Nederland


Algemeen Gastenboek

Elk naaktstrand heeft een eigen gastenboek. Op deze pagina staan de laatste 20 berichten die in het gastenboek zijn geschreven.
Voor het schrijven van een bericht, ga naar het naaktstrand en kies gastenboek.


Naaktstrand Rhederlaag, Barhrsche Strand
sjors   28-02-2017 15:17  Twitter Google+ Facebook Email

hoop dat snel beter weer wordt zo dat we vaker kunnen gaan. Heb voor 2 weken terug op maandag ff helemaal uit de wind een half uur naakt gelegen. heerlijk gevoel het vrij zijn.


Naaktstrand Amsterdamse Bos
Hondenbezitters   26-02-2017 18:16  Twitter Google+ Facebook Email

Kees ik vind het helemaal niet erg dat een derde met de been er vandoor gaat. Ik ben het eens met de man van Rijkswaterstaat, dat er alleen maar wat oude mannen op de Zonneweide komen en het zijn ook nog eens viespeuken, zoals Gerrit, die mij ook nog eens buiten de Zonneweide lastig viel.
Ik vind het dus niet erg dat er tijdelijk kantoren op de Zonneweide komen. Het scheelt een hoop viespeuken in die hoek.


Naaktstrand Scheveningen
ruud   26-02-2017 13:37  Twitter Google+ Facebook Email

Vraagje
is er een bepaalde tijd waar je naakt mag zijn op het naakt strand?
of mag je het hele jaar door naakt liggen op het naaktstrand?
ik hoor graag van jullie


Naaktstrand Bussloo
marcel   24-02-2017 11:27  Twitter Google+ Facebook Email

hallo,

Weet iemand hoe het strand er nu voor staat? Want ik heb gehoord dat de sauna een parkeer plaats aan het maken is aan de linker kant sauna kant dus en dat zij een groot deel van het strand hebben ingepikt!!!


Naaktstrand Paulinapolder
Sonja   23-02-2017 10:47  Twitter Google+ Facebook Email

Mijn vriend en ik komen al enkele jaren naar het strandje en er bestaat geen leukere plek voor de echte naturisten.
Wij zonnen ons nu eenmaal graag naakt en het is normaal dat er liefhebbers naar jou komen kijken.
Je geeft zelf wel aan met je houding hoever het kan gaan toch.
Een aanrader aan al diegenen die hier konstant absurde seks verhalen plaatsen of komen gluren stop er mee en blijf er weg er zijn textielstranden genoeg!
Blij terug te lezen dat de naaktrecretia hier toegelaten blijft we moeten dit koesteren.
Wij letten er steeds op om niet shockerend zichtbaar te zijn vanaf het fietspad en voor de boot-gluurders langs de scheldeweg.

Tot binnenkort
SonjaNaaktstrand Bussloo
Albert   22-02-2017 12:04  Twitter Google+ Facebook Email

Beste 24-j, ik sluit me aan bij Stef. Elk jaar neemt het aantal jongeren op Bussloo toe. Ik kom er zelf al zo'n 20 jaar. En nee, het is niet raar als je alleen komt.


Naaktstrand Galderse Meren (Breda)
adrie   21-02-2017 18:19  Twitter Google+ Facebook Email

Vanmiddag hebben ze eindelijk de drijflijn in het water geplaatst die ze al jaren geleden beloofden. Het ouwe touw is dus weg en nu hebben we voortaan knalgele drijvers. Even wennen, maar wel heel duidelijk voor de kinderen.


Naaktstrand Paulinapolder
Ron   21-02-2017 13:05  Twitter Google+ Facebook Email


Nog een maandje of twee/drie …
Nog een graadje of 15 erbij …

Kijk zo uit naar een nieuw seizoen zonnestralen !!!
Parasol en strandlaken liggen al klaar :)


Naaktstrand Rhederlaag, Barhrsche Strand
Henk   20-02-2017 20:32  Twitter Google+ Facebook Email

Laat de zomer maar komen.
Ik verlang weer naar de zon. Het gras. Het gevoel van ontspanning.


Naaktstrand Amsterdamse Bos
Kees   16-02-2017 09:23  Twitter Google+ Facebook Email

Gisteren de mooiste dag van het jaar tot nu toe heb ik het strandje bezocht om te kijken hoe het er voor stond.
Er lag op een groot gedeelte nog sneeuw. De bomen waren nog erg kaal. Er zijn bomen om gezaagd, die lijden aan de Essenziekte (Chalara fraxinea).
Ik zag wat honden en een man, die aan het meten was. Deze man bleek van Rijkswaterstaat te zijn. Hij was bezig met het zoeken van een plaats waar ze tijdelijke kantoren kunnen plaatsen voor de verbreding van de A9. Ze moeten volgend jaar geplaatst worden. Hem leek de Zonneweide zeer geschikt, omdat het dicht bij de snelweg A9 ligt en het terrein heel makkelijk af te sluiten is. Ik gaf aan dat het toch naaktrecreatie terrein is en het veel gebruikt wordt. Daar hadden ze na gekeken. Volgens hun komen er alleen wat oude mannen, bijna geen vrouwen en geen kinderen. Hiervoor vinden hun, dat het terrein niet open hoeft te blijven.
Het begint er op te lijken dat als er twee vechten om een been er een derde mee heen gaat.
Dit verklaart ook de bewering van boswachter Pieter Rust om een andere bestemming te vinden voor de Zonneweide.Naaktstrand Kraaijenbergse Plassen(Cuijk)
Wim   15-02-2017 15:50  Twitter Google+ Facebook Email

Ik ben net terug van het eerste uurtje "Kraaij " van dit jaar. Lekker vroege opening van een hopelijk lang seizoen ! Wat opviel : er staat een nieuw, kleiner bord bij de ingang van het veldje. Daarop wordt vermeld dat het een "Naturisten ligweide" is, en vervolgens een hele reeks nieuwe ge- en verboden waaronder een rookverbod en een zwemverbod. Ik denk eerlijk gezegd niet dat ze gaan handhaven, maar zou iemand met enige juridische kennis eens willen reageren op dat zwemverbod ? Ik vermoed dat het in de praktijk "Zwemmen op eigen risico" betekent.
Wim.


Naaktstrand Canadameer Appelscha
John   13-02-2017 15:53  Twitter Google+ Facebook Email

Wellicht dat uw morale kompas van slag is, naakt recreatie is prima zolang er niemand in de buurt is (of bezwaar maakt - nog nooit meegemaakt ook niet bij vragen) en niet zichtbaar vanaf de openbare weg. Vieze mannetjes heb je overal, ook op textielstranden, dat is dus geen argument. Boze papa's heb ik niets mee te maken, als die geweldadig worden kunnen ze een bezoekje van de popo verwachten als verdachte van mishandeling. Levensovertuiging? Geloofsovertuiging? Onzin, menigeen nieuwkomer heb ik gevraagd of ze naaktrecreatie goed vonden, " dit is een vrij land, moet kunnen ". U heeft persoonlijk een probleem met naakt zijn en verward dat met viezigheid, dat is uw tekortkoming, probeer dat niet in een groter context te plaatsen.


Naaktstrand De Grote Moere
Ron   13-02-2017 14:12  Twitter Google+ Facebook Email

in Delft is het positief uitgepakt.komende zomer weer massaal naar de moere? het is echt een gemis zo.


Naaktstrand Kraaijenbergse Plassen(Cuijk)
peter.   13-02-2017 12:56  Twitter Google+ Facebook Email

He he. Eindelijk gaat de temperatuur weer wat omhoog zodat we weer eens kunnen gaan kijken en wandelen bij de plassen.
Nu de zon nog en wat graden erbij en dan gaan we er weer vaak genieten.


Naaktstrand Scheveningen
Per   12-02-2017 02:17  Twitter Google+ Facebook Email

Ben afgelopen zomer op het naaktstrand van Scheveningen uitgekomen. Voor het eerst van mijn leven op een naaktstrand en zeker niet voor het laatst! Dus mijn tip voor alle heren-twijfelaars (net als ik): spannend is het zeker, maar: DOE HET EINDELIJK EENS!

Maar het werd mij niet gemakkelijk gemaakt om te kiezen voor uitkleden: ondanks de hitte waren er erg veel geklede mensen. En weg van die mensen, in de duinen, zouden er ‘zoekende en/of praktiserende heren’ kunnen zijn…

Lang verhaal kort: niet uitkleden was geen optie! Dus gekozen voor een plekje hoog tegen het duin. Als ik daar bekeken zou worden door ‘zoekende heren’ dan waren het in elk geval mede-naaktlopers, zij niks te verbergen en ik ook niet. En als zij mij zouden benaderen, dan had ik de avances opgevat als een compliment en beleefd een praatje gemaakt. Kortom: ik heb niemand gezien. Weet natuurlijk niet of niemand mij heeft gezien…

(Vraagje aan de vaste bezoekers: of lag ik vanuit Scheveningen zelfs voorbij het paviljoen toch nog op de verkeerde plek???)
Naaktstrand Bussloo
Stef   05-02-2017 00:39  Twitter Google+ Facebook Email

Beste 24j, gewoon gaan!Als het niet leuk is dan heb je het tenminste geprobeerd.


Naaktstrand Bussloo
   04-02-2017 22:41  Twitter Google+ Facebook Email

Hallo allemaal,

Ik zit er al een tijdje aan te denken om eens een naturistenstrand te bezoeken. Ik ben een jongen van 24, dus nog redelijk jong.. is het raar als ik hier alleen een keer kom? Ik heb namelijk geen gelijkgezinden met wie ik een keer samen kan gaan. Ben ook verder absoluut niet op zoek naar iets "extras" of zo, alleen benieuwd of naak recreatie iets voor mij is.


Naaktstrand De Grote Moere
Jan   03-02-2017 15:17  Twitter Google+ Facebook Email

Bij Gasselte , nieuw Hemelrijk , wordt een nieuw strand aangelegd,De zandafgraving is behoorlijk groot , het moet toch te realiseren zijn om hier een naaktstrand , met een toiletgebouwtje , aan te leggen.Eventueel onder toezicht van NFN. Waar kun je anders nog in Drenthe recreeren ??


Naaktstrand Canadameer Appelscha
mark   31-01-2017 16:07  Twitter Google+ Facebook Email

Naak recreëren is niet verboden in Nederland. ook niet als dit in een plaatselijk verordening staat. Wel zijn er regels. Plaats moet er geschikt voor zijn. en aan een plas is dat altijd het geval mits je niet tussen allemaal geklede mensen gaat liggen. een beschut stukje kan dus altijd.

en ook mensen met een geloofsovertuiging moeten rekening houden met mensen zonder geloofsovertuiging. ik vind het namelijk ook leuk om naakt te liggen aan een openbare plas, en dan zou dat niet mogen omdat iemand met een geloofsovertuiging daar last van heeft. beetjes respect naar elkaar. dus naakt liggen waar niet iedereen het direct ziet, maar dus ook als niet naakt ligger deze locaties opzoeken.

en van je zaakje moet je idd afblijven in het openbaar.


Naaktstrand Paulinapolder
rudy   26-01-2017 14:22  Twitter Google+ Facebook Email

idd goed nieuws Ineke en Bas, hopelijk tot snel eens op ons favoriete strandje 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend