Gastenboek naaktstrand


Terug

Het gastenboek is alleen lezen. Hier staan de berichten van alle naaktstranden.

Naaktstrand Berkendonk
  
GP   15-11-2018 09:44
Een opmerkelijke situatie onlangs op Berkendonk. Na maanden was ik er weer eens terug en in het achterliggende bosgebied zag ik dat er allemaal linten waren gespannen. Ik zocht op wat het kon zijn en het bleek om de Helmcross te gaan, een mountainbike-evenement dat hier blijkbaar al voor de derde keer zou worden gehouden. Maar ja, het komt niet eens in je op dat deze race ook over het naaktstrand zou kunnen lopen. Mijn verbazing was dan ook groot toen ik zag dat dit juist wel het geval was. Sterker nog; de start vond gewoon plaats op het naaktstrand...

Terwijl men op deze vrijdag nog bezig was met de voorbereidingen, kon je nog gewoon in je blootje over het al aangelegde parcours lopen. Ik was benieuwd hoe dit zich zou ontwikkelen en besloot zondag - op de tweede dag van het evenement - poolshoogte te gaan nemen. Zou je - misschien tegen beter weten in - het evenement ook in je blootje kunnen bezoeken?

Er eenmaal aangekomen - de parkeerplaats stond natuurlijk helemaal vol voor het evenement - kwam ik erachter dat dat toch niet helemaal de bedoeling was. Men had het naaktstrand tijdelijk gehalveerd door middel van het plaatsen van hekken met daarop reclame. Tevens natuurlijk bedoeld ter afscherming van het naaktstrand. Je kon er zo langslopen als je wilde, maar ik ben toch maar keurig achter de hekken gebleven. Andersom gebeurde het echter wel; mountainbikers die - in een decor van naaktstrandborden - hun warming-up deden en geregeld achter de hekken terechtkwamen. Toevallig? Of een persoon met hond, terwijl die daar niet eens mogen komen. Wat dat betreft was het wel uitsluitend eenrichtingsverkeer.

Het was half oktober en uitzonderlijk warm, met rond de 26 graden op de thermometer! Ik was dan ook niet de enige naaktrecreant, hoewel het zeker niet druk was. Dat had waarschijnlijk met de sterke wind te maken. Deze zorgde er zelfs voor dat de hekken omwaaiden! Het was op dat moment niet het geval, maar als daar de menigte had gestaan, had dat zeker het nodige gelach opgeleverd. De naakten zouden dan zijn overgeleverd. Nu bond de organisatie de hekken steviger vast aan de bomen.

Terwijl de naaktrecreanten achter de hekken een geheel eigen wereldje vormden, kregen zij toch genoeg mee van het evenement waarbij ook gezellige muziek klonk. Tien meter verderop - aan de andere kant van de hekken - vonden dus geregeld nieuwe starts plaats, onder het oog van de geklede menigte. Toen om vier uur het evenement was afgelopen en de opruimploeg de laatste hekken en linten had opgehaald, keerde de rust weer terug op Berkendonk en konden de naaktrecreanten het volledige naaktstrand weer in bezit nemen. Ik vond het een zeer leuk evenement dat hopelijk volgend jaar weer een vervolg krijgt.


Naaktstrand Engelgaarde
  
GP   13-11-2018 09:21
Het is voor mij een traditie geworden om elk jaar in betrekkelijk korte tijd tien provincies aan te doen om een naaktstrand te bezoeken. Deze begon dit jaar in de Wilhelminapolder te Goes om ruim drie weken later te eindigen bij Engelgaarde in Meppel. Het was een dag met nog rond de 20 graden op de thermometer. Gelukkig was het niet druk; het aantal naaktrecreanten zal niet boven de tien zijn uitgekomen. En hoewel ik een ontzettende hekel heb aan honden, kan ik mij voorstellen dat het geklede publiek een rondje om de plas maakt en hierbij dus ook het naaktstrand aandoet. Het leverde hier en daar wel wat gegiechel op van het vrouwvolk. En ach, zolang er gelachen wordt is het goed. Naaktrecreatie moet nooit als iets gewoons worden gezien; het moet altijd een beetje bijzonder blijven.

Onderschat trouwens de gezelligheid van Meppel niet, stad van water en terrasjes. Het feit dat ze ook een naaktstrand binnen haar grenzen heeft liggen, maakt dat Meppel voor mij de leukste stad van Drenthe is.


Naaktstrand Ellerstrand
  
GP   04-11-2018 22:30
Ik ben hier onlangs op een doordeweekse dag geweest (woensdagmiddag). Er was een naakte man aanwezig met in zijn buurt, misschien niet geheel toevallig, wat geklede mannetjes. Ik besloot eerst maar naar het bosgebied ten noorden van de Bremerbergdijk te gaan. Precies tussen het naaktstrand en Walibi in vond ik daar een heerlijk rustige plek om wat te eten. Om daarna weer terug te gaan naar het naaktstrand. Mijn badhanddoek uitgelegd en me vervolgens uitgekleed. Verschillende keren op en neer gelopen, terwijl er af en toe een bootje langsvaarde. Een naaktstrand om te koesteren. Op de textielstranden was het deze middag totaal uitgestorven.


Naaktstrand Oesterdam
  
Herman   04-11-2018 13:53
Inderdaad, whats app nummer +32468272650


Naaktstrand Oesterdam
  
Wendy&Jantine   04-11-2018 12:59
Ze geven deze week in de middag nog goed weer af🎉. Deze winter naar sauna vind en we ook leuk. @ Herman mobnr is beter voor contact via app


Naaktstrand Oesterdam
  
Herman   04-11-2018 12:14
Wendy, mijn nummer is 0468272650


Naaktstrand Oesterdam
  
Herman   04-11-2018 08:11
Jantine,dan zie ik je daar wel eens op een zaterdag of zondag ochtend.


Naaktstrand Groene Ster
  
ben15   03-11-2018 17:27
wie gaat er vanavond ook naaktzwemmen in tropiqua?


Naaktstrand Oesterdam
  
Jantine   03-11-2018 16:35
Lijkt me leuk en gezellig Herman. Ik wil wel


Naaktstrand Oesterdam
  
Wendy   02-11-2018 23:13
Ik wil graag Herman. Wat is je nummerPagina: 1, 2, 3..988Terug