Nederland


Algemeen Gastenboek

Elk naaktstrand heeft een eigen gastenboek. Op deze pagina staan de laatste 20 berichten die in het gastenboek zijn geschreven.
Voor het schrijven van een bericht, ga naar het naaktstrand en kies gastenboek.


Naaktstrand Galderse Meren (Breda)
Kees & Thea   19-07-2018 10:01  Twitter Google+ Facebook Email

Daniel: Er komen ook veel jongere mensen op dit naturistenstrand vele ook met kinderen in alle leeftijden. Maar het verschilt van dag tot dag.

Het is moeilijk om jongeren te motiveren voor een naturistenstrand. Daar zijn vele redenen voor. zal er enkele noemen. Schaamte, Bang om bekeken te worden door anderen, Bang wat vrienden en anderen er van zullen vinden, enz, enz. Maar dit alles gebeurt zeker niet op een naturistenstrand. 99% van de naturisten heeft respect voor elkaar. Positief over praten is het enige wat mensen kan motiveren om die stap te nemen.


Naaktstrand Rhederlaag, Barhrsche Strand
mm   18-07-2018 23:06  Twitter Google+ Facebook Email

hoi ik zou het wel willen om op het naaktstrand te gaan liggen maar ben een gescheiden man. is het niet raar en word je niet vreemd aangekeken als man alleen.==


Naaktstrand Galderse Meren (Breda)
Daniel   18-07-2018 20:29  Twitter Google+ Facebook Email

Vandaag voor het eerst het naaktstrand bezocht. Wat een rust zeg! Voor zover ik weet ben ik de enige in mijn vriendenkring die naaktrecreatie prettig vindt, normaal ben ik daarom altijd aan de overkant te vinden, maar vandaag dan toch de stap gezet: naar het naaktstrand gefietst en de zwembroek uitgedaan. Heel even wennen in het begin, maar al gauw voelde ik me op m'n gemak. De sfeer is totaal anders (lees: veel prettiger/meer ontspannen) dan aan de overzijde van het meer dus ik ga zeker vaker het strand bezoeken. Hopelijk wordt het naaktstrand iets populairder voor bezoekers rond de 30, want na even snel rondgekeken te hebben had ik wel het idee dat ik een van de weinigen was van die leeftijdsgroep. Iemand nog een tip hoe ik onder mijn leeftijdsgenoten zou kunnen peilen of zij dit ook prettig vinden? Taboe is misschien te zwaar gezegd, maar naaktrecreatie heeft toch een zekere lading dat het vreemd is, merk ik zo nu en dan.. Erg zonde..
Tot snel in ieder geval!


Naaktstrand Loenensche Buitenpolder
JvD   18-07-2018 18:16  Twitter Google+ Facebook Email

Hallo,
Mooie plek om naakt te zonnen, jammer dat er steeds wandelaars zijn als je er als stel ligt. Steeds op de uitkijk mocht er wat gebeuren of op 10 mtr afstand gaan liggen..
Afgezien daarvan is het een prachtige plek met mooi zicht op de Waal. En veel strandNaaktstrand Zilverstrand
Peter   18-07-2018 16:33  Twitter Google+ Facebook Email

WAAAAAAUW, wat een schitterend strand is het nu geworden.
De Beach-cleaner is bijna klaar en heeft inmiddels bergen rommel uit het zand gezeefd. Je kan weer op blote voeten lopen en het water in. Toiletten zijn schoon en best wel lux te noemen. Wel zelf wc-papier meenemen! Staatsbosbeheer bedankt voor jullie snelle actie! Nu nog wachten op een permanente snack-kar en we hoeven nooit meer vroeg naar huis!


Naaktstrand Bisonbaai
Kenneth   18-07-2018 15:38  Twitter Google+ Facebook Email

Vandaag in de Gelderlander het volgende artikel:


Blauwalg in Bisonbaai: niet meer zwemmen

OOIJ - In de Bisonbaai bij Ooij is blauwalg geconstateerd. Zowel recreanten als hondenbezitters wordt afgeraden het water in te gaan, omdat dit tot huidirritaties, maag- en darmklachten kan leiden.
De provincie Gelderland, beheerder van de plas, waarschuwt zwemmers via de website zwemwater.nl. De blauwalg is geconstateerd nadat Rijkswaterstaat op verzoek van de provincie watermonsters nam; dit nadat recreanten bij de provincie het vermoeden van blauwalg hadden gemeld. Bij een eerdere controle, vorige week, werd de vervuiling nog niet aangetroffen.

Blauwalgen zijn kleine organismen die op de waterbodem van zowel zoet al zout water voorkomen. In stilstaand water ontwikkelen deze algen zich massaal zodra de temperatuur boven de twintig graden komt. Hierdoor ontstaat er een groene/blauwe laag op het water. Hoge concentraties blauwalg zorgen voor medische klachten.
Naaktstrand Isabellagriend
Astrid   18-07-2018 13:50  Twitter Google+ Facebook Email

OP 16/07/2018 voor het eerst kennis gemaakt met het naturisme ...ik vond het een geweldige ervaring en zou Graag meer willen komen...Ben zelf van Belgisch Limburg en vraag me af of er soms mensen uit de streek Maaseik/Maasmechelendat ook zouden willen om eventueel samen te kunnen gaan...omdat er al redelijk weinig vrouwen zijn..alleen is maar alleen he.


Naaktstrand Rhederlaag, Barhrsche Strand
Peter   18-07-2018 13:23  Twitter Google+ Facebook Email

Vandaag voor het eerst hier geweest. Wat een heerlijk rustig strandje in de ochtend en hoe heerlijk dat je met de auto bijna op het strandje kan parkeren. Ik vind dit een absolute aanrader


Naaktstrand Kralingse bos te Rotterdam
Nick   18-07-2018 10:37  Twitter Google+ Facebook Email

Afgelopen weekend ook weer eens hier geweest. Was gezellig druk, maar wel wederom alleen maar mannen. Gelukkig wel ook wat jongeren (net als ik), maar de diversiteit moet toch beter kunnen?


Naaktstrand Oostkapelle
Wout   18-07-2018 09:16  Twitter Google+ Facebook Email

@wij2

Er zijn inderdaad nog steeds kwallen die aanspoelen.
De echt storende kwallen zijn die in de duinen.
Ben beetje jammer, de ganse dag op zoek, wellicht
naar zichzelf. Ik hoop dan ook van harte voor hen
dat ze zichzelf tegenkomen.

Wel een heel mooi strand waar je goed kan wandelen langs de branding. Als je goed uitkijkt voor die paar kwallen langs de waterlijn merk je die in de duinen zelfs niet.
Een winwin dus!Naaktstrand Galderse Meren (Breda)
steven   18-07-2018 09:12  Twitter Google+ Facebook Email

ben blijkbaar één van de weinige die zich niet stoort aan de ganzen , ik vind ze leuk, en ja ze poepen,die poep droogt snel op of je kan je voeten reinigen in het water, ben op een boeren erf grootgebracht en vind dieren leuk, ga maar eens kijken na afloop van een festival of stranddag /bermen of waar dan ook waar mensen komen, overal troep plastic etensresten noem maar op,of al die peuken op het strand, chemische rommel..


Naaktstrand Twaalfmorgen, Reeuwijk
john   18-07-2018 06:57  Twitter Google+ Facebook Email

Hallo ik kom al zeker 25 jaar op dit strandje was altijd heel gezellig met een redelijk gemixt gezelschap ouder, jonger, mannen ,vrouwen, stellen,nadat het een paar jaar geleden een officieel naaktstrand is geworden
werd het even erg druk, maar nu is het erg rustig en kan je er vaak halve dagen alleen liggen en de de bezoekers die er komen zijn over het algemeen mannen van 60+ , dus mensen van elke leeftijd en geslacht kom eens kijken voor zon rust ontspanning en zo nu en dan een gezellige babbel xxx


Naaktstrand Enkhuizen
mick   18-07-2018 04:46  Twitter Google+ Facebook Email

toevallig gisteren hier geweest, maar niet echt een aanrader, veel vliegen, geen voorzieningen, onveilig zwemwater, twijfel of dit uberhaupt wel een naaktsrand is want het komt meer overeen met een homo ontmoetings plaats gezien de vele rotzooi die er ligt.


Naaktstrand Bussloo
Michel   18-07-2018 00:36  Twitter Google+ Facebook Email

Klopt Adriaan, ik ben een regelmatige bezoeker van het naaktstrand en ervaar dat er de laatste tijd met 2 maten wordt gemeten. Zelf loop ik ook regelmatig een rondje om of over de andere stranden. Op de (textiel) stranden heb ik gezien dat hier wordt geïnfesteerd in voorzieningen voor de bezoekers en op het Naaktstrand niet. Op het naaktstrand wordt alleen maar gesnoeid en komt er controle en worden er bordjes geplaatst. Als je op de bordjes die geplaatst zijn kijkt zie je dat er respect naar elkaar moet zijn. Ik denk zelf dat dat op het Naaktstrand aan de orde is alleen niet vanuit Leisure Lands, want ik voel mij eigenlijk gediscrimineerd t.o.v. de andere stranden. Doordat ik weleens een rondje over de stranden maak zie ik genoeg. Lege bierblikken en Red Bull op de parkeerplaats van de Middelburg met ballonnen en Hulsjes lachgas. Zelf ben ik hier zeer op tegen en weet dat het op het naaktstrand ook voorkomt en daar ben ik ook op tegen. Vooral de groep uit Utrecht die openlijk loopt te gebruiken en het raar vind als je er naar kijkt.
Ik vind zelf dat het allemaal wat overdreven is wat er gebeurd, Onlangs las ik in de krant dat er overvallen waren in Apeldoorn, en dat dit kwam door een tekort aan Politie. Laten we elkaar wat meer in waarde houden en respect voor elkaar hebben i.p.v. een betuttelige samenleving te creëren. Praat eens met elkaar bijvoorbeeld, en ga niet allerlei onzin plaatsen. En Ray waaraan ben je te herkennen? Daarnaast vind ik de koeien die op het Kikkergat lopen ernstig, zelf heb ik de boer nog aangesproken op verwaarlozing gezien het groene water waar ze van moeten drinken in de poel, en het verbrande gras, hoorde ook dat er een koe te water was geraakt omdat zij blijkbaar vers water wou drinken. Om af te ronden zou ik graag aan Leisure Lands willen vragen wat de reden is dat de controles alleen gericht zijn op het naaktstrand terwijl er op de andere stranden ook van alles gebeurd, zelf 2 jonge mannen de liefde zien bedrijven onlangs, toen ze mij hoorden heb ik mijn duim opgestoken, ik dacht en denk dat we vrij zijn in Nederland, natuurlijk tot op bepaalde hoogte, maar ik vind dat je best elkaar mag liefhebben en dat daar geen onderscheid in wordt gemaakt op welk strand je ligt.Naaktstrand Bussloo
Adriaan   17-07-2018 23:48  Twitter Google+ Facebook Email

Aan het begin van de avond (rond 7 uur) lag ik nog op het "mannengedeelte" van Bussloo. Het was niet druk meer. Ineens zag ik dat twee politieagentes te paard over het strand reden. De paarden gingen stapvoets. De agentes te paard maakten geen agressieve indruk en waren dus alles behalve stiekem. Ik denk dat ze op zoek waren naar mensen die iets te intiem met elkaar bezig waren.


Naaktstrand Zandvoort
Pascal   17-07-2018 22:46  Twitter Google+ Facebook Email

Afgelopen zondag dit strand weer eens bezocht, maar toch een beetje raar/dubbel gevoel aan overgehouden.

Heb heerlijk vertoefd bij Adam & Eva. Gemengd publiek, gezellig druk, niets mis mee. Ik vindt het altijd wel lekker om dan ook een stuk langs het strand te wandelen, en daar komt het rare gevoel vandaan:
- wanneer je zuidwaarts loopt zie je na Adam en Eva ineens weer veel mensen in badkleding. Dit gaat door tot de laatste strandtent (met oranje parasollen enzo als ik me goed herinner); van daar is het weer ineens naakt wat overheerst
- nog vreemder vond ik het dat er één of ander evenement was met heel veel (geklede) kinderen naast Adam en Eva. Niets mis met kinderen op het strand, maar moet je nou echt spelletjes gaan doen met een grote groep kinderen midden op een naaktstrand ???

Tot Adam en Eva had ik wel een naaktstrand gevoel, maar daarna deed het me teveel denken aan het naaktstrand van Scheveningen, waar de laatste jaren de hoeveelheid geklede mensen groter lijkt te zijn dan de naaktrecreanten.

Voordeel van Zandvoort is dat het makkelijk te bereiken is met de trein, maar twijfel voor de volgende keer toch weer tussen Zandvoort en Den Haag Westduinpark


Naaktstrand Hoornse Plas
een zonaanbidder   17-07-2018 21:46  Twitter Google+ Facebook Email

wat een negativiteit zeg ….wij al jaren bij de hoornsplas super gezellig als er iets gebeurd dam al in de bosjes so wat we komen daar voor de gezelligheid


Naaktstrand Berendonck
Hans   17-07-2018 20:45  Twitter Google+ Facebook Email

@Wim
Ja wij willen een keer het andere gedeelte van de berendonck bezoeken waar ook naakt gerecreetd wordt.
Dat daar eventueel seksuele overlast zou zijn deert ons niet,daar komen we niet voor e


Naaktstrand Oesterdam
Arie   17-07-2018 16:34  Twitter Google+ Facebook Email

Hallo allemaal, ben nu op de Oesterdam. Wat is het hier heerlijk rustig als je doorloopt tot t eind kun je tussen de struiken privé uit de wind liggen. Gelukkig ook nog wat bewolking vandaag. Top!


Naaktstrand Wijthmenerplas
Anoniem   17-07-2018 12:02  Twitter Google+ Facebook Email

Beste Joop,
Ik denk niet dat veel mensen op jullie eigen groepje na de mening delen dat het normaal is dat mensen hard schreeuwen. Veteraan of niet ook hij heeft zich aan te passen naar de normale normen en waarden die gelden op elk strand. Heel veel mensen op dat strand zijn psychisch beschadigd en ook hun veroorzaken geen overlast. De betreffende heer heeft genoeg verstand om te weten waar hij mee bezig is aangezien hij pas nog luid stond te verkondigen dat hij bewust nooit op het gastenboek kijkt en dat het hem ook geen reet kan schelen wat ze over hem zeggen. En wat Frank ook zegt het is een ons-kent-ons strand waardoor nieuwe mensen dus na 1 keer niet meer terugkomen. Jammer want de vergijzing slaat aardig toe daar. Ik kom hier al 30 jaar en elk jaar is het erger met de overlast. Alcohol maakt meer kapot dat je lief is.
 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend