Gastenboek naaktstrand Bisonbaai


Terug

Het gastenboek op deze site is alleen lezen. Voor het schrijven ga naar www.naaktstrandje.nl

Kenneth   18-07-2018 15:38
Vandaag in de Gelderlander het volgende artikel:


Blauwalg in Bisonbaai: niet meer zwemmen

OOIJ - In de Bisonbaai bij Ooij is blauwalg geconstateerd. Zowel recreanten als hondenbezitters wordt afgeraden het water in te gaan, omdat dit tot huidirritaties, maag- en darmklachten kan leiden.
De provincie Gelderland, beheerder van de plas, waarschuwt zwemmers via de website zwemwater.nl. De blauwalg is geconstateerd nadat Rijkswaterstaat op verzoek van de provincie watermonsters nam; dit nadat recreanten bij de provincie het vermoeden van blauwalg hadden gemeld. Bij een eerdere controle, vorige week, werd de vervuiling nog niet aangetroffen.

Blauwalgen zijn kleine organismen die op de waterbodem van zowel zoet al zout water voorkomen. In stilstaand water ontwikkelen deze algen zich massaal zodra de temperatuur boven de twintig graden komt. Hierdoor ontstaat er een groene/blauwe laag op het water. Hoge concentraties blauwalg zorgen voor medische klachten.
Ad   08-07-2018 22:03
Vandaag weer fijn naakt op de Bisonbaai.
Was vroeg dus nog lekker rustig.
Kom zeker nog een keer terug.


Kenneth   17-05-2018 11:59
@Do:
Do, het beste stukje om een goed plekje te zoeken is min of meer tegenover het eilandje. Daar zul je normaal gesproken op een echt mooie dag geen geklede mensen meer tegenkomen. Daarnaast is het eilandje een mooi punt om even naar toe te zwemmen voor wat verkoeling.


Pagina: 1, 2..36


Terug