Nederland


Algemeen Gastenboek

Elk naaktstrand heeft een eigen gastenboek. Op deze pagina staan de laatste 20 berichten die in het gastenboek zijn geschreven.
Voor het schrijven van een bericht, ga naar het naaktstrand en kies gastenboek.


Naaktstrand Berkendonk
GP   15-11-2018 09:44  Twitter Google+ Facebook Email

Een opmerkelijke situatie onlangs op Berkendonk. Na maanden was ik er weer eens terug en in het achterliggende bosgebied zag ik dat er allemaal linten waren gespannen. Ik zocht op wat het kon zijn en het bleek om de Helmcross te gaan, een mountainbike-evenement dat hier blijkbaar al voor de derde keer zou worden gehouden. Maar ja, het komt niet eens in je op dat deze race ook over het naaktstrand zou kunnen lopen. Mijn verbazing was dan ook groot toen ik zag dat dit juist wel het geval was. Sterker nog; de start vond gewoon plaats op het naaktstrand...

Terwijl men op deze vrijdag nog bezig was met de voorbereidingen, kon je nog gewoon in je blootje over het al aangelegde parcours lopen. Ik was benieuwd hoe dit zich zou ontwikkelen en besloot zondag - op de tweede dag van het evenement - poolshoogte te gaan nemen. Zou je - misschien tegen beter weten in - het evenement ook in je blootje kunnen bezoeken?

Er eenmaal aangekomen - de parkeerplaats stond natuurlijk helemaal vol voor het evenement - kwam ik erachter dat dat toch niet helemaal de bedoeling was. Men had het naaktstrand tijdelijk gehalveerd door middel van het plaatsen van hekken met daarop reclame. Tevens natuurlijk bedoeld ter afscherming van het naaktstrand. Je kon er zo langslopen als je wilde, maar ik ben toch maar keurig achter de hekken gebleven. Andersom gebeurde het echter wel; mountainbikers die - in een decor van naaktstrandborden - hun warming-up deden en geregeld achter de hekken terechtkwamen. Toevallig? Of een persoon met hond, terwijl die daar niet eens mogen komen. Wat dat betreft was het wel uitsluitend eenrichtingsverkeer.

Het was half oktober en uitzonderlijk warm, met rond de 26 graden op de thermometer! Ik was dan ook niet de enige naaktrecreant, hoewel het zeker niet druk was. Dat had waarschijnlijk met de sterke wind te maken. Deze zorgde er zelfs voor dat de hekken omwaaiden! Het was op dat moment niet het geval, maar als daar de menigte had gestaan, had dat zeker het nodige gelach opgeleverd. De naakten zouden dan zijn overgeleverd. Nu bond de organisatie de hekken steviger vast aan de bomen.

Terwijl de naaktrecreanten achter de hekken een geheel eigen wereldje vormden, kregen zij toch genoeg mee van het evenement waarbij ook gezellige muziek klonk. Tien meter verderop - aan de andere kant van de hekken - vonden dus geregeld nieuwe starts plaats, onder het oog van de geklede menigte. Toen om vier uur het evenement was afgelopen en de opruimploeg de laatste hekken en linten had opgehaald, keerde de rust weer terug op Berkendonk en konden de naaktrecreanten het volledige naaktstrand weer in bezit nemen. Ik vond het een zeer leuk evenement dat hopelijk volgend jaar weer een vervolg krijgt.


Naaktstrand Engelgaarde
GP   13-11-2018 09:21  Twitter Google+ Facebook Email

Het is voor mij een traditie geworden om elk jaar in betrekkelijk korte tijd tien provincies aan te doen om een naaktstrand te bezoeken. Deze begon dit jaar in de Wilhelminapolder te Goes om ruim drie weken later te eindigen bij Engelgaarde in Meppel. Het was een dag met nog rond de 20 graden op de thermometer. Gelukkig was het niet druk; het aantal naaktrecreanten zal niet boven de tien zijn uitgekomen. En hoewel ik een ontzettende hekel heb aan honden, kan ik mij voorstellen dat het geklede publiek een rondje om de plas maakt en hierbij dus ook het naaktstrand aandoet. Het leverde hier en daar wel wat gegiechel op van het vrouwvolk. En ach, zolang er gelachen wordt is het goed. Naaktrecreatie moet nooit als iets gewoons worden gezien; het moet altijd een beetje bijzonder blijven.

Onderschat trouwens de gezelligheid van Meppel niet, stad van water en terrasjes. Het feit dat ze ook een naaktstrand binnen haar grenzen heeft liggen, maakt dat Meppel voor mij de leukste stad van Drenthe is.


Naaktstrand Ellerstrand
GP   04-11-2018 22:30  Twitter Google+ Facebook Email

Ik ben hier onlangs op een doordeweekse dag geweest (woensdagmiddag). Er was een naakte man aanwezig met in zijn buurt, misschien niet geheel toevallig, wat geklede mannetjes. Ik besloot eerst maar naar het bosgebied ten noorden van de Bremerbergdijk te gaan. Precies tussen het naaktstrand en Walibi in vond ik daar een heerlijk rustige plek om wat te eten. Om daarna weer terug te gaan naar het naaktstrand. Mijn badhanddoek uitgelegd en me vervolgens uitgekleed. Verschillende keren op en neer gelopen, terwijl er af en toe een bootje langsvaarde. Een naaktstrand om te koesteren. Op de textielstranden was het deze middag totaal uitgestorven.


Naaktstrand Oesterdam
Herman   04-11-2018 13:53  Twitter Google+ Facebook Email

Inderdaad, whats app nummer +32468272650


Naaktstrand Oesterdam
Wendy&Jantine   04-11-2018 12:59  Twitter Google+ Facebook Email

Ze geven deze week in de middag nog goed weer af🎉. Deze winter naar sauna vind en we ook leuk. @ Herman mobnr is beter voor contact via app


Naaktstrand Oesterdam
Herman   04-11-2018 12:14  Twitter Google+ Facebook Email

Wendy, mijn nummer is 0468272650


Naaktstrand Oesterdam
Herman   04-11-2018 08:11  Twitter Google+ Facebook Email

Jantine,dan zie ik je daar wel eens op een zaterdag of zondag ochtend.


Naaktstrand Groene Ster
ben15   03-11-2018 17:27  Twitter Google+ Facebook Email

wie gaat er vanavond ook naaktzwemmen in tropiqua?


Naaktstrand Oesterdam
Jantine   03-11-2018 16:35  Twitter Google+ Facebook Email

Lijkt me leuk en gezellig Herman. Ik wil wel


Naaktstrand Oesterdam
Wendy   02-11-2018 23:13  Twitter Google+ Facebook Email

Ik wil graag Herman. Wat is je nummer


Naaktstrand Oesterdam
Herman   02-11-2018 18:30  Twitter Google+ Facebook Email

Momenteel is het heel rustig daar, ik probeer wekelijks in de weekenden te blijven zwemmen, ook in de wintermaanden, moest er iemand interesse hebben om dit mee te doen, altijd veiliger met enkele, dan hoor ik het graag.


Naaktstrand Paulinapolder
pino   02-11-2018 12:56  Twitter Google+ Facebook Email

weet je meschien dan een goede wellness


Naaktstrand Gaasperplas
Rob   01-11-2018 20:17  Twitter Google+ Facebook Email

Fiona

Probeer eens vd zomer naar t twiske te gaan, leuke mensen en gezellig strandje met toilet. Was voor mij ook voor het eerst.


Naaktstrand Oesterdam
Jeroen   28-10-2018 16:58  Twitter Google+ Facebook Email

@samenplezier Ik was misschien wat hard in mijn uitspraak. De middag dat ik er was stond er een stevige wind, er waren maar een paar mensen en het was laag water. Overal zag ik konijnen keutels en afval wat in de struiken was gewaaid. Eenmaal uit de kleren en waterschoenen aan langs de trap naar beneden. In het water had ik niet alleen last van schelpen die door mijn waterschoenen wilden prikken maar ook van stenen die willekeurig in de weg lagen. Op basis hiervan vind ik het te ruw. Ouddorp is voor mij op wandel afstand. Rockanje en de Brielse Maas een kwartiertje met de auto. Dus voel je zeker niet aangevallen als ik de voorkeur geef aan locaties dichter bij huis die iets meer comfort geven.Naaktstrand Bredene
van molhem roos   28-10-2018 13:04  Twitter Google+ Facebook Email

ik steun het naakt strand bredene.lekker naakt lopen en zwemmen . vriendelijk groetjes van roos uit gent


Naaktstrand Wilhelminapolder
Jantine   27-10-2018 23:31  Twitter Google+ Facebook Email

Mee eens Wendy. Voor vrouw alleen ook fantastiche plek


Naaktstrand De Potten Sneek
Annoniem   23-10-2018 17:59  Twitter Google+ Facebook Email

Beste mensen van mij mag het naaktstrand ook sluiten er hangt daar inderdaad een negatieve sfeer en de mensen die daar langslopen zijn vaak niet aardig


Naaktstrand Maarsseveense Plassen Gedoogd
GP   22-10-2018 21:26  Twitter Google+ Facebook Email

Het is in de provincie Utrecht niet veel op het gebied van naaktrecreatie. Bijna alles is hier geconcentreerd in Maarssen. Je hebt natuurlijk wel de NFN in Amersfoort, maar daar kan ik mij totaal niet mee identificeren. Blijven dus over twee gedoogde naaktstrandjes die er overigens wel mooi beschut bijliggen. Er zijn ook leuke hoekjes gecreeerd. Helemaal anoniem lig je daar echter niet; ik merkte dat je kunt worden begluurd vanuit de bosjes tussen de twee strandjes in. Toen ik er als enige nog lag, keek een vaag figuur met petje - volgens mij zelfs een type allochtoon - duidelijk mijn richting uit. Ik ging gewoon verder met lezen, maar toen deze figuur weer terugkwam, ben ik maar gegaan. Ik voelde me er niet meer op mijn gemak. De hele dag zag ik alleen maar gegoed volk in deze omgeving inclusief de buurtschap Molenpolder, maar uitgerekend nu ik hier als enige nog lag, kwam zon figuur om de hoek kijken...


Naaktstrand Velsen
Peter   20-10-2018 09:43  Twitter Google+ Facebook Email

Ja het was een topzomer en ook erg veel op dit strand geweest... Volgend jaar teken ik weer voor zo n zomer!

Peter


Naaktstrand Zandvoort
GP   18-10-2018 22:06  Twitter Google+ Facebook Email

Ik was onlangs twee dagen in Noord-Holland, voor een bezoek aan Callantsoog en Zandvoort. Op de tweede dag Zandvoort. De duinovergang is behoorlijk steil en - door het mulle zand - vrij lastig te beklimmen. Het naaktstrand begint dus bij Adam & Eva, waar ik verder niets mee heb. Ik ben meer van het wilde nudisme; picknicken op je eigen badhanddoek. Ik verlangde er dan ook naar om snel helemaal achteraan te zijn, bij paal 71 dus. Pas daar ben ik uit de kleren gegaan. Ik ben het gehele naaktstrand wel drie keer overgelopen. Je deelt de vloedlijn met geklede wandelaars die wel zwaar in de meerderheid zijn. Ik vind dat prima; het strand is immers van iedereen. Wel zie je enkeling nogal opkijken en meteen rechtsomkeer maken. Ook prima. 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend