheven.

Het naaktstrandje Bussloo is met zijn bijna 8 hectare het grootse, niet aan de kust gelegen naaktstrand van Nederland. Het naaktstrandje heeft voornamelijk ligweiden. Aan het water zijn twee kleine zandstranden. Op het zandstrand bij de kiosk staat een speeltoestel voor de kinderen. Op het terrein zijn een kiosk en toiletten aanwezig.

Het zwemwater heeft een afgebakend gedeelte, met een maximale diepte van 0,8 meter, de bodem loopt hier langzaam af. Voor informatie over de actuele zwemwaterkwaliteit kijk op de site van de RGV.


Op dit moment is de waterkwaliteit goed, er kan worden gezwommen.
Het naaktstrandje heeft een eigen officiŽle zwemwaterlocatie: De Kuiter (naturistenstrand). Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl.

Honden zijn niet toegestaan.

Terug