Gastenboek naaktstrand Maarsseveense Plassen


Terug

Het gastenboek op deze site is alleen lezen. Voor het schrijven ga naar www.naaktstrandje.nl

Sanne   11-01-2019 21:25
@Thom en Kenneth
De juridische status van een 'gedoogstrand' is dat het evident geschikt is voor naaktrecreatie (Maarsseveen-onbetaald).
Gemeenten en beheerders van recreatieterreinen mogen naaktrecreatie niet verbieden. Bij meningsverschil over geschiktheid beslist de rechter. Art. 430a Sr. Zie uitspraken: ECLI:NL:RBNHO:2013:6599 Recreatiepark Spaarnwoude en ECLI:NL:GHDHA:2017:46 Delftse Hout.

Mijn suggestie om naakt op het textielstrand te verblijven was vanzelfsprekend a-contrario bedoeld, maar dat kwartje is gezien de reacties nergens gevallen.

Buiten de naaktstrandjes zijn er voor Mosie en haar man legio mogelijkheden om bloot/textiel te vertoeven, de rustige stukken Noordzeestrand vóór het naaktstrand: Zandvoort-Zuid, Bloemendaal, etc. Op mooie zomerdagen loopt/ligt textiel en bloot daar door elkaar. Verder mag je zelf overal in Nederland beslissen als de plek er maar niet evident voor ongeschikt is.

Textiel op het naaktstrand is echter ongewenst en heeft bovendien een extra aanzuigende werking op geklede gluurders en seksrecreanten die je dan ook moeilijk nog kunt aanspreken.

Het wordt ondertussen tijd voor een reactie van Mosie zelf.
Ik ben vooral benieuwd hoe het kan dat zij zich ongemakkelijk voelt in haar blootje maar zich dan niet ongemakkelijk voelt om als enige op het naaktstrand iets aan te houden.

Zo, genoeg voor nu, laat het voorjaar maar lekker snel beginnen!


Thom   10-01-2019 15:58
@sanne, ik begrijp nu je punt wat beter (denk ik), maar denk dat het nog steeds geen goed idee is voor Mosie om dan met naakt gezelschap op het textiel strand te recreëren. Of stel je voor dat ze dan maar gescheiden moeten liggen?


Kenneth   10-01-2019 15:32
@Sanne
Je zult best gelijk hebben, alleen heb ik vaak zat meegemaakt op het 'onbetaalde' strand dat er stelletjes of groepjes zijn waar toch een vrouw tussen zat die enkel topless was. Moet ik wel zeggen dat dat of tegen de avond was of zo laat of vroeg in het seizoen dat zelfs het betaalde strand nog niet open was. En daarnaast was dat voornamelijk in de tijd dat de sauna er nog niet was. En natuurlijk zie ik het liefst op een naaktstrand alleen naakte mensen. Maar op het onbetaalde strand is dat enkel een gedoog situatie? Of is het daar, ook juridisch gezien, inmiddels ook officieel?


Pagina: 1, 2, 3..32


Terug