Scheveningen

Terug  Gastenboek Naaktstrand Scheveningen
Dit gastenboek is alleen bedoeld voor onderwerpen die betrekking hebben op dit strand.
Het gastenboek is niet bedoeld voor het maken van afspraken; deze worden verwijderd! Seksrecreanten zijn niet welkom op de naaktstranden en ook niet in het gastenboek!

Zijn er problemen op het strandje stel dan ook de NFN (Nederlandse Federatie van Naturistenverenigingen) op de hoogte via het speciale e-mailadres strand@nfn.nl.
Zij blijven dan goed op de hoogte wat er speelt en kunnen eventueel contact opnemen met de beheerder van het terrein. Kijk hier voor meer info.

Schrijf bijvoorkeur eerst het bericht in een tekstverwerker, en plak het dan in de tekstbox.
(Opmaak van de tekst wordt niet ondersteund). Maximaal kan 1 bericht per uur worden geplaatst.

Naam:


(Email niet zichtbaar in gastenboek)


Bericht:


Anti Spam code, typ in dit veld tien 


elan   22-05-2020 11:58  Twitter Google+ Facebook Email

Woensdag 20 mei weer heerlijk genoten van een zonnige stranddag bij de Wassenaarseslag. Het was er erg rustig. Naakt recreëren is heerlijk. Puur natuur! In de duinen, op het strand, je naakte lichaam in zon en wind, heerlijk!


Rob   03-05-2020 21:35  Twitter Google+ Facebook Email

Ik ga al meer dan 30 jaar naar naturistenstranden en/of plassen. Ik heb een tip als je een strandwandeling maakt. Ik heb een klein formaat schoudertasje met daarin de autosleutels, bankpas, telefoon en een dun boxershort. Kom je altijd gekleed thuis mocht je tas gestolen zijn.


Zeezwemmer   22-04-2020 17:02  Twitter Google+ Facebook Email

Hoop dat ze dit jaar de bordjes wat vroeger plaatsen. Het is al 22 graden dus ik lig er al bloot waar het mag, maar ben op een dag best een aantal keer raar aangekeken. Misschien dat de broden een beetje helpen.


Pamela   16-09-2019 22:15  Twitter Google+ Facebook Email

Het blijft gevaarlijk als je je spullen op het strand achterlaat als je een stuk gaat wandelen langs de kust richting Meijendel, stel je komt terug en alles is weg, dan heb je toch echt een probleem, het is toch veel makkelijker om bij strandopgang het Zwarte pad aan het einde kluisjes te plaatsen, een paar euro erin en je spullen zijn veilig. Laat de gemeente daar dan ook borden plaatsen met clothing optimal of in goed nederlands, kleding toegestaan, dan kan je zo naar het strand toelopen. De grens van het naturistenstrand zou dan ook moeten beginnen bij de strandopgang en daar ook borden met Naturistrand/FKK , zodat het direct duidelijk is dat daar het naturistenstrand begint, heb je ook geen last van lachende tieners of spelende kinderen. En voor de textiel badgasten is het ook duidelijker.


Ken P   08-09-2019 21:37  Twitter Google+ Facebook Email

Dank je wel voor de tip, Johan.
Hopelijk nog toepasbaar dit jaar.Johan   30-08-2019 14:33  Twitter Google+ Facebook Email

Je kleding kan je best doen in de tas waar ook je eten en drinken voor die dag in zit. Ik neem altijd een klein tupperware doosje mee, daar doe ik mijn geld en auotosleutels in, en begraaf ik naast mijn deken op strand, en zet vervolgens mijn tas er boven op ,even opletten dat niemand ziet dat je het wegstopt onder het zand. Kleine moeite en nooit nooit iets kwijtgeraakt of gejat van mijn, niet vergeten bij naar huis gaan het eert op te graven ,anders vind je het nooit weer terug.


Ken P   30-08-2019 12:31  Twitter Google+ Facebook Email

@Alfredo Dat zou ook zeker mogen.
Bij een lange wandeling heb ik nadien een keer mijn broek niet meer teruggevonden en een andere keer ben ik vanaf de parking in alleen een string naar het strand gewandeld met alle opmerkingen erbij. Met een sleuteltje van een kluis op het naaktstrand zou dit allemaal veel relaxter kunnen gebeuren dan nu het geval is. Ik zet trouwens een hoed op waaronder ik wat kleine spulletjes kan steken: string, sleutel, zonnebrandolie. Het vraagt heel wat inventiviteit om met een gerust gemoed een lange naaktwandeling te kunnen doen op onze mooie wereldbol. En het is net zo'n fijn gevoel ergens volledig één te zijn met de natuur ontdaan van alle materie en stoorzenders.


Alfredo   29-08-2019 16:48  Twitter Google+ Facebook Email

Ook een idee is om op de stranden lockers / bagagekastjes te hebben. Ik snap nooit hoe mensen het klaarspelen om zonder spullen bij zich naakt te lopen. Hebben die allemaal een partner die bij de spullen wacht? Of nemen die het risico - heel spannend natuurlijk, maar toch maar niet vandaag...
Ik heb een keer een strandcabine voor dit doel gehuurd, maar 17 euro vond ik wat duur omdat ik het alleen als locker gebruikte. Een euro of drie zou ik er echt wel voor over hebben.


Ken P   28-08-2019 12:21  Twitter Google+ Facebook Email

De strandopgangen aan naaktstranden worden inderdaad meer en meer ingepalmd door textiel. Inclusief spelende kinderen en lachende tieners. Ze doen maar, ik behoud mijn plekje, maar als het zo blijft evolueren kunnen ze beter de kwantiteit verlagen en de kwaliteit van de naaktstranden (terug) verhogen. Een autoparking bijvoorbeeld waar je alles kan uitschieten en een stukje blootje kan gaan rennen of wandelen. Meer strandopgangen waar je meteen bloot kan gaan zonder honderden meters te hoeven wandelen.
Meer bloot en minder gekleed. Meer strandtenten waar je naakt een biertje kan halen. Het kan allemaal amper of niet omdat de meerderheid gekleed wil zijn en geen bloot wil zien. Leven en laten leven, maar als we teveel laten leven, komt ons bloot leven in de verdrukking. Bloot lopen waar het niet mag, is de oplossing niet, maar er zou wel een discussie over gevoerd moeten worden, want de meerderheid is de minderheid nog meer aan het wegdrukken door naaktstrand in te palmen. Liever enkele stranden volledig weg dan overal textiel bij alle strandopgangen. Hebben Den Haag of Noordwijk echt meerdere naaktstranden nodig? Maak er één van, maar wel een kwaliteitsvol van, meteen aan de strandopgang met goede voorzieningen. Groepeer het naakt opnieuw, want de vraag ernaar vermindert ook. Dus kan het aanbod ook minder. In sauna's doen ze het ook en hebben ze geregeld geklede dagen. Maar daar is er meestal wel een duidelijk onderscheid. Ofwel bloot of gekleed, geen uitzonderingen. Ik prefereer de vrijheid van keuze en verplicht naakt op een naaktstrand is dus geen optie, maar zoals het nu evolueert, is de kans groot dat ik vaker en vaker de enige zal zijn die voor bloot kiest op sommige plekken. En hoewel ik heel veel kan hebben, is dat ook niet de bedoeling van een naaktstrand.


Pamela Bos   27-08-2019 22:38  Twitter Google+ Facebook Email

Het is inderdaad steeds meer een mix op het strand, blote en textiel mensen door elkaar, zelf heb ik er niet veel problemen mee, dat die textiel mensen op het naturistenstrand komen, wat mij verwonderde was n.l. het volgende; een man liep van het naturistenstrand in zijn blootje naar de fietsenstalling aan het einde van het Zwarte pad. Niemand vond dat raar of vreemd er werd een beetje gelachen, tot een vrouw een politieagente zag en het zo nodig moest vertellen. Gelukkig kreeg die man alleen van de agente te horen dat hij zich moest aankleden. Want waarom niet als die textiel mensen op ons strandje liggen kunnen wij toch ook bloot op hun stukje zijn. Ik zie daar vaak de mensen die naar het naaktstrand gaan, zich daar van hun kleren ontdoen en met een doek of klein broekje naar het strand toe lopen. Vrijheid blijheid en als die textiel gasten daar zo problemen van gaan maken dan moeten ze een ander stuk opzoeken want je weet als je bij een naaktstrand gaat liggen je zulke dingen tegen kan komen. Het blijkt, heb ik van horen zeggen dat dit heel normaal is in Spanje om je alvast uit te kleden bij de stalling of parking.


Wim   24-08-2019 21:12  Twitter Google+ Facebook Email

Een aantal weken geleden was ik voor het eerst in jaren weer eens op dit strand. Ik kwam toen vanaf de Wassenaarse kant, dus helemaal in het noorden. Aan die kant is het een prima strand. Vandaag kwam ik er vanaf de Scheveningse kant, en dat is me een stuk minder goed bevallen. Ik lag toch een flink stuk voorbij de strandtent, maar de textielrecreanten waren ruim in de meerderheid. Ook het gedrag van een deel van die recreanten beviel me niet: gillende kinderen, blaffende honden, veel afval (peuken !), kortom alles wat je op een naturistenstrand niet hoopt aan te treffen. De kroon spande een echtpaar met drie kinderen. Binnen tien minuten na hun aankomst had hun Duitse Staander al twee keer vlak voor m'n neus zitten poepen. Ik heb deze mensen (zelfde nationaliteit als hun hond) uiteraard aangesproken, maar opruimen: ho maar. Als ik weer in den Haag ben ga ik weer lekker naar het Westduinpark !


Gerard Knijp   21-08-2019 12:11  Twitter Google+ Facebook Email

Ik was gisterenmiddag heerlijk in de duintjes gaan liggen,half verscholen achter het helmgras.
Wat denk je, komt er een oude man naast mij liggen zonder het te vragen en meteen begint hij met zijn dinges te spelen, ik verzocht hem om elders te gaan liggen, en dat ik er niet van gediend bent dat hij naast mij met zijn dinges zat te spelen.
Wat denk je wat ie brutale oude aap zei? Hij zei: Wilt u zch niet met mijn handelen bemoeien en ik bepaal zelf wel waar ik ga liggen. Ik ben op gestaan, greep hem stevig bij zijn arm en snauwde: en nu opgesodemieterd ouwe smeerlap, scheer je weg voor dat ik je arm breek. nou hij schrok zich werkelijk wild zeg. Ik heb heb de hele dag niet meer gezien en had toch nog een fijne middag aldaar.


Barry   10-08-2019 09:49  Twitter Google+ Facebook Email

Vandaag is het helaas geen weer voor het naaktstrand. Afgelopen zondag heb ik nog heerlijk naakt van de zon genoten, in de duintjes tussen Scheveningen en Wassenaar. De rust daar is echt heel fijn!


Il   29-07-2019 11:38  Twitter Google+ Facebook Email

Laten we vooral niet doen wat Pjotter voorsteld, zulk gezeik geeft naturisten alleen maar een slechte naam. Als jongere bezoeker die hier vast komt heb ik nog nooit last gehad van rare opmerkingen of gluren van textiel bezoekers. Wel wat rare opmerkingen gehad van andere naturisten trouwens. Ik lig liever bloot tussen een aantal textiel bezoekers dan een tussen de exhibitionistische bejaarde mannetjes die het niet kunnen laten om aan zichzelf te zitten. Als je meer bezoekers wil op dit strand, verwelkom dan vooral jongeren, al liggen ze nog in badkleding, wie weet proberen ze het na een tijdje toch bloot uit als ze zich op hun gemak voelen op het naaktstrand.


Pjotter   28-07-2019 21:40  Twitter Google+ Facebook Email

DE laatste jaren inderdaad steeds meer geklede of in badkleding gehulde mensen op het naaktstrand. Gewoon met een grote groep naaktrecreanten er op af lopen en commenteer geven zo van: Kijk daar heb je die gluurders weer, nu, nou, zijn jullie niet verdwaald? Als je dit konstand blijft doen, komen ze niet meer.


Alex   28-07-2019 17:11  Twitter Google+ Facebook Email

Ik was er afgelopen dinsdag en donderdag ook. Ik kom al jaren op dit strand, maar ben wel van mening dat er steeds meer mensen gekleed op het strand liggen.
Zelfs hele gezinnen, die dat een geërgerd lijken te kijken, als je naakt langs komt lopen.


leo   27-07-2019 09:23  Twitter Google+ Facebook Email

Dinsdag en donderdag weer genoten van dit heerlijke naaktstrand bij de Wassenaarseslag. Het is daar altijd rustig. De zee was lekker op deze hete dag. Heerlijk om in je nakie op het strand te liggen en naakt in ze zee te zwemmen. Tot de volgende keer!


Frank   25-07-2019 22:42  Twitter Google+ Facebook Email

Heerlijk genoten Donderdag 24 Juli , ik lag ter hoogte van Naturel , lekker grote ruimtes tussen de stellen en de solomannen / vrouwen .
lekker relaxed genieten van de zon zee zaligheid , en een lekker happie bij "Naturel " Ik heb weinig last van mensen op het naaktstrand die dan toch de bikini aanhouden of mannen in een zwembroek.Leven en laten leven...en vooral genieten van ons heerlijke Noordzeestrand


Hans   24-07-2019 21:58  Twitter Google+ Facebook Email

Volgens mij verschilt het van plek tot plek. Ik kom hier regelmatig en was hier ook vandaag. Vanaf het begin van het naaktstrand bij Naturel tot bij ’t Puntje vind ik het echt wel naaktstrand, maar in het gebied rondom ‘t Puntje zie je op enkele uitzonderingen na alleen maar geklede mensen. Dat is een fors gebied. Iets voorbij ’t Puntje richting Wassenaar vind ik het ook zeker weer naaktstrand. Het ‘probleemgebied’ zit rondom ’t Puntje en varieert ook van dag tot dag. Ik kijk zelf altijd goed uit naar een prettige plek en soms loop ik iets verder door. Ik heb zelf de indruk dat het gemiddeld genomen de afgelopen jaren niet is veranderd.


Patricia   24-07-2019 13:59  Twitter Google+ Facebook Email

Hoi Martine,

Ik heb zeker het idee dat dit meer toeneemt. Toen ik er was waren ongeveer 5 mensen naakt. De rest was in badkleding. Ik voel me er ook wat onprettig bij, maar ik probeer mezelf voor tehouden dat ik daar gewoon naakt mag recreëren en dat als anderen dat vervelend of raar zouden vinden dat hun probleem is.


Martine   24-07-2019 10:12  Twitter Google+ Facebook Email

Het valt me op dat het aantal mensen met badkleding aan op het naaktstrand toeneemt. Gister leek de verdeling tussen naakt/badkleding 50/50.
Er waren veel jongeren in badkleding en ik merk dat ik me daar toch wat onprettig bij voel.
Hebben meer van jullie het idee dat het toeneemt?


   23-07-2019 12:12  Twitter Google+ Facebook Email

Graag wil ik met de rolstoel na aar het naaktstrand. Ik kan er echter biet zonder wat hulp komen merk ik. Wie helpt?


Il   05-07-2019 17:21  Twitter Google+ Facebook Email

@marc, soms plaatsen ze de borden wat te laat in het seizoen, de staan er nu in ieder geval wel. Het naakt gedeelte start een paar honderd meter voor strandtent 'naturel' en loopt door voor de volgende 2km.


Justin J   16-05-2019 14:37  Twitter Google+ Facebook Email

Heeeerlijk genoten. Top strand!


Marc   15-05-2019 10:48  Twitter Google+ Facebook Email

Er staan geen bordjes meer om aan te geven waar het naaktstrand begint en eindigt of kijk ik er overheen?
Er liep gister een man naakt en er was een Duitse familie die zich behoorlijk stoorden aan het feit dat hij naakt op het gewone strand liep.


elan   25-04-2019 12:13  Twitter Google+ Facebook Email

Op 2e Paasdag al naar het naaktstrand tussen Wassenaar en Scheveningen geweest. Veel zon, een lekker windje en nog erg rustig! Heerlijk genieten van de zon op je naakte lichaam.


Nico Zakkendrager   01-04-2019 19:46  Twitter Google+ Facebook Email

Ook vandaag, geen 1 aprilmop, was het uit de wind en in de zon goed toeven in de voorduintjes. Heerlijk zo'n aai van een vlaagje wind over de naakte huid. Toch raar dat ik van een handvol bezoekers de enige naturist was.


Barry   14-10-2018 10:57  Twitter Google+ Facebook Email

Gisteren de hele middag in de duintjes genoten van de zon, heerlijk! En dat half oktober, wat een mooi cadeau :-)


Elan   10-08-2018 10:09  Twitter Google+ Facebook Email

We hebben in deze prachtige zomer twee heerlijke stranddagen doorgebracht op het naaktstrand tussen Wassenaar en Scheveningen. Het was genieten (de eerste dag wel veel wind en veel kwallen), het mooie strand, het warme weer en de heerlijke zee! Op het naaktstrand was het heerlijk rustig.


Marc   08-08-2018 21:22  Twitter Google+ Facebook Email

Even een vraag, is het strand vanaf meyendelse slag te bereiken? Moet ik dan richting Scheveningen lopen?


Huge   04-08-2018 17:55  Twitter Google+ Facebook Email

Wij zouden met vrienden hierheen willen tijdens het vuurwerkfestival. Is dit aan te raden qua drukte en is het vuurwerk dan nog te zien?


Alex   30-07-2018 11:36  Twitter Google+ Facebook Email

@ Roel. Dan kan je beter tussen de twee strandtenten in gaan liggen aan de duinrand. Daar lig ik altijd heerlijk rustig. Ook daar komen weleens glurende mannen, maar dat heb je overal. Wel veel minder dat het andere deel.


Roel   26-07-2018 20:49  Twitter Google+ Facebook Email

Als student woon ik pas net in Den Haag en ben dus ook nieuw met dit naaktstrand. Omdat ik het liefste wat rustiger lig ben ik bewust achterin tegen de duinrand gaan liggen, niet wetende dat er juist daar een hoop oudere mannen rondjes lopen en erg veel staren. Nu beschouw ik het als een compliment dat ik kennelijk interessant genoeg ben om naar te staren, maar ik vond het hoogst ongemakkelijk als je naar het strand gaat om rustig te ontspannen. In het vervolg maar wat meer richting in het water liggen.

Een hoop oudere mannen


johanv   06-07-2018 09:49  Twitter Google+ Facebook Email

In de buurt van strandtent 't Puntje genoten van dit mooie strand. Goede fietsenstalling en verhard pad naar het strand. In de afgelopen week niet heel druk. Wat stellen, een enkele vrouw, maar meest toch mannen.


Tim   04-07-2018 01:09  Twitter Google+ Facebook Email

Heb afgelopen week met mijn vrouw zeer genoten. Heerlijk strand en mooi. Het mag wel wat drukker zijn. Geen last van geklede mensen en seks recreanten. En al zou het er zijn ik trek me er niks van aan. Voor iedereen geniet er van zolang de zon blijf schijnen. Fijne avond


Jack   02-07-2018 23:07  Twitter Google+ Facebook Email

De afgelopen week 2 keer op dit strand geweest. Ik was op het gedeelte waar geen blauwe papierbakken staan. Daar is het heerlijk rustig. Wel gekozen om in de lage duintjes te liggen. Dan zijn er geen “ wandelaars en kijkers”. Wat een heerlijke vrijheid is het toch om naakt rond te lopen, te zonnen en zwemmen. Wel zijn de mannen veruit in de meerderheid. Een mix zou wat leuker zijn.


Beltun   23-06-2018 14:35  Twitter Google+ Facebook Email

Het bordje staat weer op de juiste plek!


Hagenaarrrrrr   10-06-2018 20:22  Twitter Google+ Facebook Email

@Koen Als jongere in de 20 kan me wel herkennen in de negatieve ervaringen. Ik heb het rond naturel en t'puntje ook genoeg meegemaakt: van die oude mannetjes die constant rondwandelen, een route lopen die toevallig vlak langs iedereen gaat en met een open mond blijven staren. Niks tegen wandelen, ik loop ook wel graag even een rondje, maar heb een beetje respect voor anderen die gewoon lekker in de zon willen liggen zonder dat er een bejaarde opzichtig op je loopt te geilen.

Wat helpt:
- Niet in de duinen liggen, dat gestaar gebeurt daar inderdaad wel vaker ivm seks recreanten.
- Ergens gaan liggen waar wat drukker is, of met een groep komen, helpt voor een beetje sociale controle.
- Er iets van zeggen als iemand echt ongepast bezig is. - Bij mensen die echt te ver gaan zoals rukkers de politie bellen.

Het bord staat inderdaad nog steeds verkeert, officieel begint het naaktstrand inderdaad vlak na de zeilclub. Ik was van plan erover te klagen maar weet ook niet helemaal bij welk bureau ik hiervoor moet zijn... Weet ook niet zeker of de gemeente het verkeerd heeft geplaatst of naturel het stiekem heeft verplaatst.


Alex   07-06-2018 08:54  Twitter Google+ Facebook Email

Ik kan mij totaal niet vinden in de negatieve opmerkingen. Wel weet ik dat je weg moet blijven uit de duinen daar. Vaak seks recreanten. Tussen strandtent naturel en t Puntje lig je altijd rustig, zonder last te hebben van viespeuken.
Ik lig er vandaag weer.

Wel zeer opmerkelijk dat het bord 100 verplaatst is. Dacht dat het officiële naaktstrand net voorbij de zeilclub begon.
Bloke   04-06-2018 21:44  Twitter Google+ Facebook Email

Afgelopen zondag voor het eerst in tijden weer eens geweest. Hadden ze ineens het bord verplaatst van voor Naturel tot erna. Het nasktstrand was ineens ruim 100 meter korter. Dit werd verleden jaar ook al gedaan. Waar kunnen we klachten hierover indienen?
Voor de rest was het weer lekker in Scheveningen. Goede sfeer.


Vinc   29-05-2018 06:50  Twitter Google+ Facebook Email

Hallo beste mensen i kom al een tijd op het strand ja het is wel veranderd.
Meer mens gekleed op het strand en vroeger kon je naar het puntje bijna bloot even voor de je het terras opkam je zwembroek aan.
Maar ik vindt het nog steeds fijn om hier te komen.
ik ga meestal tegen de duinen liggen waar het rustig is en ook je wordt daar meestal met rust gelaten.
gr Vinc


Barry   27-05-2018 12:21  Twitter Google+ Facebook Email

Ben gistermiddag geweest. Ik vind het niet echt meer op een naaktstrand lijken, textiel en naakt lag door elkaar. In de duintjes was het heerlijk. Lag jij ook in de duintjes Koen?


Koen   26-05-2018 20:05  Twitter Google+ Facebook Email

Vanmiddag weer naar het naaktstrand geweest. Wederom genoten, jammer dat ik wel een aantal keer bekeken werd door oudere mannen. Als jongeman van begin 20 denken die mannen dat ik toch andere bedoelingen heb..


Hagenaarrrrrr   26-05-2018 13:09  Twitter Google+ Facebook Email

Het bortje staat weer eens op de verkeerde plek,vlak na strandtent naturel, terwijl het naaktstrand officieel voor naturel start. Ze hebben vandaag geloof ik een bruiloft dus misschien dat naturel het daarom zelf verplaatst. Ga zo even een klacht mailen aan de gemeente.


   13-05-2018 19:04  Twitter Google+ Facebook Email

Johan, over dat stukje strand bij Duinrel , ik hoorde het van een strand bezoeker, maar het zou best kunnen dan Duinrel het gepacht heeft verder weet ik het niet, fijne avond nog.


Johan   13-05-2018 11:00  Twitter Google+ Facebook Email

Denk dat iemand je in de maling neemt Jan. Alle stranden aan de Noordzeekust zijn eigendom van de Nederlandse staat, en niemand die daar een stuk in prive eigendom heeft. Zou nog wel kunnen dat Duinrel een stuk in pacht heeft, maar ook dat lijkt me onwaarschijnlijk


Jan   13-05-2018 01:40  Twitter Google+ Facebook Email

Van middag even heerlijk op het strand geweest net over de grens van Scheveningen op het Wassenaarse naaktstrand.
Wat mij opviel is dat het strand aan de wassenaarse kant gesplitst wordt door een stuk texstiel strand. Nieuwschierig dat ik ben heb ik het eens gaan vragen aan een van de strand gasten, die vertelde mij dat Recreatie/pretpark Duinrel achter het stukje textiel strand ligt en de eigenaars van duinrel willen geen blote mensen op dit stukje strand, het schijnt dat ook het strand eigendom is van Duinrel, wist ik niet. Het is toegankelijk voor iedereen, maar wel met badkleding aan. Ik vond het al zo raar, ik dacht altijd dat het einde naaktstrand was richting katwijk, maar het naaktstrand begint 100 meter verder weer door tot de grens van Katwijk. Nou voor die gene wie dat niet wisten, nu weten jullie het ook. Veel strandplezier en gedraag je.


Marianne   07-05-2018 23:55  Twitter Google+ Facebook Email

Gisteren voor het eerst naar het naaktstrand geweest met mijn vent. We hebben heerlijk genoten van het mooie weer. Van mij mag het wel iedere dag zulk lekker weer zijn.


Johan   20-04-2018 07:45  Twitter Google+ Facebook Email

Politie bellen is zinloos want heen en weer lopen is NIET bij wet verboden. Gewoon de heren laten weten dat jullie hier niet van gediend zijn, dat stopt het vanzelf. En als er hardleerse mannen bij zijn, even zeggen dat ze wanneer ze weer langskomen op de foto gaan wil ook wel eens helpen.


Geliefden   20-04-2018 05:35  Twitter Google+ Facebook Email

Vanmiddag bij de naaktstrand in de duinen gaan liggen met mijn vriend. We dachten een rustig plekje te hebben gevonden, maar werden wel steeds gestoord door steeds dezelfde mannen die heen en weer liepen. Overduidelijk gluurders, vonden we echt storend. Nu wij dit lezen zullen we de volgende keer hen erop aanspreken of wegsturen. Anders politie bellen.


Joyce   19-02-2018 13:33  Twitter Google+ Facebook Email

Beste Bob,

Als oprichter van dit prachtige Noordernaakstrand heb ik een vraagje, Han Hoek en ik kwamen er vaak liggen, Han woonde op Scheveningen aan de Fredrik Hendrikstraat/ Frankenslag en Kijkduijn Han zal nu rond 78 jaar zijn, wij kenden elkaar in de jaren 1980/1990 kun je mij vertellen waar ik Han kan vinden. Daar ik een aantal jaren in het buitenland hebt gewoond en het kontact bent kwijt geraakt.

Alvast hartelijk dank misschien dat iemand uit het gastenboek mij dat kan vertellen.


Gr JoyceBob Vandenbosch   15-01-2018 20:41  Twitter Google+ Facebook Email

Als oprichter van het Noordernaaktstrand (k ben nu 84) zou ik graag weer eens langskomen als het mooi weer is.


Barry   22-10-2017 11:16  Twitter Google+ Facebook Email

Je zou het niet zeggen als je nu naar buiten kijkt, maar vorige week zondag heb ik nog heerlijk van de zon genoten in de duintjes. Helaas is het naaktstrand-seizoen nu echt voorbij. Hopelijk krijgen we volgend jaar weer een mooie, warme zomer :-)


Fred   16-10-2017 21:35  Twitter Google+ Facebook Email

Vandaag met mijn vriendin van het mooie weer genoten op het strand. Helaas voor het eerst te maken gehad met een rukkende heer. We lagen in de buurt van de trap over de duinenrij. Rond 17:00 kwam er een man met een parasol onder zijn arm en een tasje met daarop een Amerikaanse vlag om zijn nek in onze buurt liggen. Hij staarde zeer opvallend naar mijn vriendin (en andere vrouwen op het strand) we besloten daarom maar om huiswaarts te gaan. Toen we ons aan het aankleden waren zagen we dat hij zichzelf aan het bevredigen was. We zijn haastig vertrokken en hebben van deze man melding gedaan bij de politie. Zo jammer dat dit soort figuren een fijne plek verpesten.


Jan   20-09-2017 20:23  Twitter Google+ Facebook Email

Ik kom regelmatig op het naaktstrand in Scheveningen, maar ik eb nooit problemen met rukkende heren, of glurende voorbijgangers.
Als je er niet van houd moet je het ook niet opzoeken, ik hebt het over de duintjes, daar is genoeg plek waar het rustig is en waar niks gebeurt. Als ik zie dat er dingen gebeuren die mij niet aan staan loop ik door tot ik een mooi plekje gevonden hebt waar ik van niemand last heb. Ik ga ook vaak op het naaktstrand zelf liggen, daar heb je hele maal geen last, echt geloof me. Ik denk dat het wel mee valt, soms zie je wel eens wat mannen met elkaar bezig, ja en? Dan loop je tocg gewoon door!


F   30-08-2017 01:22  Twitter Google+ Facebook Email

Vandaag voor de eerste keer in mijn leven het naaktstrand bezocht. Scheveningen. Ik ben niet iemand die vantevoren bevestiging zoekt op fora dus gewoon broek van je hol en gaan met die blote reet.

Die verhaaltjes hier... absolute bullshit. Er zijn geen rukkende mannen met dildo's in hun kont. Ik heb úrenlang rondgelopen, gezwommen, een beetje zon meegekregen... allemaal in de blote penis. Niemand heeft mij lastiggevallen.

Factcheckend als ik ben: ik heb het zelfs proberen uit te lokken in de duinpannen. Volgens veel reaguurders hier, zouden er in no time vijf homo's rondom mij staan, rukkend op mijn maagdelijk witte billetjes. Joh, was het maar zo. Zelfs enigszins opwindend, als men blijkbaar een harde snikkel kan krijgen bij de aanblik van mijn privédelen. Ik heb niemand gezien die zich 'verdacht' gedroeg.

Al met al was het heerlijk. Gewoon doen!


Rob je bent een viespeuk   09-08-2017 09:55  Twitter Google+ Facebook Email

Laatst gelegen op het strand samen met mijn vriend. Kwam er een man, ik schat rond de 35-40 jaar. Stelde zich voor als Rob, en vertelde me over dit gastenboek. Deze 'Rob' van een paar berichten hier onder kwam bij ons in de buurt te liggen en ineens begon hij zich in zijn kont te vingeren en een dildo naar binnen te brengen.

Ik vond dit niet normaal, heb meneer aangesproken op zijn gedrag. Zei dat wij niet geintresseerd zijn en dat hij kon optieften. En het was toevallig 21 juli.

Heel frappant hoor, Rob. Een soort gevalletje van de pot verwijt de ketel tot die zwart ziet.


Barry   03-08-2017 18:58  Twitter Google+ Facebook Email

@Fien, dankjewel voor je steun maar ik heb geen last van de glurende mannen. En mocht dat wel het geval zijn, dan spreek ik ze er ook op aan.

Groetjes,
Barry


Fien   02-08-2017 20:15  Twitter Google+ Facebook Email

@Rob, als ik 'm zie zal ik ervoor zorgen dat ie van het strand verdwijnt. Dat geldt ook voor de glurende mannen van het bericht daaronder. Ik trek hier een strakke lijn in. Ik vind het belangrijk dat ongewenste activiteiten hier niet voorkomen.


Rob   21-07-2017 15:24  Twitter Google+ Facebook Email

Heb de afgelopen twee weken twee keer een man tussen 26-35 jaar oud ongeveer gezien bij het naakstrand bij Naturel en het eind van het Scheveningse naakstrand die nogal raar bezig is. Eerste keer was hij aan zn pik aan het sjorren terwijl hij een vroiw aan het wegstaren was. Vrouw heeft het lang volgehouden maar is vervolgens ook weggegaan. Tweede keer bleef hij ook maar rond een vrouw in de duinen lopen, sprak haar ook aan, weet niet wat hij gezegd heeft maar 5 minuten later was ze weg. Zag er naar uit dat ze zich niet op haar gemak meer voelde. Kerel is te herkennen aan een trainingspak (ja zelfs met dit zomerse weer), gouden ketting, zonnebril, donkerblond haar, gebruind, sjonnie type.


Barry   17-07-2017 19:03  Twitter Google+ Facebook Email

Hoi,

Heb vorige week zondag heerlijk liggen zonnen in duintjes. Af en toe kwamen er wat glurende mannen voorbij, maar heb er geen last van gehad. Blijft een heerlijk naaktstrand :)


   05-07-2017 00:34  Twitter Google+ Facebook Email

@Fien, als mensen een stil plekje zoeken om te sexen in de duinen en er is niemand in de buurt, dan heb ik er geen moeite mee. Zolang niemand er geen hinder er van heeft moet iedereen zelf weten wat hij/zij uitvoert. Er is kennelijk behoefte aan, het gebeurt ook vaak op textielstranden, nog vaker zelfs dan op het naturisten strand.
Mik   04-07-2017 09:22  Twitter Google+ Facebook Email

Het is heel aangenaam om te zwemmen zonder zwembroek. Vooral de ochtend is het strand volop en ontspannend om daar te zijn. Mooie omgeving.


man in string   27-06-2017 04:40  Twitter Google+ Facebook Email

ik ben heerlijk in roze string wezen zonnen en zwemmen


   24-06-2017 08:17  Twitter Google+ Facebook Email

Hallo Emtee
is zeker niet vreemd en wees gerust je zal niet alleen zijn als man alleen ,éénmaal gedaan wil je niks meer anders ,gewoon doen


Emtee   21-06-2017 20:18  Twitter Google+ Facebook Email

Hoi!

Misschien binnenkort (voor't eerst) naar naaktstrand scheveningen!
Is dat vreemd als alleenstaande man? Heb tijdje geleden naakt gerecreeerd met wat vrienden en was wel leuk, heb nu de smaak te pakken!

(ben 25)

Ideeen, tips??


Ronald   21-06-2017 13:49  Twitter Google+ Facebook Email

Ga naar westduinpark, ruim strand en geen last van vervelende mannen, hou daar ook niet van.


Fien   19-06-2017 21:28  Twitter Google+ Facebook Email

@Edward, het is zeer ongewenst dat naturisten de duintjes moeten mijden ivm andere activiteiten. Er zijn immers heel wat dagen waarop het op het strand te koud is, maar het in de beschutting van de duinen zeer aangenaam is. Ik strijd daarom liever tegen ongewenst gedrag dan dat ik naar een ander strand vlucht. Gelukkig is het zo dat de overlast de laatste jaren sterk is afgenomen. De rol van de politie is en blijft daar cruciaal in. Ik zou daarom ook niet willen spreken van verlinken, maar van het beschermen en aangenaam houden van het strand.

Ik ben het wel met je eens dat de geklede bezoeker een probleem vormt. Veel mensen voelen zich immers niet vrij als er geklede mensen op het naaktstrand zijn. Je kunt dit helaas niet verbieden, maar het helpt wel als de informatievoorziening op het strand verbetert. Het naaktstrandbord valt nauwelijks op, en daardoor heeft een groot deel van de geklede mensen niet (meteen) door dat ze op een naaktstrand is. Ik hoop dat de beheerder van het strand opvallende borden neer gaat zetten.

Door aandacht voor het voorkomen van overlast is en blijft het een fijn naaktstrand, en kom ik hier graag en vaak.Edward   19-06-2017 01:03  Twitter Google+ Facebook Email

Wat mij opvalt is dat sommige mensen alleen maar klagen op dit gastenboek over mogelijk overlast, als dit op het strand gebeurt vindt ik het terecht. Tussen de duintjes was tot een paar jaar geleden veel actie wat betreft, masturberende mannen, gluurders, veel homo's (niet allemaal sexueel actief) en soms een hetero stel.
De laatste tijd gebeurt er zelden iets op onbehoorlijk gedrag, maar toch lees ik negatieve dingen. Ook in de duintjes is sex verboden net als op het naaktstrand zelf. Maar zo lang men dat in de duintjes doet zonder dat andere bezoekers er geen hinder van ondervinden, moet men het zelf weten, niet de mensen die sexen zijn lastig, maar de rondlopende en glurende bezoekers zijn het probleem. Ik zou zeggen, vermijd de duintjes en ga op het open strand liggen, daar kun je zonder problemen vertoeven, of zoek een ander naaktstrand er zijn er genoeg langs de Nederlandse kust, klagen en je medemens verlinken is ook niet netjes, ga dan een ander plekje op zoeken en niet meteen de politie bellen, geniet van het strand en het mooie weer en stop met klagen.


Marco   18-06-2017 21:57  Twitter Google+ Facebook Email

Hans, het bord is weer op de oude plaats gezet, ik ben vandaag 18/6 even geweest, en opgemerkt. Ze zijn alleen het gat vergeten dicht te maken van waar hij gestaan heeft. Maar dat gast ook vanzelf wel.

Verder was het een heerlijke warme dag, en best veel volk, ook gekleed en half gekleed :-)

Gr. Marco


Jan   12-06-2017 16:54  Twitter Google+ Facebook Email

Bericht voor Stelletje.

Ga de volgende keer naar het naaktstrand achter de laan van poot, dat ligt tussen Kijkduin en Duindorp in dat heet Het Zuiderstrand.
Daar gebeuren geen rare dingen, geen gluurders en rukkers, tis meer een familie naaktstrand, en je kunt er ongestoord liggen.
Ook het naakstrand tussen Monster en Kijkduin is een aanrader, geen gluurders en rukkers daar.

Veel strand plezier.
Veel plezier


Hans   30-05-2017 19:00  Twitter Google+ Facebook Email

Weet iemand of het bord naaktstrand inmiddels op de goede plek staat? NFN heeft gemeente gevraagd het bord op de juiste plek te plaatsen.


Fien   29-05-2017 23:09  Twitter Google+ Facebook Email

Helaas is het zo dat slechte ervaringen meestal plaats vinden op een dag met hoge temperaturen tijdens het weekend. Dit geldt ook voor het bericht van 'Stelletje'. Als je het strand goed kent dan kun je dat prima vermijden, maar dan moet je wel weten waar je het beste kunt liggen. Als je wat vaker komt dan kom je daar vanzelf wel achter. Sowieso is het er veel fijner op een doordeweekse dag. Ik hoop dat er nog eens duidelijkere borden aan het begin van het naaktstrand komen. Zeker in het weekend geldt dat een deel van de geklede bezoekers zich niet realiseren dat zij op een officieel naaktstrand zijn beland. Vaak gaan ze wel weer weg als er diverse naakte mensen bij hun in de buurt komen zitten. Heb je onverhoopt last van ongewenst mannengedrag, spreek die man daar dan duidelijk op aan. Meestal is het probleem dan zo opgelost, en kiest hij eieren voor zijn geld. Zo niet schroom dan niet om de politie via 0900-8844 te bellen met het verzoek om langs komen. Meestal zijn ze snel ter plekke. Vraag evt. aan iemand die bij je in de buurt ligt om samen de man er op aan te spreken. Zo houden we het strand schoon van ongewenste bezoekers en houden we het in stand voor wie het is bedoeld.


Haagenaar   28-05-2017 20:14  Twitter Google+ Facebook Email

Beste stelletje, jammer van jullie slechte ervaring, voor den Haag zou ik het naaktstrand bij Zuiderstrand aanraden, rond strandtent @thebeach zijn er meestal veel stelletjes en gezinnen en een fijne sfeer. Ik zou juist wel tussen de mensen gaan liggen.

De duinrand bij dat strand van Scheveningen is al langer problematisch met creepy gasten en mensen die voor sex komen. Juist voorin net na strandtend naturel vind ik de sfeer dan beter, al zijn daar vaak wel veel geklede gasten inderdaad.

Wat anders ook een aanrader is is eerst een paar keer naar een betaald/afgeschermd naaktstrandje gaan waar er toezicht is en iedereen naakt is. Bijvoorbeeld bij de maarserveense plassen bij Utrecht, dat kan wat toegankelijker zijn voor een eerste keer bloot.

Frits   27-05-2017 23:29  Twitter Google+ Facebook Email

Hallo stelletje

Jammer van jullie slechte ervaring.
Op 17-8 2012 heb ik al voorspeld dat dit strand niet lang meer een naaktstrand zal zijn.

Geef niet op maar zoek een ander strand!

Scheveningen kan de borden opruimenStelletje   27-05-2017 23:05  Twitter Google+ Facebook Email

Vandaag voor het eerst samen met mijn vriend naar het naakstrand van scheveningen geweest. Het is erg tegen gevallen.

Wij wisten niet precies wat we konden verwachten maar lekker naakt zonnen en bruin worden zonder zwemkleding en naakt zwemmen in de zee leek ons wel leuk om te doen.

Toen wij er aankwamen zagen wij toch veel mensen in zwemkleding, toen zijn wij een stukje doorgelopen en begonnen we te twijfelen of we wel goed zaten.
Later zagen we wel wat naakte mensen maar omdat dit voor ons de eerste keer was en we het best wel spannend vonden om naakt te gaan zonnen besloten we wat hoger aan het begin van de duinen te gaan zitten buiten het zicht van de wandelaars en geklede strandgangers.

We dachten een mooi plekje een beetje uit het zicht gevonden te hebben tegen de duinen aan maar al snel stond er boven ons op de duin een naakte man naar ons te kijken.

We trokken ons er niks van aan want we dachten dat diegene wel verder zou lopen ofzo. 5 minuten later keek mijn vriend even om ons heen en achter ons stonden op de duin om de 2 meter een stuk of 5 mannen naar ons te staren en een beetje met hun geslachtsdelen te spelen.


We hebben toen onze zwemkleding aangetrokken maar om onze dag niet te laten verpesten zijn we maar beneden op het strand bij het water gaan liggen.

Zelfs daar bleven dezelfde mannen langs ons lopen en toevallig als wij een duik namen moesten zij ook een duik nemen.

Toen zijn we maar wat verder op gaan liggen maar nog steeds bleven deze mannen van af de duinen gluren en weer langs ons lopen om een duik te nemen.

Uiteindelijk zijn we maar weggegaan.
Het naaktstrand was niet wat wij er van verwacht hadden.
Wij dachten dat het op een naaktstrand de bedoeling was om ongestoord zonder zwemkleding te kunnen zJammer
Er waren veel mensen met zwemkleding en veel mannen die aan het gluren waren en met hun geslachtsdelen speelden.

Het was voor ons de eerste keer en mischien is het op andere naaktstranden anders maar wij voelden ons niet op ons gemak.

Er waren genoeg naakte mensen die er met dezelfde reden als ons waren maar voor ons waren er te veel geklede mensen en te veel vieze mannetjes die er duidelijk om andere redenen waren.

Voor ons was het de eerste en helaas laatste keer.

Jammer

GrMarco   27-05-2017 16:22  Twitter Google+ Facebook Email

Ben gisteren weer even geweest, maar mij viel het ook op. Toen dacht ik nog, zal dat gedaan zijn voor Naturel, daar worden wel eens feestjes gehouden, en om de gasten niet te veel te confronteren, is het bord een stukje verplaatst. Niet dus begrijp ik. Er waren trouwens wel naaktzonners om het stuk aanwezig, waar normaal het bord stond.

Was wel weer lekker, lekker druk op het algemene strand, lekker rustig op het naaktstrand.


Tjipke Tasma (webmaster)   22-05-2017 21:50  Twitter Google+ Facebook Email

@Hans.

Ik ben vorige week ook op het naaktstrand geweest en heb gezien dat het bord op de verkeerde plaats stond.
Ik was nog van plan de gemeente te benaderen, maar ben hier nog niet aan toegekomen. Zal ook melding doen bij de NFN.
Hans   22-05-2017 21:41  Twitter Google+ Facebook Email

Ik heb vorige week melding bij NFN gedaan, dat het bord niet op de juiste plek staat. Ik hoorde net dat het bord nog niet is verplaatst, en dat mensen gewoon naakt rondom Naturel lagen te zonnen. En terecht! Ik zal voor het bord een reminder naar NFN sturen. Voor degenen die er wat minder bekend zijn: het naaktstrand begint direct na de catamarans.


Henny   17-05-2017 19:47  Twitter Google+ Facebook Email

Vandaag zag ik dat het bordje voor de grens van het naaktstrand richting tent @The Beach verplaatst was. Het naaktstrand tussen Millers en @The Beach bij standslag 8 is dus kleiner geworden. Volgens de site van Strand Den Haag moet het bordje 100m links van golfbreker 34 staan. Het bord staat nu precies voor golfbreker 34. Zijn de regels veranderd of zijn de bordjes gewoon verkeerd neergezet?


Jim   11-05-2017 17:50  Twitter Google+ Facebook Email

Klopt het dat het bord met naakt recreatie toegestaan verplaatst is na de strandtent naturel? Lijkt mij geen officiële actie....


Vlugge Japie   04-05-2017 16:58  Twitter Google+ Facebook Email

Ik zie alen maar koeien hier!


ruud   26-02-2017 13:37  Twitter Google+ Facebook Email

Vraagje
is er een bepaalde tijd waar je naakt mag zijn op het naakt strand?
of mag je het hele jaar door naakt liggen op het naaktstrand?
ik hoor graag van jullie


Per   12-02-2017 02:17  Twitter Google+ Facebook Email

Ben afgelopen zomer op het naaktstrand van Scheveningen uitgekomen. Voor het eerst van mijn leven op een naaktstrand en zeker niet voor het laatst! Dus mijn tip voor alle heren-twijfelaars (net als ik): spannend is het zeker, maar: DOE HET EINDELIJK EENS!

Maar het werd mij niet gemakkelijk gemaakt om te kiezen voor uitkleden: ondanks de hitte waren er erg veel geklede mensen. En weg van die mensen, in de duinen, zouden er ‘zoekende en/of praktiserende heren’ kunnen zijn…

Lang verhaal kort: niet uitkleden was geen optie! Dus gekozen voor een plekje hoog tegen het duin. Als ik daar bekeken zou worden door ‘zoekende heren’ dan waren het in elk geval mede-naaktlopers, zij niks te verbergen en ik ook niet. En als zij mij zouden benaderen, dan had ik de avances opgevat als een compliment en beleefd een praatje gemaakt. Kortom: ik heb niemand gezien. Weet natuurlijk niet of niemand mij heeft gezien…

(Vraagje aan de vaste bezoekers: of lag ik vanuit Scheveningen zelfs voorbij het paviljoen toch nog op de verkeerde plek???)
Peter   12-09-2016 19:00  Twitter Google+ Facebook Email

Wat een heerlijke manier van ontspannen!
Ben dit jaar voor het eerst enkele malen naar het naaktstrand geweest en geniet er elke keer van.
Raar eigenlijk hoe natuurlijk het voelt om in je blootje buiten te zijn.
Kan wel jaloers zijn op de stelletjes die er zijn.
Mijn vrouw wil er helaas niet heen.

Vandaag lagen er wel erg veel geklede mensen.
Iets wat ik niet helemaal snap?
Strand is groot genoeg, waarom ga je dan persé daar liggen?


vinc   27-08-2016 09:32  Twitter Google+ Facebook Email

he hallo weer een paar keer naar het strand geweest ik lig soms in de duinen en andere keer op het strand heen last van glurende mannen gr Vinc


Barry   25-08-2016 08:35  Twitter Google+ Facebook Email

Hallo allemaal,

Heb afgelopen dinsdag heerlijk liggen zonnen in de duinen. En geen last gehad van glurende mannen etc.
Fijne dag allemaal, geniet van de zon :)

Groet,
Barry


   22-08-2016 10:43  Twitter Google+ Facebook Email

@ Pascal
In die behoefte wordt wel voorzien, want daarvoor zijn er de parenclubs. Als aan het strand in alles moet voorzien worden waar een handvol mensen behoefte aan heeft, dan zijn we nog lang niet vertrokken.


Pascal   22-08-2016 10:36  Twitter Google+ Facebook Email

Ik denk dat Fien de vinger op de zere plek legt: er is blijkbaar een behoefte (naakt cruisen/ontmoeten) waarin niet voorzien wordt.

Zover ik weet is er echter geeneen gemeente die zijn vingers daaraan wil branden.

Ik ben ook voorstander van een clean naaktstrand, maar zolang voor bovenstaande doelgroep geen oplossing gevonden is ben ik wat vergevingsgezinder.

In het verleden ook gezien dat mensen niet van elkaar af konden blijven op een gewoon naaktstrand, waar ook jeugd en kinderen speelden. Dat kan gewoon niet! Maar uit het zicht in/achter de duinen vindt ik persoonlijk niet zo'n probleem.


Fien   21-08-2016 22:24  Twitter Google+ Facebook Email

Terecht merkt Jan op dat eea verboden is. Ik vind daarom dat degenen die zich bezig houden met verboden activiteiten moeten wijken en niet degene die daar alleen maar komt om te zonnen op een formeel toegewezen naaktstrand. Bovendien is het door de beschutting in de duinen vaak veel aangenamer dan op het open strand. Op de dag waarop Jan en Pascal reageren is het een zonnige dag met 23 graden, maar staat er een stevige bries met windkracht 5. Dan is het echt niet fijn op het strand.

Blijkbaar is er wel een duidelijke behoefte aan een ontmoetingsplaats, maar dat is niet op het naaktstrand. Ik stel voor dat een aantal personen die daar anderen ontmoeten de verantwoordelijkheid op zich nemen en met de gemeente naar een oplossing gaan zoeken. Dat is beter dan anderen ermee lastig te vallen. Wie wil? Ik blijf ondertussen vechten voor een clean naaktstrand en roep iedereen op om de politie te betrekken op het moment dat iemand over de scheef gaat. Ook roep ik de politie op om te blijven surveilleren in het duingebied. De sextoerist wijkt en niet de naaktrecreant!


Pascal   20-08-2016 10:07  Twitter Google+ Facebook Email

Het zou al helpen als men op het naaktstrand vooral naakt is, ofwel dat de geklede mensen op het textielstrand blijven.

Als er een naakt iemand bij je in de buurt komt liggen wordt dit minder snel als gluren ervaren dan als een gekleed iemand dit doet.


De duinen, vooral in Scheveningen, staan er om bekend dat daar niet alleen gezonnebaad wordt. Als je dat niet weet, kan ik me voorstellen dat je je begluurd voelt. Wat dat betreft sluit ik me aan bij het advies van Jan.
Jan   20-08-2016 04:58  Twitter Google+ Facebook Email

Op vrijwel alle naaktstranden is sex verboden, gluren mag ook niet, mensen zoeken rust, maar goed, het gebeurt toch. Tip: wil je geen last van gluurders of geen sexende mensen zien, ga gewoon tussen de mensen op het strand zelf zitten, daar heb je 99% kans dat je ongestoord kunt zonnen. Mensen houden alles in de gaten, zo dra er iemand iets raars doet of gluutf wordt ie toch wel door de een of andere persoon aangesproken op zijn gedrag. Dus ga niet in de duintjes liggen of er tegen aan, maar gewoon op het naaktstrand zelf, en je hebt geen last van gluurders en sexende mensen, succes en fijne dag op het naaktstrand.


   18-08-2016 21:19  Twitter Google+ Facebook Email

Niks uit de bocht. Man is vanmiddag op heterdaad betrapt en gepakt dankzij kordaat optreden bezoeker strand en politie. Thanks!


Eciruam   05-08-2016 23:23  Twitter Google+ Facebook Email

Fien,
Je vliegt een beetje uit de bocht.
Ontspan,geniet.
Het ga je goed.
Dag Fien.


Fien   04-08-2016 19:25  Twitter Google+ Facebook Email

@Eciruam Naaktstrandgangers vinden het essentieel dat mensen op het strand respect voor elkaar hebben en dat ze daar op hun gemak naakt kunnen zijn. Naakt zijn is ook kwetsbaar zijn. Misbruik daarvan kan mensen diep raken. Zeker als er ook sprake is van het maken van foto’s. Dan kan er ook sprake zijn een noodsituatie voor degene die het overkomt. Het bellen van het noodnummer is dan zeker op zijn plaats. Degene die het overkomt kan daar zelf goed een inschatting van maken. Door een karikatuur te maken van mijn bericht wek je bij mij de stellige indruk dat jij weinig respect hebt voor de mensen op het strand en zelf de grens graag overschrijdt. Gelukkig hebben we hier in Nederland goede wetgeving voor (artikel 371/1 Wetboek van Strafrecht) en werkt politie en openbaar ministerie hard aan het opsporen en veroordelen van overtreders. De strafmaat ligt tussen minimaal 6 maanden en maximaal 15 jaar. Waar jij denigrerend doet over gluren geeft de rechter minimaal 6 maanden straf (hoezo grap van de dag?). Weet dat als je over de scheef gaat ik niet zal schromen om het noodnummer te bellen en in de rechtszaal tegen je zal getuigen. Ik hoop dat dit niet nodig is en dat je professionele hulp zoekt, om je tegen jezelf en anderen te beschermen. Respecteer een ander op het naaktstrand en wees gewaarschuwd!


Lex   04-08-2016 17:25  Twitter Google+ Facebook Email

Afgelopen week wezen kijken op het naaktstrand van scheveningen. Op het naakt strand zelf iedereen en heel veel kinderen gekleed en de duinen een stukje verderop alleen maar naakte mannen die lopen te gluren en trekkend lopen te zoeken niet prettig om heen te gaan. de duinen waar je wel rustig zou moeten kunnen liggen mag je niet naakt. fijn opgelost door de gemeente dat als je naar een naakt strand wilt er niemand naakt ligt maar een gekkehuis van mensen gekleed.


Eciruam   03-08-2016 22:19  Twitter Google+ Facebook Email

Fien,

Het alarmnummer 112 is er voor spoedeisende hulp. Dus wanneer uw of iemand anders leven in direct gevaar is. Bijvoorbeeld als u of iemand anders zwaar gewond is en dringend medische hulp nodig heeft. Of wanneer u getuige bent van een misdrijf. Bijvoorbeeld geweld, moord, een inbraak of diefstal.
112 bellen voor een vermeende gluurder op het strand?
Beetje hysterisch,niet?
En "de betreffende persoon dagvaarden vanwege onzedelijk gedrag" (gluren dus) is de grap van de dag!
Succes ermee!
Grow up en geniet van het leven.


Fien   03-08-2016 19:00  Twitter Google+ Facebook Email

Gluren kan gewoon niet, ook niet als iemand het spannend vindt om begluurd te worden. Altijd de betreffende persoon aanspreken. De politie (tel. 0900-8844 of evt. 112) kan ondersteunen om dit gedrag tegen te gaan. Politie kan ook het openbaar ministerie vragen om de betreffende persoon te dagvaarden vanwege onzedelijk gedrag.


Eciruam   02-08-2016 12:21  Twitter Google+ Facebook Email

Masja,

Als je vraagt of ze willen opkrassen doen ze dat.
Als je zwijgt stem je -in hun optiek- toe om bekeken te worden.
Vergeet niet dat veel stellen dat leuk/spannend vinden,dus het is zaak duidelijkheid te scheppen.
Dus kruip even uit je slachtofferrol de volgende keer en jaag ze weg.
Klaar.


Wouter   02-08-2016 12:10  Twitter Google+ Facebook Email

Masja, wat vervelend.
Volgende keer gewoon confronteren die viezerikken!


Masja   01-08-2016 19:40  Twitter Google+ Facebook Email

Het bericht van Barry kan ik beamen, er lopen veel mannen heen en weer 'zoekend'.

Daarnaast had ik een nare ervaring afgelopen zondag. Mn vriend en ik zijn tijdens het zonnen in de duinen lastig gevallen door 2 gluurders. 1 man lag eerst op afstand en kroop toen op zn buik door het zand om vervolgens op 1 a 2 meter afstand in het helmgras ons te gaan liggen bekijken.
Even later kwam er een tweede man die plaats nam op zn handdoek 2 a 3 meter bij ons vandaan. Vervolgens lag hij daar kijkend naar ons overduidelijk zn ballen te masseren.


Barry   28-07-2016 09:15  Twitter Google+ Facebook Email

Afgelopen zondag heb ik in de duinen van de zon genoten. Dat er in het voorbij lopen naar me gekeken wordt, vind ik echt niet erg. Jammer van de mannen die nogal nadrukkelijk "op zoek" zijn. Maar desondanks zal ik hier blijven komen.


Wesley   29-05-2016 19:45  Twitter Google+ Facebook Email

Ik woon vlak bij klein scheveningen helaas is daar geen naakstrand dat zou ik wel willen


Fien   18-04-2016 19:05  Twitter Google+ Facebook Email

Op de website van Den Haag vindt nu de verkiezing van de leukste strandtent van Den Haag plaats. Wil je ook wat meer reclame voor het naaktstrand maken en vind je het net als ik leuk als een van de strandtenten op het naaktstrand in de top eindigt, ga dan naar http://www.denhaagdirect.nl/uitblinker-wat-is-de-leukste-strandtent-van-den-haag/ en stem op Naturel. 't Puntje staat (nog) niet het overzicht. Je kunt anoniem stemmen. Ik ben benieuwd hoe ver we komen. Stem!Fien   17-04-2016 10:32  Twitter Google+ Facebook Email

Naturel en 't Puntje hebben hun strandtent inmiddels opgebouwd en zijn vanaf nu tot het einde van het seizoen weer helemaal open!


Fien   10-09-2015 21:41  Twitter Google+ Facebook Email

Op vrijdag 11 september vindt vanaf 20 uur bij Naturel de Closing Party plaats. De eerste feestgangers zullen ruim op tijd op het strand zijn. Loop even verder door op het strand als je niet in je nakie tussen de feestgangers en het feestgedruis wilt zitten. Ik wens de feestgangers natuurlijk weer een fantastische avond toe. Andere dagen is dit plekje weer helemaal van ons!


Jeremia John   07-08-2015 11:59  Twitter Google+ Facebook Email

een aantal jaar geleden liep ik gekleed langs de waterlijn door naaktstrand gebied...en terwijl ik daar liep kwam de enige persoon die op dat moment aan het zwemmen was uit het water lopen...ik kon mijn ogen niet geloven...het was de allermooiste vrouw die ik ooit in mijn leven heb gezien...wij kruisden elkaars pad maar dat moment ben ik nooit vergeten...en ja, ik heb ook wel op het naaktstrand gelegen...prettige ervaring


Fien   04-08-2015 17:49  Twitter Google+ Facebook Email

Op vrijdag 7 augustus spelen John Talabot en Job Jobse bij Naturel. Aanvang is 18 uur, en het is geheel uitverkocht. Dresscode is kleren aan. De eerste feestgangers zullen ruim op tijd op het strand zijn. Loop even verder door op het strand als je niet in je nakie tussen de feestgangers en het feestgedruis wilt zitten. Ik wens de feestgangers natuurlijk weer een fantastische avond toe. Andere dagen is dit plekje weer helemaal van ons!Fien   03-08-2015 22:42  Twitter Google+ Facebook Email

Een corectie op het bericht hieronder. De bedjes bij Naturel kjn je ook im zitstand zetten. Naturel heeft dit vanmorgen subtiel duidelijk gemaakt door tegen hun gebruik in de bedjes al in zitstand klaar te zetten.


Fien   02-08-2015 22:06  Twitter Google+ Facebook Email

@Albert. Bij zowel Naturel als 't Puntje kun je huren. Naturel heeft zwarte ligbedjes (er is geen gedeelte dat je omhoog kunt klappen). 't Puntje heeft groene ligbedjes waarbij je het bovenste gedeelte omhoog kunt klappen, zodat je het bedje ook als ligstoel kunt gebruiken. 't Puntje heeft ook windschermen. Meestal staan de bedjes niet klaar en moet je het even vragen. Op de terreinen van 't Puntje en Naturel is naaktrecreatie vreemd genoeg niet toegestaan. Je moet je bedje daarom buiten het terrein zetten (het zijn gelukkig lichte bedjes). Ik wens jullie een fijne dag toe!


albert   01-08-2015 16:54  Twitter Google+ Facebook Email

Wij willen komende week dit strand voor de 1e keer gaan bezoeken. Zijn er ligbedden en/of stoelen te huur?


Fien   31-07-2015 21:18  Twitter Google+ Facebook Email

Beachclub Naturel is weer open! Als gevolg van de storm op 25 juli lag het flink onder het zand. Na een weekje scheppen ligt al het zand weer op de juiste plaats en vanaf vanmiddag is Beachclub Naturel weer open. Ze hebben er hard aan gewerkt om er voor te zorgen dat ze met het mooie weer van de komende dagen weer open zijn. Vanmorgen was de graafmachine nog druk bezig met het egaliseren van het plateau. Ik hoop jullie de komende dagen hier weer te zien!


Fien   19-07-2015 22:03  Twitter Google+ Facebook Email

Op vrijdag 24 juli zetten vanaf 21 uur Pat Smith en zijn muzikale vrienden Beachclub Naturel weer helemaal op zijn kop. Loop weer even verder door op het strand als je niet in je nakie tussen de geklede feestgangers en het feestgedruis wilt zitten. De eerste feestgangers zullen er ruim op tijd zijn. Ik wens de feestgangers natuurlijk een fantastische avond toe. Andere dagen is dit plekje uiteraard weer helemaal van ons!


Fien   06-07-2015 10:47  Twitter Google+ Facebook Email

@Robert,als iemand foto's maakt is er maar een passende reactie en dat is de persoon er direct op aanspreken, foto's controleren en verwijderen. Is dit niet haalbaar dan politie bellen op 0900-8844 of noodnummer (112) als de situatie hier om vraagt. Ook indien je het gevoel hebt dat de persoon in herhaling zal vallen of bij twijfel direct de politie bellen. Justitie zorgt vervolgens voor vervolging.

Dit strand is te mooi voor dit soort ongewenst gedrag. Ik kom regelmatig op dit strand, en weet dat dit een uitzondering is, maar elke is er een te veel. Aanpakken dus! Het is uitermate belangrijk dat iedereen zich hier veilig voelt en ontspannen kan genieten van dit mooie stukje strand.


Robert   05-07-2015 02:00  Twitter Google+ Facebook Email

Vorige week voor het eerst dit naaktstrand bezocht. Geweldig strand! Gemakkelijk te bereiken en zo lekker groot. Uren wandelen en af en toe even zwemmen. Het is inderdaad wel zo dat er op bepaalde delen van het strand erg veel geklede mensen liggen. Verspreid over het hele strand, maar vooral tussen de twee strandtenten. Toen ik eind van de middag terug wandelde richting de tramhalte, had ik opeens -tot mijn schrik- het idee dat ik naakt over het textielstrand liep. Ik was letterlijk de enige naakte op een erg vol strand vol met geklede mensen. Heb me toen héél snel aangekleed, maar ik was nog erg ver van het einde van het naaktstrand verwijderd, zo zag ik later. Gelukkig werd iedereen wel in zijn waarde gelaten. De geklede badgasten keken niet op of om naar de ongeklede gasten (zelfs niet toen ik opeens de enige was) en er hing wel een respectvolle sfeer. Dat was erg prettig. Piepklein minpuntje: Aan het begin van de dag lag ik vlak voorbij de tweede strandtent en zag opeens dat er twee jongens (studentypes) vlak naast me waren komen liggen met lange broeken aan, die met hun telefoon volledig ongegeneerd fotos aan het maken waren van de naaktstrandbezoekers. Ze hebben een foto van mij met een erg afkeurende blik. ;-) Als je dus geen zin hebt om naakt op internet te verschijnen (?), zou ik niet te dicht bij de grote groepen geklede mensen gaan liggen. Maar al met al: beste naakstrand dat ik in Nederland heb bezocht, en ik ga zo snel mogelijk nog een keer!


Fien   07-06-2015 15:45  Twitter Google+ Facebook Email

Beste liefhebbers van dit mooie naaktstrand. Op zaterdag 13 juni vindt vanaf 18:00 uur bij Beachclub Naturel de Tropical Beach Edition van Happy Feelings plaats. Naturel zal overladen zijn met bezoekers van dit dance-event. Natuurlijk zullen ook de nodige decibellen over het strand heen schallen. Veel bezoekers komen al in de loop van de dag naar het strand en komen niet voor het naaktstrand. Wil je deze dag naar het naaktstrand, en niet tussen geklede mensen zitten, loop dan iets verder door. Het strand is groot genoeg. Het is jammer van deze ene dag, maar er zijn nog genoeg andere mooie dagen waarop we wel kunnen genieten van dit mooiste stukje naaktstrand. Ben je wel danceliefhebber en kom je voor Happy Feelings, dan wens ik je natuurlijk een topdag toe!Barry   01-06-2015 15:39  Twitter Google+ Facebook Email

Hallo,

Ben een paar weken terug voor het eerst dit jaar geweest. De meeste mensen hadden (bad)kleding aan, maar dat had misschien (mede) met de frisse te maken. Ik heb heerlijk liggen zonnen tussen de duinen, daar was het goed te doen.


Frank van Doorn   08-10-2014 13:06  Twitter Google+ Facebook Email

zuiderstrand is een fijn strandje, prachtig plekje, kom er regelmatig. heb opgevangen dat er eindelijk leven in de plaatselijke strandtent (vulcano) wordt geblazen door jongens van de tent er naast(??), weet iemand hier meer van? Gaan het hele seizoen van 's ochtends tot 's avonds open, met restaurant, wel wat aantrekken op het terras heb ik gehoord, maar dat is al jaren zo. Heb hier zelf niet veel problemen mee, ben blij als dit heerlijke stukje strand een volwaardige strandtent krijgt die het hele seizoen open is en waar je 's avonds lekker met een hapje en drankje tot laat kan zitten. Wie weet of dit klopt??


Jasper   19-09-2014 23:00  Twitter Google+ Facebook Email

@dwarsligger, eerst goed leren lezen, want als je goed leest zie je dat ik ook naakt lig op het naaktstrand! Vind strings wel mooi voor het 'gewone' strand en daar draag ik ze dus. Nooit gekke opmerkingen hoor!


Dwarsligger   18-09-2014 21:54  Twitter Google+ Facebook Email

@Jasper: Een string is ook badkleding! Je kunt jouw manifestatiedrang beter uitleven in een besloten club en zeker niet op een naaktstrand! Ik daag jou uit om in string op een 'gewoon' druk strand te gaan liggen en te beseffen hoe mensen daarop reageren.


Jasper   18-09-2014 19:24  Twitter Google+ Facebook Email

Heerlijk strand, helaas veel badkleding, op het naaktstrand ga je naakt.. zelf draag ik ook graag strings op het strand en zie bijna nooit andere mannen daarin, vandaag zag ik er drie op het naaktstrand.. helaas liggen die nooit op het normale strand.


Pascal - Mira   01-09-2014 09:41  Twitter Google+ Facebook Email

Hallo allemaal,

Heerlijk, het wordt weer lekker warm deze week.
Wij willen a.s. vrijdag nog even wat van het zomerzonnetje genieten.
Wij vragen ons af wat de geschiktste plek is om heerlijk te zonnen.
Wat we zo lezen is dat je het beste na het eerste strandpaviljoen kunt doen?

Pascal Mira


jordy   08-08-2014 00:07  Twitter Google+ Facebook Email

Hallo fien,

Dank je wel voor je antwoorden! Echt top dat je op alles antwoord geeft. Ik kom zeker een keer. Misschien zie ik je nog wel dan! :)

Groetjes


Fien   07-08-2014 17:43  Twitter Google+ Facebook Email

Zaterdag 9 augustus vindt weer het Naturel Festival plaats bij Beachclub Naturel. Hoewel het festival 's avonds plaats vindt, zullen er naar verwachting in de loop van de dag al veel bezoekers voor het festival zijn. Je zult daarom deze dag veel geklede bezoekers aantreffen op het naaktstrand rondom Naturel.


Fien   06-08-2014 21:31  Twitter Google+ Facebook Email

@Jordy, De site is nfn.nl. Ik kom zelf al jaren in de zomer vele malen per jaar naar dit strand, omdat ik het zo’n fijn strand vind. Op een naaktstrand zullen anderen het (bijna altijd) gewoon vinden, dat je ze naakt ziet. Het gaat om de manier waarop je een ander ziet: staren naar iemand of onnodig dicht bij anderen gaan zitten, is not done. Dat is het ook niet op een terras in Amsterdam of op een textielstrand. Zolang je deze regels in acht neemt, is er niets aan de hand en kun je gerust tussen andere mensen zitten. Ik adviseer je om altijd een kleine handdoek bij je te houden, die je in geval van nood om je middel kunt slaan. Je zult zien, dat je na een paar keer naaktstrand helemaal geen handdoek meer bij je hoeft te houden, en dat het al heel anders voelt dan de eerste keer. Het is helemaal niet raar dat je je in het begin wat opgewonden voelt. De meeste mensen herkennen dit wel. Ik ben zelf 30. Hoewel ik leeftijd niet zo heel belangrijk vind, vind ik het wel leuk als het strand zich blijft verjongen. Ik vind het dus leuk, als je ook komt.


jordy   04-08-2014 19:17  Twitter Google+ Facebook Email

hallo fien,

hebben die een site? ik ben niet bang voor naaktliggen maar meer voor opgewonden raken. en ik denk steeds als ik tussen andere naakte mensen ga liggen of er naast misschien denken de dames dan wel dat ik hun wil bekijken. hier ben ik absoluut niet op uit. kom jij er vaak fien? en ja ik ben 27 jaar oud ik weet niet hoe oud u bent?

groetjes jordy


Fien   04-08-2014 18:38  Twitter Google+ Facebook Email

@Jordy, ik raad je af om naar de door Bas voorgestelde plek te gaan. Daar gebeuren uit het zicht regelmatig dingen, die niets met een naaktstrand te maken hebben. De politie treedt hard op, en schrijft forse boetes uit. Dus zorg ervoor dat je daar uit de buurt blijft, en laat je daar niet naartoe lokken. Het naaktstrand loopt helemaal door tot Wassenaar, en is groot genoeg om elders een rustig plekje te vinden. Om aan het naaktstrand te wennen, werkt het voor de meeste mensen het beste om gewoon tussen andere naakte mensen te zijn. Dan ervaar je het al snel als normaal om naakt te zijn. Als je zelf ook tot de groep jongeren behoort, dan kun je je tot de NFN wenden. Zij organiseren activiteiten voor jongeren. Overigens staan meer mensen open voor naturisme dan de meeste mensen denken. Als je het op de juiste manier aanpakt, vind je altijd wel een paar mensen in je omgeving, die met je mee willen gaan.


jordy   03-08-2014 23:58  Twitter Google+ Facebook Email

Hallo bas,

Bedankt voor je berichtje. Ik ga je raad zeker opvolgen! Daar ben ik ook beetje bang voor dat ik er opgewonden word. Zijn er veel jongeren of??

Groetjes jordy


Bas   03-08-2014 19:09  Twitter Google+ Facebook Email

Hey Jordy,

Kan me voorstellen dat spannend is als je voor de eerste keer gaat. Voordeel van Scheveningen is dat er veel wat meer afgeschermde plekken zijn. Als je vanaf het Zwarte Pad wat verder doorloopt, voorbij de laatste strandtent, dan zie je aan de kant van de duinen vanzelf plekjes waar je wat meer uit het zicht kunt liggen. Dat maakt het wellicht al een stuk minder eng om uit de kleren te gaan. Gewoon een keer doen, naakt zonnen is heerlijk! Kom er zelf ook geregeld.

Oh en niet bang zijn voor een stijve, dat kan altijd keer gebeuren. Gewoon omdraaien, dan is 'ie vaak snel genoeg weer weg. :)

Groeten,

Bas


jordy   03-08-2014 01:09  Twitter Google+ Facebook Email

Beste mensen,

Ik zou hier graag een keer naar toe gaan, dit word mijn eerste keer maar vind het erg spannend. Kun je er goed naakt liggen??


Groeten jordy.


Nico   24-07-2014 09:12  Twitter Google+ Facebook Email

Beste mensen,

Vlakbij scheveningen ligt het naaktstrand aan het westduinpark. Tussen Scheveningen en Kijkduin in zeg maar.
Fantastisch strand, en ook nog eens een "echt" naaktstrand. Oke, een paar mensen in badkleding, maar die zijn altijd in gezelschap van mensen die wel naakt zijn. Tel hierbij het gratis parkeren bij op, en ik zeg DOEN!


Nick & Christien   23-07-2014 10:26  Twitter Google+ Facebook Email

Vorige week weer een bezoekje gebracht aan dit strand.
Feit is dat er meer zwemkleding wordt gedragen dan niet.
Tja, wat doe je er aan hé? Jammer is het wel want naaktstrand is naaktstrand, toch?
We lagen tussen de 2 strandtenten in.
Moeten we dan verder op gaan liggen?
Men zegt dat daar veel cruisers rondlopen in en bij de duinen.
We schamen ons niet hoor maar als mensen stiekem foto's gaan maken van ons is dat niet leuk.
Die worden dan ook meteen aangesproken door ons en gelukkig ook door anderen.

Hebben anderen hier ook last van?

Nick & ChristienR&N   21-07-2014 23:46  Twitter Google+ Facebook Email

Dankje voor de toelichting Fien!
Wij wisten inderdaad niet dat er die dag meer te doen was, al viel het wel op dat de muziek behoorlijk doordreunde!

Je hebt helemaal gelijk over het melden van dit soort gaapers, dat was op dat moment de beste optie geweest en zal ik de volgende keer zeker doen!

het is gewoon jammer dat 3 van de 100 mensen die er liggen verkeerde bedoelingen hebben en het moeten verzieken voor de rest.

Het viel me op dat de overige stellen die er lagen zich er totaal niet aan stoorden of misschien net zoals ons er niets van durfde te zeggen.

Voor ons was het de eerste keer naaktstrand dus allemaal even extra raar. gelukkig lees ik in jou verhaal dat het ook anders kan op dit strand en wil er dan graag nog eens terug komen op een ander moment!


Fien   21-07-2014 17:19  Twitter Google+ Facebook Email

Pascal, R &N. Deze vrijdag was bij Beachclub Naturel een optreden van Soulclap. Dat trekt overdag al veel mensen naar het strand bij Naturel toe. Veel van de bezoekers van dit optreden hebben zich waarschijnlijk niet eens gerealiseerd dat ze een kaartje hebben gekocht voor een optreden, dat op het naaktstrand plaats vindt. Op zaterdag 9 augustus vindt het ‘Naturel Festival’ plaats. Dan kun je weer veel bezoekers verwachten, die niet voor het naaktstrand komen. Gelukkig blijven er nog heel veel dagen over zonder optredens bij Naturel. Als je niet op de hoogte bent van de optredens, dan kan het inderdaad flink tegenvallen. Naturel richt zich ook op de geklede bezoeker. Dat is natuurlijk onwenselijk voor een strandtent die zich op het naaktstrand bevindt. Het naaktstrand Scheveningen is sowieso meer een clothing optional strand dan een 100% naaktstrand. Dat is al jaren zo, en dat is voor veel bezoekers (naakt of niet) ook geen probleem, maar voor sommigen wel (en dat begrijp ik helemaal!). Op de drukkere dagen (warm/weekend) zijn er meer ‘geklede’ mensen op het naaktstrand van Scheveningen, en slaat soms de verhouding naakt/gekleed door naar de verkeerde kant waardoor het voor de naakte bezoeker niet meer prettig kan zijn. Dit is dan vnl. rondom de strandtenten Het Puntje en Naturel het geval. Het is normaliter echt een fijn naaktstrand, en ook op de drukkere dagen zijn er voldoende rustige plekken met alleen naaktrecreatie te vinden, al is het dan wat verder lopen. Op de rustige dagen kun je ook prima rondom de strandtenten naakt recreëren, hoewel je niet naakt op het terrein van de strandtent mag zijn (hopelijk wijzigt dit nog een keer). M.i. is een van de oorzaken van het hogere aantal geklede mensen op het strand, dat het voor veel bezoekers onbekend is dat hier een naaktstrand ligt. Scheveningen trekt immers veel mensen van verder weg, en het is niet duidelijk aangegeven dat hier een naaktstrand is. Daar zou nog wel iets in kunnen verbeteren. Door duidelijkere borden en ook op het bord aan te geven wat wel en niet op een naaktstrand wordt verwacht. Als je ongewenst gedrag op het strand waarneemt, en je wilt niet zelf de persoon erop aanspreken dan kun je ook altijd de politie bellen (0900-8844). Zij zijn ervoor om de orde te handhaven. Ik blijf het naaktstrand van Scheveningen een van de mooiste naaktstranden van Nederland vinden, en ik zou het erg jammer vinden als dit verloren zou gaan. Ik ben zelf regelmatig op dit strand, en ervaar regelmatig dat geklede mensen toch een plekje elders zoeken, als er naakt om hen heen ligt. Ik roep iedereen dan ook op om op dit strand naakt te (blijven) recreëren, en vooral te genieten van dit mooie stukje strand. Laten we er samen voor zorgen, dat dit zo mooi blijft! Tot zover mijn pleidooi.


R & N   20-07-2014 19:55  Twitter Google+ Facebook Email

Het bericht van Pascal kunnen mijn vriendin en ik onderschrijven. wij waren er afgelopen vrijdag voor het eerst en vonden het een beetje vreemd dat er zo veel in badkleding geklede personen rondliepen.
Gelukkig was het merendeel gewent aan naakt en ging niet raar zitten kijken of zo.

helaas waren er wel een paar heren die echt dicht bij je kwamen zitten, zonder handoek of iets uit te leggen en naar je gingen staren.

Er liep ook een vervelende neger, gekleed in lange broek, tshirt en rugzak rond die echt 5 a 10 minuten bij ieder stel dat wel naakt was kwam staan of zitten, bleef dan strak loeren en ging daarna weer verder naar de volgende .. heel irritant!

Gelukkig vertrok deze persoon na een half uur en kon mijn vriendin van haar handoek komen zonder zich bekeken te voelen.

we lagen overigens dicht bij de strandovergang naar de parkeerplaats. net voorbij de strandtent Naturel (die druk bezocht werd door niet-naturisten) die het maar vreemd vonden dat ze door naakte zonnebaders naar het paviljoen moesten, en opmerkingen in de ronde slingerden die semi beledigend waren.
Wel gek dat ze het bord NAAKTSTRAND kennelijk niet gezien hadden!


misschien is het verderop richting katwijk beter?
Pascal   19-07-2014 15:50  Twitter Google+ Facebook Email

Gisteren sinds lange tijd weer eens op betreffend (naakt?)strand geweest. Ja, er staan borden naaktstrand, maar er waren meer geklede bezoekers dan naakte. En dan bedoel ik niet een stelletje waarvan de één naakt is en de ander een bikinibroekje aanheeft bijvoorbeeld, maar hele gezinnen/groepen in badkleding.

Ik kwam op een gegeven moment teruggelopen vanaf het puntje en twijfelde ter hoogte van naturel of ik het bordje naaktstrand soms gemist had; ik voelde me als naakte niet prettig tussen al die geklede mensen.

Beetje jammer, op deze manier gaat de sfeer van naaktstrand toch een beetje verloren in mijn ogen.


   08-07-2014 14:26  Twitter Google+ Facebook Email

Dankje fien


Fien   07-07-2014 23:10  Twitter Google+ Facebook Email

Hi Stephan,
Bij Naturel kun je douchen, maar daar mag je helaas niet naakt naar binnen. Een douche op het strand zou inderdaad fijn zijn.


stephan   05-07-2014 01:46  Twitter Google+ Facebook Email

Kun je nog ergens douchen op dit naaktstrand of moet je daar speciaal een zwembroek voor meenemen?


Fien   25-06-2014 22:23  Twitter Google+ Facebook Email

Dit is naaktstrand, dus met de billen bloot en geen string aan.


Dex   24-06-2014 22:58  Twitter Google+ Facebook Email

Kun je daar ook zonnen in string? Gr Dex


Marco   27-05-2014 21:11  Twitter Google+ Facebook Email

Anne,

Gewoon inderdaad het stukje van Scheveningen gebruiken, heb daar in ieder geval niets geks meegemaakt. Ook vrouwen die alleen zonnen, werden niet lastig gevallen of zo. Kortom, gewoon lekker daarheen.


AnneJanssen   08-05-2014 16:11  Twitter Google+ Facebook Email

Dank je Robert!


Michel   24-04-2014 22:47  Twitter Google+ Facebook Email

Hoi Anne,

Bij Kijkduin gebeuren volgens mij zelden rare dingen. Heb daar althans nog nooit iets verkeerds gezien.


Robert   24-04-2014 22:42  Twitter Google+ Facebook Email

Hallo Anne,

Ik heb zelf alleen ervaringen met Scheveningen. Het eerste stuk van het naaktstrand (vanaf de kant van Scheveningen/Zwarte Pad)is geschikt voor eenieder. Het is wel een stuk waar gekleed en ongekleed door elkaar liggen, maar met name het stuk tussen de 2 laatste paviljoens en iets daarachter zul je nooit (althans dat is mijn ervaring) geconfronteerd worden met seksuele handelingen. Verderop, in het rustige gedeelte, gebeurt dat wel regelmatig, maar vooral in de duinen buiten het zicht. Op het strand heb ik daar tweemaal iets gezien, maar ik pak dan mijn spullen en ga verderop liggen. Als man is het ook iets minder intimiderend dan als alleenstaande moeder denk ik. Dus ik zou in het geval van Scheveningen het gedeelte kiezen tussen de 2 paviljoens. Daar is ook een afrastering met de duinen, dus de "duingangers" heb je daar niet. De mannen op het naaktstrand zijn wel in de meerderheid, maar ik zie daar ook genoeg vrouwen en er hangt een ontspannen sfeer en iedereen laat elkaar vrij. Hopelijk heb je wat aan deze info :)

groeten Robert


AnneJanssen   22-04-2014 16:11  Twitter Google+ Facebook Email

Hallo lezers van dit forum,

graag zou ik een keer een naaktstrand bezoeken samen met mijn dochtertje. Het gaat dus niet per se om dit strand.
Ik ben zelf voor het laatst meer dan 15 jaar geleden op een naaktstrand geweest en ben niet op de hoogte welke naaktstranden er allemaal zijn (hoewel er op deze website veel staan) en hoe druk de bestaande naaktstranden bezocht worden en door welk publiek.

Welke naaktstranden kunnen jullie aanbevelen voor een alleenstaande moeder met dochter die voor het eerst samen naar een naaktstrand gaan? Ook graag tips van mensen die ervaring hebben met het bezoeken van naaktstranden. Zijn alle naaktstranden veilig? Welke naaktstranden wordt er zeker NIET aan seks gedaan en ook niet eromheen in de duinen en zo?

Alle hulp is welkom. Als het weer het toe laat willen we het in de a.s. mei-vakantie proberen.

groetjes,
Anne Janssen
annejanssen@safe-mail.net


Edgar   02-02-2014 23:04  Twitter Google+ Facebook Email

Hele zomer van 2013 aldaar vertoefd. Zalig die vrijheid van het naaktstrand. Veel mensen in badkleding? Ja, wisselend wel teveel. Vooral in de weekeinden. Ik stoor mij er zo min mogelijk aan, vind ook niet dat men kan eisen dat het naakt moet, wij hadden soms onze puberzonen bij ons en die willen (gezien hun leeftijd begrijpelijk) niet naakt, geen probleem van die leeftijdsgroep, maar vind het van volwassenen die bewust op het naaktstrand gaan liggen met badkleding aan, bijzonder jammer dat dit gebeurt.
Minpunten, Strandtent Naturel, veelal onvriendelijke bediening, soms ronduit bot. En waarom bovenop een zandbult???
Nog groter minpunt, ik heb MS, ben daardoor erg slecht ter been en vind het onbegrijpelijk, dat uitgerekend het deel lopen naar het naaktstrand, door het zand moet, waarom kan de gemeente die betonnen wandelstrook die wel bij alle andere strandtenten ligt, niet doortrekken naar het naaktstrand?!?!


Michel   22-12-2013 11:45  Twitter Google+ Facebook Email

Hoi Peter,

Mijn ervaringen zijn dat in Kijkduin minder geklede mensen op het naaktstrand liggen. Wel lopen bij de zeekant ook veel geklede mensen van de ene kant naar de andere kant van het naaktstrand.

Persoonlijk vind ik de sfeer bij Kijkduin iets prettiger. Eene keer zwon een zeehond steeds het naaktstrand heen en weer. Gekleed en naakt stond door elkaar en met respect voor elkaar de zeehond te bewonderen.

Daarnaaast heeft Kijkduin als voordeel dat je gratis kan parkeren. Nadeel van Kijkduin t.o.v. Scheveningen is wel weer dat het lastiger is een parkeerplaats te vinden en verder lopen is vanaf de parkeerplaats naar het naaktstrand.


Peter53   18-12-2013 20:21  Twitter Google+ Facebook Email

Ik ben deze zomer voor 't eerst op het Scheveningse nudistenstrand geweest. Het was nog vroeg en heel rustig. Ben nabij een strandtent gaan liggen en in slaap gevallen. Toen ik wakker werd en om me heen keek schrok ik me rot; er lagen allemaal mensen in badkleding om me heen. Ik dacht dat ik me in de locatie had vergist en kleedde me snel aan en ging weg. Na een tijdje kwam ik een bord tegen dat aangaf dat ik toch echt op het nudistenstrand had gelegen, maar door de schrik was voor mij de lol er af.
Ben een tijd daarna nog een keer gegaan. Toen was de verhouding naakt:gekleed ongeveer 50/50.
Ik vind dit niet kunnen. Op een nudistenstrand is naakt de norm. Een enkele uitzondering is geen probleem, maar in Scheveningen gaat het absoluut niet om uitzonderingen volgens mijn eerste ervaringen. Als bijna het hele strand voor geklede badgasten is, waarom moeten zij dan ook nog op het veel kleinere nudistenstrand gekleed zonnen? Ik snap dat niet en vind het ook niet normaal dat je wel naar en nudistenstrand wilt, maar je niet aanpast.

Voorheen kwam ik al jaren op het Zandvoortse nudistenstrand. Daar was badkleding echt een hoge uitzondering. Maar na een verhuizing is Scheveningen voor mij dichterbij. Jammer dat het nudistenstrand daar geen echt nudistenstrand blijkt te zijn. Wat mij betreft zou daar echt iets tegen gedaan moeten worden, want ik weet niet of ik er op deze manier volgend jaar wel weer heen wil. Misschien ga ik volgend jaar maar eens kijken of het in Kijkduin beter is.


Tjipke Tasma (webmaster)   19-10-2013 15:54  Twitter Google+ Facebook Email

@Dartajan

Bedankt voor je bericht. Mocht je foto's n(met een verhaaltje) hebben die geschikt zijn voor publicatie op de site, zou ik dezen graag ontvangen. Email: info@naaktstrandje.nl


Groeten,

Tjipke.


Dartajan   19-10-2013 15:49  Twitter Google+ Facebook Email

Heel leuk, dit gastenboek. Ik, de schrijver van dit verhaaltje, heb zelf aan de demonstratie van het naaktstrand meegedaan. Dik van Brummel en Yvonne van Santen, Giovanni van Bommel en ik, zijn in de jaren '70 van start gegaan om het naaktstrand te verwezenlijken. Ik heb er ook nog wat foto's van. Groetjes.


Sanne   25-09-2013 15:16  Twitter Google+ Facebook Email

Waarschijnlijk zijn de dagen dat we hier kunnen verblijven dit jaar wel geteld. Helaas inderdaad teveel geklede recreanten hier. Langs de kustlijn vind ik het minder erg, logisch dat mensen een wandeling maken. Maar uitgebreid op "ons" strand gaan zonnen vind ik toch echt not done... Moeten wij eens op hun strand gaan liggen, poeh!
Misschien kunnen we een eenheid vormen en gezamenlijk eens de geklede gasten wegjagen, in de vorm van een demonstratie? Met zn allen verzamelen en de geklede gasten opzoeken...
Wie is voor??


jasper   18-09-2013 16:07  Twitter Google+ Facebook Email

zijn hier ook Strandslaaphuisjes?   07-09-2013 13:15  Twitter Google+ Facebook Email

nou gaat prima samen geklede en niet geklede mensen op een en het zelfde strand, gluurders en toeschouwers/wandelaars zijn toch een ander slag volk. iedereen respecteerd elkaar. houden zo.


Marco   05-09-2013 16:03  Twitter Google+ Facebook Email

Vandaag voor het eerst op dit strand geweest. Was er al vroeg, en een mooi plaatsje gezocht, richting het water.
Na een tijdje werd het wat drukker, en het was gezellig druk. Echter kwamen er wel steeds meer "kijkers", bij 30 graden, in spijkerbroek, en dan zo lopen van naakt-zonner naar naakt-zonner, terwijl je ook in een rechte lijn kunt lopen.

Er waren daarna nog wel een paar vrouwen en mannen die het broekje aanhielden, en een ouder echtpaar, die er een mooi voor ging zitten, geheel gekleed. Verder gewoon dus allemaal bloot

Echter, geen vervelende ervaringen meegemaakt, het was in ieder geval minder druk dan op het "normale strand"

Volgende keer zeker weer ( en dan neem ik m'n horloge wel mee ;-) )


Fien   19-07-2013 09:49  Twitter Google+ Facebook Email

@Rob, jammer dat je deze ervaring hebt gehad. Voor dingen die niet thuis horen op het naaktstrand kun je altijd de politie bellen, of hen aanspreken bij hun patrouilles. Het is hun verantwoordelijkheid om de goede orde op het gehele strand van Scheveningen te handhaven. Overigens was ik zelf deze dag ook hier op het strand, en heb ik hier niets van gemerkt. Het is een groot naaktstrand, dus dat kan gemakkelijk. Het was het einde van de dag wel wat frisser, dus ook logisch dat veel mensen dan ook iets aantrekken of gekleed weer van het strand aflopen. Ik blijf naar dit strand gaan, want ik kom hier altijd met veel plezier.


Rob   17-07-2013 23:13  Twitter Google+ Facebook Email

Vandaag voor het eerst hier geweest, vanaf eind van de middag. Ruim de helft van de aanwezigen was gekleed en de helft naakt. Ook waren er een paar stelletjes tegen de duinrand aan het copuleren en er liep 1 vervelende man rond. Maar verder op het middenstuk kon je prima recreëren zonder hier last van te hebben.

Aan de rand van de zee zag ik geen blote mensen zwemmen of lopen, maar alleen geklede mensen. Ik wilde daar een stukje gaan zwemmen, maar voelde me daar niet helemaal prettig bij, dus heb het maar gelaten.


Bob Vandenbosch   13-07-2013 13:43  Twitter Google+ Facebook Email

Als oprichter van dit gebeuren zou ik het op prijs stellen als ik een kopie van het artikel in Het Vaderland [omstreeks 1965] zou kunnen inzien. Mijn zoeken op de krantensite heeft geen resultaat opgeleverd. Ik woonde destijds in de Toren van het Congresgebouw en heb in het Congresgebouw de oprichtingsvergadering van de actiegroep geleid. Daar waren ook vertegenwoordigers van Hoek van Holland bij [waar later ook een naaktstrand kwam]. Thans ben ik 80 en zou graag van u iets horen...
[Ik zit ook op Facebook.]


Edje   11-07-2013 13:17  Twitter Google+ Facebook Email

Afgelopen maandag me omstreeks 10.00h weer eens gemeld op het strand, het leek wel een bejaarden soos. Nu gun ik eenieder zijn haar verzetje maar ik moest voor mezelf twee keer controleren of het nog wel op het naturisten strand was. Gelukkig werd dit later op de dag wat duidelijker. Echter als het zo moet doe ik geen extra moeite meer om hierheen te komen en blijft het voortaan achteraan Kijkduin of strandslag 8. P.S. begrijp de verwijzing naar en kritiek niet op "mannen" ten slotte is nou eenmaal pakweg de helft geen vrouw ;) , ik ook niet.Frank   10-07-2013 18:33  Twitter Google+ Facebook Email

Heerlijk ruim en rustig strand, meer dan de helft is wel gekleed maar geen probleem omdat puber dochter en vriendin hier wel mee naar toegaan omdat ze liever wat aanhouden.


Fien   06-06-2013 22:02  Twitter Google+ Facebook Email

Fijn lang strand met een prettige sfeer waar de ruimte volop aanwezig is. Bij mooi weer ga ik altijd naar dit strand. Het is er rustig, maar het biedt ook de mogelijkheid om bij Naturel gezellig iets te eten of te drinken. Ook vind ik het fijn dat het niet ver van de strandopgang Zwarte Pad ligt. Like!


Marcellus   05-06-2013 21:46  Twitter Google+ Facebook Email

Vorig jaar mei hier geweest en heerlijk gelegen.
Wat mij wel tegenviel is dat als je hier als man in je eentje komt liggen er andere mannen bij komen liggen en je aanspreken van bijvoorbeeld is het water koud? Ik ben zelf hetero en voelde mij daardoor zeer ongemakkelijk. Aangekeken worden door mannen vind ik ook niet een ideale situatie. Hopelijk was dit een eenmalige verkeerde ervaring en ga het weer proberen!


Joop   28-05-2013 20:45  Twitter Google+ Facebook Email

Prachtig lang strand. Zeer geschikt voor een lange wandeling. Groot pluspunt is dat je wat beschut kunt liggen in de (voorste) duinen. Helaas dichtbij de zuidelijke opgang veel mannelijke aanwezigheid, maar de meesten lopen alleen op een afstandje voorbij. Iets verder richting Wassenaar heb je helemaal nergens last van en kun je heerlijk ontspannen. Ik kom gauw nog eens terug; hopelijk is het water dan warm genoeg om te zwemmen.


Cowo   24-08-2012 11:12  Twitter Google+ Facebook Email

Wij recreëren nog niet lang naakt, maar vinden het heerlijk hier op het strand. Ondanks dat we dit nog niet lang doen, vinden we het beiden totaal niet storend dat er geklede mensen langslopen. Ook zij genieten van een dagje strand(wandeling) en ik geloof niet dat ze raar opkijken dat we daar naakt lopen. Het merendeel accepteert dit m.i. gewoon als een feit.

Gelukkig liggen er nog voldoende mensen naakt, want dat dat is natuurlijk wel essentieel om naaktrecreatie in stand te houden. Laatst een stel waarvan de vrouw een bikinibroekje aan hield. Prima, toch?


Amansjow   21-08-2012 10:18  Twitter Google+ Facebook Email

Wat n sfeerloos strand is dit geworden zeg, te veel mensen liggen daar in badkleding, ga je richting duinen voor wat meer privacy, kom je er alleen maar mannen tegen, bah
Nee voor mij tegenwoordig zuiderstrand strandslag 8


Hans   20-08-2012 20:21  Twitter Google+ Facebook Email

@nook
Naturel heeft lichte zwarte bedjes. Op het terras mag je niet naakt zonnen, maar buiten staan bedjes die je eenvoudig een stukje kunt verslepen naar het strand. Er komt op een gegeven moment vanzelf iemand langs om af te rekenen.Naturist   20-08-2012 16:00  Twitter Google+ Facebook Email

Gisteren, 19/8, sinds lange tijd weer eens naar dit strand geweest maar moet zeggen dat het me bijzonder goed bevallen is.

Ik heb genoten van het uitgestrekte strand, waarbij je kilometers lang kunt wandelen langs de vloedlijn, tot aan Wassenaarse slag. Zeldzaam mooi op zo'n schitterende dag. Daarbij heb ik me niet laten beinvloeden door de passanten, voornamelijk op het eerste stuk dichtbij de overgang naar het Zwarte pad zitten. Bij de strandopgang / paviljoen zitten inderdaad veel geklede mensen die waarschijnlijk de massale drukte op het textielstrand zijn ontvlucht. Hopelijk kunnen zich er daarvan een aantal vinden in de sfeer op het naaktstrand. Ik zie het maar als goede reklama en vertrouw erop dat het strand goed bezocht blijft worden door naturisten.
Sonja   19-08-2012 22:10  Twitter Google+ Facebook Email

Aan de naturistische bezoekers, vandaag weer eens naar het strand geweest. Echter veel badkleding gezien. Het is ergerlijk. Niets van aangetrokken, ik kan letterlijk en figuurlijk niets van ze aanhebben. Onze vrijheid laten we niet van ons afpakken.


Hans   18-08-2012 08:57  Twitter Google+ Facebook Email

Lieve allemaal. Een oproep van mijn kant. We laten ons toch niet afschrikken door mensen, die de broek aan laten. Hoe meer mensen besluiten om deze reden niet te komen, hoe minder naturistisch het wordt. En dat is zeker niet de bedoeling. Laten we vooral ons stukje strand claimen door er te komen en er naakt te zijn. Meestal gaan geklede mensen na verloop van tijd vanzelf wel weer weg, als er veel naakt om hen heen is. We laten ons dit mooie stukje strand niet ontnemen! Komt naar dit strand!


Sonja   17-08-2012 12:44  Twitter Google+ Facebook Email

@Frits
Gewoon toch naakt gaan en lekker zwemmen, rondlopen etc. De mensen die aangekleed zijn weten dan tenminste dat het een naaktstrand is en vaak gaan bij anderen die eerst niet durfden dan uiteindelijk ook de kleren uit. Goed voorbeeld doet volgen.


Frits   17-08-2012 00:56  Twitter Google+ Facebook Email

Op 1-8, een zeer drukke stranddag, ben ik op dit strand geweest

Meer dan 90% van de aanwezigen droeg een zwembroek of badpak. Ook paviljoen Naturel is niet naturistisch.

Als je naakt in zee ging staan was je een bezienswaardigheid, zeker voor de vele passanten

Het is duidelijk alleen nog een kwestie van het verwijderen van de borden en wederom is een naakstrand verleden tijd.


Nook   16-08-2012 20:43  Twitter Google+ Facebook Email

Weet iemand of je bedjes bij Naturel kunt huren en naakt kunt zonnen?


Webmaster   14-08-2012 23:40  Twitter Google+ Facebook Email

@johan

Bij elke pagina (behalve bij het gastenboek) staat direct onder de bovenste foto, een link naar de route pagina.
Op deze pagina staat een kaartje waarop het naaktstrand is aangegeven.johan   14-08-2012 21:21  Twitter Google+ Facebook Email

Waar kunnen wij mn vrouw en ik dit vinden ,wij kwamen altijd in hoek van holland maar daar is niets meer en hoe heet dat strandpaviljoen ! groetjesssssssssssss


Hans   29-07-2012 11:02  Twitter Google+ Facebook Email

Fijn naaktstrand. Bij mooi weer gaan Fien en ik altijd naar dit strand. De sfeer is er heerlijk ontspannen, en het strand is gemakkelijk bereikbaar. Wij voelen ons er altijd zeer op ons gemak. Bij strandtent Naturel is altijd een prima hapje of drankje te halen. Voor ons de ideale manier om te chillen. Afgelopen week met het mooie weer hebben we een paar keer vrij genomen, om hier naar toe te gaan. Omdat onze ervaringen iedere keer weer zo positief zijn, delen we deze graag met jullie.


Arie   21-07-2012 23:35  Twitter Google+ Facebook Email

Prima strand en meestal vrij rustig. Ik vind dat die gasten van Hotel Scheveningen daar eens aandacht aan moeten besteden!


Herman   09-07-2012 14:30  Twitter Google+ Facebook Email

Hoi Bert, tja, ik kan me voorstellen dat de politie niet gaat controleren :). Ik laat me er niet door weerhouden om me uit te kleden (als het zonnetje tenminste een beetje meewerkt). Het is tenslotte legaal. Maar het neemt toch een stukje van je plezier weg.
HvH is mij iets te ver weg maar toch bedankt voor de tip.


Bert   11-06-2012 20:53  Twitter Google+ Facebook Email

ja Herman het is hier altijd zo,
ik noem dit geen naaktstand meer !!!
dan kan je beter naar Hoek van Holland gaan,
daar zijn ze allemaal echt naakt !!


Herman   28-05-2012 21:29  Twitter Google+ Facebook Email

Ik was afgelopen vrijdagmiddag voor het eerst op het strand. Zeker voor herhaling vatbaar. Maar de meeste mensen op het strand waren gewoon in badkleding. Alleen langs de duinen enkele naturisten. Durfde nauwelijks bloot te gaan zwemmen. Is dat hier altijd zo???


bas   27-05-2012 23:38  Twitter Google+ Facebook Email

wie gaat er morgen ook heen ???


christophe   16-04-2012 18:42  Twitter Google+ Facebook Email

Passerende weekend met de duinenmars langs het naaktstrand gewandeld.Mooi stuk srand en duinen, jammer dat het wel nog koud wat om naakt op het strand te zijn ten op zichte van verleden jaar, dan was het wel goed voor het strand maar te warm om aan sport te doen.
Kim Kuiper & Emma Duivenvoorde   05-01-2012 22:15  Twitter Google+ Facebook Email

Wij houden van dit strand. Ook al zijn we er nog nooit geweest, we gaan deze zomer en kijken er al naar uit :D We gaan helemaal dik ingepakt in winterkleding enzo midden in de zomer en we lopen zelfverzekerd langs. De preciese datum dat wij komen volgt nog, zorg dus dat u er dan ook bent!!!
xoxo


Bezoeker   07-10-2011 15:15  Twitter Google+ Facebook Email

Een heerlijk strand. Vooral de privacy tussen de duinen vind ik ideaal om niet helemaal in het zicht te hoeven liggen. Dit jaar is het er voor mij niet echt van gekomen maar ik kijk nu al uit naar het nieuwe seizoen!


Roy24   08-09-2011 08:05  Twitter Google+ Facebook Email

Ik ga hier zaterdag heen, wanneer het lekker weer is dan!


Tessa   16-07-2011 19:20  Twitter Google+ Facebook Email

Fijn naaktstrand en goed bereikbaar vanaf parkeerplaats zwarte pad. Het strand ligt net buiten de drukte van Scheveningen en heeft twee strandtenten. Bij mooi weer zeer prettige plek om de hele dag te zijn.


Jan   12-07-2010 01:07  Twitter Google+ Facebook Email

Mooi naakstrand, aan de wassenaarsew kant, voorbij laatste strandtent 'Mobydick' wassenaarse kant voorbij Bunker en strand opgang is een deel Gemeente Wassenaar ook met naaktstrand met duintjes voor het prikkeldraad waar je herlijk prive achter een duinpannetje kunt liggen.
Veel (homo)mannen en een enkele heterostelletjes, je hebt geen last van ze.
Idsialeplek als je niet al te veel in de 'kijker'wilt naaktzonnen.


Rosemarie   04-07-2010 20:42  Twitter Google+ Facebook Email

Weet iemand of er dit jaar nog penissen worden afgebeten op het gedeelte waar het hondenstrand en het naaktstrand elkaar overlappen?


Motormuis   20-05-2010 23:12  Twitter Google+ Facebook Email

Hallo,

Dit jaar weer lekker het strand op. Nu Slufter gesloten is op zoek naar iets anders. Ik zie dat er in Scheveningen betaald parkeren is. Geldt dat ook voor motoren?

groet,

Carlo


peter   02-05-2010 13:31  Twitter Google+ Facebook Email

wij komen al jaren op het naaktstrand tussen scheveningen en de wassenaarse slag. fijn rustig strand waar je heerlijk naakt langs de kustlijn een fijne wandeling kunt maken en zonnebaden.wij vinden het een aanrader!

mvg.p   27-02-2010 16:13  Twitter Google+ Facebook Email

hallo allemaal
zijn nu voor de 4e x
geweest.
de 1x was wennen maar
gaan nu altyd er naar toe.
is een aan rader voor jong en oud


nellie   28-10-2009 03:23  Twitter Google+ Facebook Email

Hallo

Zo zie je maar. Niet te snel oordelen over iemand die met zwemkleding op het naaktstrand zijn. Eerst wennen en dan meedoen. Zo is het bij mij ook gegaan. Eerst in bikini, toen topless en later naakt.

Nelli


chineesje   27-10-2009 09:34  Twitter Google+ Facebook Email

Hallo,

Twee Chinezen ( man en vrouw ) tegen gekomen ( in China ) die toevallig op dit naaktstrand terecht zijn gekomen gedurende hun verblijf in Nederland. Ze konden hun ogen niet geloven dat mensen in hun nakie rond lopen en nog wel gemengd. De tweede dag zijn ze teruggegaan en zijn ze zelf, vol spanning, op dit strand gaan liggen. Na een half uur zelfs in hun nakie. Achteraf vonden ze het een geweldige ervaring. Nu China nog zover krijgen dat ze het in China ook mogen.

groetjes

peter   19-08-2009 08:59  Twitter Google+ Facebook Email

ja vind dit ook niet normaal heel veel mensen met zwemkleding aan en maar kijken naar naakte mensen is kijkduin veel beter


l   13-08-2009 00:13  Twitter Google+ Facebook Email

9-8-2009

noemt men dit een naturistenstrand?
er lagen op dit stuk ongeveer 50 mensen waarvan 35 met textiel aan.
op de naastgelegen stranden was plaats zat,maar nee liever op naakstrand kijken naar de spaarzame mensen die er zonder textiel lagen,echt schandalig!
hier zullen ze ons nooit meer zien.


remaro   01-07-2009 21:47  Twitter Google+ Facebook Email

Inderdaad een mooie locatie als je van nudisme houdt en graag je hond meeneemt. Overigens zijn op het gehele naaktstrand de honden toegestaan. Als je alleen met de hond op het strand wil en niet op het naaktstrand wil zitten is alleen de eerste ca 100m wel honden toegestaan, maar nog geen naaktstrand. Lekker de hele dag aan het naaktstrand gezeten (auto geparkeerd aan het einde van het zwarte pad) Tegen een uur of zes auto naar begin zwarte pad geparkeerd (niet het parkeerterrein af) en lekker gegeten aan de boulevard . Ideaal !!


robert en kel   23-06-2009 09:25  Twitter Google+ Facebook Email

mooie rustige locatie. echt een aanrader


rens   29-08-2008 10:09  Twitter Google+ Facebook Email

hallo


J   02-07-2008 15:40  Twitter Google+ Facebook Email

Dit jaar is het honden gebied op het noorderstrand bij scheveningen gewijzigd. Nog noordelijker, weet iemand of er nu een deel van het hondestrand en het naaktstrand elkaar over lappen? 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend