Naaktstrand Berendonck


Kaart  Gastenboek  Terug

De eigenaar van het recreatiegebied Berendonck wil het gebied opnieuw gaan inrichten. Lees verder over deze nieuwe inrichting, waarbij ook ruimte is voor een officieel naaktstrand, op de nieuwspagina.

De Berendonck is een 160 hectare groot recreatiegebied tussen Nijmegen en Wijchen. Het gebied heeft veel bossen en waterpartijen. Ook is er een recreatiestrand van 3 hectare met kiosk toiletgebouwen en speeltoestellen. Dit gedeelte is uitsluitend bestemd voor textielrecreanten.

Op een gedeelte aan de zuidzijde van de Berendonck wordt al meer dan 30 jaar naaktrecreatie gedoogd. Het zeer natuurlijk gebied bestaat voornamelijk uit bossage met enkele grasveldjes. Er zijn geen zandstranden aanwezig. Op het naaktstrandje zijn geen voorzieningen aanwezig.

Hier is geen officiŽle zwemlocatie aanwezig. Het meetpunt voor de zwemwaterkwaliteit bevindt zich bij de recreatiestranden aan de noordzijde van de plas. Het zwemwater is via enkele inhammen te bereiken.


Op dit moment is de waterkwaliteit goed, er kan worden gezwommen.
De dichtstbijzijnde officiŽle zwemwaterlocatie is De Berendonck op 1300 meter afstand. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl.

Honden zijn niet toegestaan.

Terug