Meertje van Laagduurswoude

Terug  Gastenboek Naaktstrand Meertje van Laagduurswoude
Dit gastenboek is alleen bedoeld voor onderwerpen die betrekking hebben op dit strand.
Het gastenboek is niet bedoeld voor het maken van afspraken; deze worden verwijderd! Seksrecreanten zijn niet welkom op de naaktstranden en ook niet in het gastenboek!

Zijn er problemen op het strandje stel dan ook de NFN (Nederlandse Federatie van Naturistenverenigingen) op de hoogte via het speciale e-mailadres strand@nfn.nl.
Zij blijven dan goed op de hoogte wat er speelt en kunnen eventueel contact opnemen met de beheerder van het terrein. Kijk hier voor meer info.

Schrijf bijvoorkeur eerst het bericht in een tekstverwerker, en plak het dan in de tekstbox.
(Opmaak van de tekst wordt niet ondersteund). Maximaal kan 1 bericht per uur worden geplaatst.

Naam:


(Email niet zichtbaar in gastenboek)


Bericht:


Anti Spam code, typ in dit veld tien 


Wouter   26-07-2020 22:19  Twitter Google+ Facebook Email

Dierenmishandeling uit “liefde” voor de vissen of het sportvissen? Als je gaat duiken, kan je de vissen in al hun glorie bewonderen. Vergeleken met vorig jaar zijn er volgens mij opvallend minder visbewegingen te zien. Kennelijk wordt het meertje helemaal leeg gevist en lost het vissersprobleem zich zelf wel op. Misschien moet het meertje eens worden drooggelegd, zodat al het lood en dergelijke verwijderd kan worden. Een andere oplossing is er niet.


visser   23-07-2020 00:49  Twitter Google+ Facebook Email

wouter van waar de haat naar vissers?. tuurlijk zijn er mensen die rommel achterlaten. maar de echte visser doet dat niet. voor lood snap ik je maar sportvisserij nederland en de rijksoverheid zijn daar mee bezig. tevens is er met steen wel een alternatief. voor karpervissen. en de echte liefhebbergaat met liefde voor de vis om. en mettegenstelling tot het jagen op dieren met pijl en boog. geven we juist extra leven omdat er juist voor word gezorgd dat er meer vis bij komt en word het bestand onderhouden en inbeeld gebracht. en zonder iedereen te benoemen. zijn er mannen of vrouwen die vreemd gaan en het meertje gebruiken als afspreek plek om stiekem sex te hebben of gewoon uit het spannend te vinden of lust. maar dat is toch niet normaal? kijk als je wil afspreken weesdan gewoon eerlijk en ga niet iemand bedriegen dan hoeft het ook niet stiekem en anders geef je maar geld uit voor een hotel. wij vissers geven ook geld uit om onze vissen zo goed mogeljk te vangen. anders stonden we wel met een speer langs het water. als ik vroeger geen plek had om sex te hebben deed ik dat wel ergens afgelegen op een parkeerplek zonder dat iemand het zag.wees blij dat de vissers jullie niet opzoeken als jullie niet rond het meer liggen. we laten jullie toch et rust? doe wat je wil maar zorg dat een ander geen last heeft. hartelijk dank


Wouter   19-07-2020 21:54  Twitter Google+ Facebook Email

Bovendien sparen we het milieu door vissen te verbieden; het meertje ligt vol met giftig ballast-lood, de oevers liggen bezaaid met lege bierblikken en peuken niet te vergeten (vandaag of morgen vliegt alles in de hens). Blijkbaar kan je zonder alcohol en nicotine niet goed vissen ...


Wouter   19-07-2020 20:06  Twitter Google+ Facebook Email

We jagen tegenwoordig toch ook niet meer met pijl en boog op loslopende herten? En waarom zouden alleen homo’s overlast veroorzaken? Er is bijv. ook een topless zonnend hetero-stel met loslopende agressieve honden dat altijd aan het fikkie stoken is (kenteken is inmiddels bekend bij Staatsbosbeheer)


Wouter   19-07-2020 14:52  Twitter Google+ Facebook Email

Staatsbosbeheer moet het vissen gewoon verbieden


Henk   13-06-2020 18:48  Twitter Google+ Facebook Email

Dit is geen plek waar je als naturist wil rondlopen, omwonenden zijn niet blij met naakt lopende mensen. Het is een redelijk kleine plas waar je elkaar makkelijk aan de overkant kan zien, persoonlijk vind ik niet dat naturisten een plek als deze zouden willen bezoeken en mensen die het niet willen zien (of hun kinderen het niet willen laten zien) hier mee in aanraking laten komen. Ik ben zelf ook naturist maar zal hier niet naakt recreëren, van mij mag deze dan ook van de website gehaald worden. Beheerders van deze site mogen contact met mij opnemen voor vragen.


John   13-05-2020 09:06  Twitter Google+ Facebook Email

De reacties hier zijn beneden peil vanuit de vissers. Dreigen met fysiek geweld, dat is een goed voorbeeld voor uw en andermans kinderen. Doe eens normaal anders kan het meertje beter gedempt worden. Niemand heeft er meer wat aan dan.


Patrick   06-05-2020 13:37  Twitter Google+ Facebook Email

Dus, karperVisser, omdat jij hier je vis uit het water wil trekken, vindt jij het niet geschikt voor mensen die naakt lopen hier? Laat me niet lachen man. En als je mij ziet naakt lopen, kom gerust naar me toe, lachen.


Visser   15-04-2020 02:26  Twitter Google+ Facebook Email

Ik heb totaal geen homo haat. En ik laat de mannen die ik op de parkeerplaats tegen kom ook altijd met rust en groet. Vaak zijn het mannen waar je totaal geen last van hebt en ook niet weer ziet. Ze gaan naar plekken waar je tijdens het vissen niet komt. Wel vind ik de loslopende honden erg vervelend. Ze zitten bij je voer of verstoren je stek.


Anna   14-04-2020 18:09  Twitter Google+ Facebook Email

Nou nou nou wat een agressiviteit. En waarom? Bang voor naakte mensen? Geweld en dreigen hoeft toch allemaal niet. Het is inderdaad voor kinderen wel vervelend als ze naakte mannen/vrouwen tegenkomen in de bosjes en daar kunnen we toch samen uitkomen op een normale manier zodat iedereen kan genieten van het meertje. Maar waarom zo homo haterig reageren? Wat nou als uw zoon/dochter op het zelfde geslacht valt? Zegt u dan ook zulke dingen?

Wees een beetje lief voor elkaar


De Karpervisser   11-04-2020 19:19  Twitter Google+ Facebook Email

Veel aan het vissen bij het meertje van laagduurswoude, Zijn altijd veel homo's tussen de bosjes aan de oostkant , Moet niet zien dat er 1 naakt rondloopt want dan heeft die persoon een groot probleem met mij ik sta niet voor de gevolgen in wat er gaat gebeuren met diegene , Gewoon te vies voor woorden BAH En het is ook noch eens verboden om hier naakt rond te lopen alle plekjes waar de homo's liggen schijten wij lekker vol als karpervissers misselijk volk ga in je eigen tuin elkaar lekker aftrekken en pijpen maar niet hier er lopen ook kinderen


Visser   10-04-2020 22:43  Twitter Google+ Facebook Email

Het is geen geschikte plek. Het is een mooie visplek en er gaan ook kinderen mee te vissen. Die in de bosjes spelen. Je hoeft mij niks uit te leggen als die een naakte man zien staan. Want als mijn kinderen mij roepen kan je beter vluchten. Ongeacht of je voor volwassen mannen komt of niet. Er zijn ook pedo’s bij het meertje.


Erik   11-01-2020 10:59  Twitter Google+ Facebook Email

@ Henk,
Dat weet ik niet, geen naam.
Iemand die ik daar eens heb gesproken toen hij met zijn hond aan wandelen was.
Later hebben we samen bij elkaar gelegen lekker in de zon.
Daarna niet meer ontmoet en het mooie weer was weer voorbij, dus nu maar weer wachten op mooi en warm weer.


henk   18-10-2019 14:44  Twitter Google+ Facebook Email

Met wie Erik


Erik   28-08-2019 15:51  Twitter Google+ Facebook Email

Vandaag lekker aan het zonnen geweest.
Was rustig vandaag, maar wel even fijn kunnen genieten!
Iedereen een fijne week nog.


rob   03-08-2019 16:41  Twitter Google+ Facebook Email

kwam er al jaren bij canadameer op n strandje ,maar weet niet of het nog steeds mag, wie weet het wel????


Magic   24-06-2019 06:46  Twitter Google+ Facebook Email

Goeden dag allemaal.
Wij komen wel eens bij het canadameer, maar vragen ins af hoe het hier momenteel is.
Mag het nog steeds?
Druk?
Overlast?

We horen/lezen graag de reacties


Danny   14-07-2018 17:43  Twitter Google+ Facebook Email

Gedoogbeleid voor wie ? Die rondzwervende gore mannen die daar met hun Piemel lopen te zwaaien in de hoop dat er een andere man hier op reageert of toevallig een vrouw langs loopt ? Zoek een leven gasten..


Paul   14-07-2018 15:29  Twitter Google+ Facebook Email

Vandaag even gekeken. Erg rustig. Lag een mevrouw topless te zonnen.
Verder eigenlijk niets bijzonders. Weinig plekken om naakt te zonnen.
Veel begroeiing.


wouter   05-07-2018 15:52  Twitter Google+ Facebook Email

Gisteren bij het zandstrandje een plastic - met lood verzwaarde - voerkorf uit het water gehaald en een - moedwillig (?) gedumpte - batterij. De vissers hadden na afloop ook al hun overtollige lokvoer in het water gegooid. Vissers mogen helemaal niet aan de zuidwestzijde van het meertje komen.
N.B.
Het wemelt er momenteel van de grote steekmuggen, dus neem wel anti-muggenspul mee.


wouter   30-06-2018 19:39  Twitter Google+ Facebook Email

Vanmiddag door een stel vissende pubers (van circa 16 en 14 jaar) uitgescholden voor "kankerhomo". Daarvoor zaten ze de hele tijd vage oerwoudgeluiden te maken. Mede (?) door dit wangedrag was het heerlijk rustig, met uitzondering van een bejaarde heer van over de 80 die aan de overkant tussen het riet uit de kleren ging en ging masturberen.


wouter   28-05-2018 07:57  Twitter Google+ Facebook Email

Er is inderdaad maar 1 plekje waar je lekker naakt kunt liggen. Vissers mogen echter niet aan die zuidwestzijde komen. Citaat uit de "Gezamenlijke Lijst van Nederlandse viswateren" die vissers altijd bij verplicht zich moeten hebben: "Het is niet toegestaan vanuit boten te vissen en de oever aan de zuidwestzijde van de plas te betreden". Zaterdagochtend lag ik daar en een visser vroeg desondanks (vriendelijk) of ik maar even wilde opkrassen. Hij ging vervolgens aan de overzijde vissen (in de schaduw). Pas toen ik rond 16.30 uur weg ging, pakte hij snel al zijn spullen en ging er alsnog zitten. We kwamen elkaar halverwege tegen en er kon wat hem betrof geen groet meer vanaf. Gisteren kwamen er 2 controleurs van Staatsbosbeheer langs en die lieten ons rustig (naakt) liggen. Later vluchtte een groep niet-naturisten naar het naaktstrandje omdat "nudisten aan de overkant aan elkaar zouden zitten". Twee van hen gingen ook naakt liggen. De afgelopen weken heb ik bij het zwemmen al drie met lood verzwaarde voerkorven uit het water gehaald.


Jeroen   24-05-2018 19:01  Twitter Google+ Facebook Email

Ben hier wezen kijken voor het eerst ik was de enige met dat warme weer er zaten nog twee vissers nou dan ga ik daar niet in mijn eentje op zijn klein plekje naakt liggen dan voel je je niet op je gemak. En als er meer mensen zijn liggen die dan met de hele groep op zo’n klein plekje ? Verschrikkelijk. Afrader hier. Geen mooie plekjes kan nergens liggen en je ligt gelijk naast het looppad.


wouter   07-05-2018 04:30  Twitter Google+ Facebook Email

Gistermiddag waren er vijf bezoekers en twee 'bewonderaars' in de bosjes. Aangezien er geen sanitair is, is het irritant dat deze je constant op de vingers staan te kijken. Honden van wandelaars zijn meestal niet aangelijnd, dus die gaan op zoek naar etenswaren. Hou die dus in je tas. Bij het zwemmen voelde ik wat op de bodem liggen. Het bleek een met lood verzwaarde voerkorf te zijn. Gelukkig zat er geen haak aan.


wouter   23-04-2018 12:15  Twitter Google+ Facebook Email

rectificatie: ik spotte gisteren een zeearend


wouter   23-04-2018 05:12  Twitter Google+ Facebook Email

Het strandje is ook voor vogelliefhebbers een must. Net als vorig jaar spotte ik gisteren een imposante steenarend die minutenlang boven het meertje in de lucht bleef circelen.


wouter   22-04-2018 18:20  Twitter Google+ Facebook Email

Dit weekend ben ik er twee dagen achter elkaar geweest. Gisteren was ik ondanks het mooie weer de enige bezoeker van het strandje. Een heer gekleed in een tigertanga (met nostalgische "reetveter") waarschuwde mij dat er iedere dag rond 17 en 17.30 uur politie komt die mensen lastig valt (?). Vandaag waren er maar liefst vier bezoekers, waaronder 1 koppel man/vrouw. De plaatselijke jeugd schreeuwde desondanks herhaaldelijk: "Hi, he, homo's aan de overkant", stak vuurwerk af en liet keiharde muziek over het meertje galmen. Het water is nog wat aan de koude kant ("Pas maar dat ze je pieltje er niet af eten"). Af en toe meende ik ook een naakte heer met een tekkel in de bosjes te zien.


johan   30-08-2017 14:27  Twitter Google+ Facebook Email

Er is nu best gezaagd rondom t meertje best een rommel .en meerder malen geweest nog nooit iemand gezien als alleen vissers verder mooie plek


wouter   06-06-2017 16:50  Twitter Google+ Facebook Email

Met het mooie weer van de afgelopen weken ben ik er een paar keer geweest. Eén keer kwam een stel (m/v) bij me zitten. Kort daarvoor stonden twee boswachters met een verrekijker de boel te inspecteren, maar ze gingen na enige tijd weg. Waarschijnlijk waren ze gewaarschuwd door een visser. Bij het grootste strandje hangt nu een vuilniszak waar afval in kan.


Erik   11-05-2017 16:43  Twitter Google+ Facebook Email

Afgelopen zomer een paar keer langs gefietst. Niemand te bekken. Zijn er mensen die hier nog komen deze zomer?

Groetjes Erik


Stel m/v   09-05-2016 22:24  Twitter Google+ Facebook Email

John, ik begrijp het ........

Stel m/v

John   01-05-2016 13:29  Twitter Google+ Facebook Email

Ze zijn er wel tenminste als je echt rust zoekt.

Als je tussen de nudisten wilt zitten is het lastiger maar niet onmogelijk, zelf ga ik naar een schitterende locatie waar gemengd publiek komt. Officieel prive terrein maar we kennen de eigenaar (woont elders) Zolang er geen troep gemaakt wordt is men welkom.

Ik kan die plek niet aan de klok hangen om welbekende redenen.
Voor je het weet lopen er zwaffelkoningen rond.


Stel m/v   25-04-2016 13:27  Twitter Google+ Facebook Email

Ter correctie: in het Hoge Noorden moet het zijn i.p.v. in het Noorden.


Stel m/v   23-04-2016 22:59  Twitter Google+ Facebook Email

Wat verschrikkelijk om te zien, zo'n kaal plek bij Meerwijck. We voelen ons daar niet meer thuis en komen daar ook niet meer.
Veel zijn er niet meer te vinden in het Noorden.

John, je raadde Ben uit te proberen met Nudist Compass .... we hebben het ook uitgeprobeerd. Er zijn echter niets bijzonders op. Er zijn helemaal geen plekken meer in het Noorden, waar we naakt kunnen recreëren.


John   31-01-2016 16:34  Twitter Google+ Facebook Email

Ben, probeer Nudist Compass app op je smartphone, de bekende plekken staan er in maar ook eigen en andere plekken die toegevoegd zijn. Je kan ook aangeven dat je op dat moment op locatie bent en elkaar berichten sturen.

Werkt super, vooral in Frankrijk zie je heel goed waar de mooie strand/parkeerplekken zijn met de google map structuur.

In het Noorden zijn genoeg mooie plekken maar die kan ik niet allemaal in de app plaatsen, om evt. overlast en sex toerisme te voorkomen.Naaktloper   17-06-2015 22:56  Twitter Google+ Facebook Email

Hoi Ben,

Ja, het is altijd zo geweest. Was vorige jaar voor de vierde keer daar geweest. Vond er niks meer aan. Ik kom daar niet meer terug. Erg stil was het daar niet. Daar trof ik altijd de hengelaars.


Ben   12-06-2015 08:33  Twitter Google+ Facebook Email

hallo

Nadat de Grote Moere in Grolloo is gesloten al lang op zoek naar alternatief. Gisteren bij dit meertje geweest. Veel schaduw en wel erg stil.....Was ik op het verkeerde moment of is dat altijd zo?

Iemand beter alternatief voor Grote Moere?


ferdy veenstra   13-07-2014 20:44  Twitter Google+ Facebook Email

hallo

ben laatst even bij dat meertje geweest hoorde dat er karper zit mijn vraag is zijn er ook ergens vangsten van te zien of weet iemand wat het bestand aan karper daar is en of je er mag nachtvissen ?

bvd ferdy veenstra


Drent   14-05-2014 14:27  Twitter Google+ Facebook Email

Roel, ik kom hier zo vaak, maar kom natuurlijk niet voor de sex. Roel, hoe kom je er nou bij?


roel   05-04-2014 20:19  Twitter Google+ Facebook Email

ik zou graag is gaan is er ook sex hier?


John   26-09-2013 22:04  Twitter Google+ Facebook Email

Jammer dat het altijd drassig / modderig is om het meer heen, de bomen snoeien en het meertje dreggen zou eea een stuk prettiger maken.


m/v   05-07-2013 15:43  Twitter Google+ Facebook Email

bedankt tjipke
je kent ons
groetjesTjipke Tasma   04-07-2013 22:27  Twitter Google+ Facebook Email

Beste Anonymous


Naaktrecreatie vindt hier al meer dan 25 jaar plaats. Dus je gaat hier niet met je kinderen wandelen als je geen bloot wilt zien.
Het vissen aan de zuidwestzijde van de plas is niet toegestaan. Ook vanuit een bootje vissen mag niet.
Aan deze zijde vindt juist de meeste naaktrecreatie plaats. Dus als hier weer gevist wordt is de politie snel gebeld.

Met vriendelijke groet,

Tjipke Tasma www.naaktstrandje.nl


m/v   04-07-2013 17:04  Twitter Google+ Facebook Email

zeker die meneer uit drachten die zich niet kenbaar wil maken , bang dat hij ook bloot moet
deze moet eens op houden te zeuren we doen geen mens kwaad.


Anonymous   03-07-2013 14:57  Twitter Google+ Facebook Email

Iedereen die hier heen gaat zwemmen word direct door gebeld naar de politie! het is namelijk niet mogelijk om hier naakt te zwemmen! er lopen vaak ouders met kinderen en er zijn ook veel vissers op dit meertje.

deze site is niet officieel en zeker niet eerlijk tegen jullie

met vriendelijke groet, Anonymous


kris   19-06-2013 22:25  Twitter Google+ Facebook Email

Strandjes zuid-oost-west van de plas zijn er zeker nog... Vandaag heerlijk rustig :) Hopen op goed weer...


Bennie   07-06-2013 19:41  Twitter Google+ Facebook Email

Ik wel het wetten als het naaktstrand het Meertje van het Laagduurswoude er nog is


henk   27-05-2012 19:12  Twitter Google+ Facebook Email

dan gaan wij morgen ook weer even kijken van een tot 3 uur


Hans   24-05-2012 16:58  Twitter Google+ Facebook Email

22-05-2012 was ik hier tussen 11:00 en 14:00 er was 1 visser aan de overkant voor de rest hherlijk rustig


Sander   22-05-2012 23:21  Twitter Google+ Facebook Email

Hoe is het overdag met dit mooie weer? Wij (stel) willen graag eens kijken maar niet zoveel zin in een vol meer vissers. Iemand eventueel andere suggesties?


henk   30-04-2012 15:59  Twitter Google+ Facebook Email

strandje niets meer van over vol met vissers
vandaag even (30 april 2012) wezen kijken
jammer mssh in de loop van de zomer nog eens kijken
wij stel uit drachten


rem en joris   05-12-2011 14:15  Twitter Google+ Facebook Email

wij zijn ook naakt


johan   15-08-2011 10:58  Twitter Google+ Facebook Email

Hallo,

Omdat het mooi weer dreigt te worden, denk ik eraan om een keer naar het meertje te gaan. Vraag is: is er een zandstrandje of is het gras. Als ik zie hoe lang het gras in de ochtend nat blijft, is het wellicht handig om een stoeltje mee te nemen. Kan iemand me dit vertellen?

Groet, Johan


stel   02-08-2011 21:54  Twitter Google+ Facebook Email

wij stel zijn er vandaag voor het eerst geweest
leuk stek alleen wel veel plekken waar geen zon komt wat erg jammer is
verder lagen we op een mooi open stuk met nog een stel wat uit Drachten kwam heel gezellig tot dat er een visser kwam met a sociaal gedrag die daar wilde vissen
we hebben toen maar een ander plek opgezocht ook gezellig alleen jammer dat het andere stel vroeg weg moest ,wij willen ze best nog wel eens tegen komen , geen last gehad van de mannen daar. Een mooi stek en zeker de moeite waard nog een heen te gaan


André   13-06-2011 15:30  Twitter Google+ Facebook Email

Hoe staat het er tegenwoordig voor met de naaktrecreatie hier? Kan hier rustig naakt in de zon gelegen worden of moet je je nog steeds tussen de bosjes verstoppen? De begroeing zat altijd aardig in de weg. Is dat nog steeds zo?


Pico   07-05-2011 18:19  Twitter Google+ Facebook Email

Jan, een vriend heb ik geadviseerd om hier maar eens bloot te gaan zwemmen.
Omdat hij in het verleden op een andere plas in zijn blootje de politie op bezoek kreeg, na tips van mensen die het niet verdragen konden.
Dat heeft hem veel schrijfwerk naar de officier van justitie gevergd om uitleg te geven waarom hij zijn zwembroekie thuis liet


Anita   08-08-2010 19:22  Twitter Google+ Facebook Email

In de jaren 80 zwom ik hier vaak, vanmiddag ben ik na 25 jaar weer es gaan kijken (inmiddels verhuisd) en het viel me op dat er nu veel meer begroeiing is. Vroeger had je meer plekken om te kunnen liggen. Wie weet hoe het meertje is ontstaan?


Mano   03-07-2010 18:30  Twitter Google+ Facebook Email

Voor mensen is de blauwalg schadelijk. De blauwalg produceert bijvoorbeeld microcystines. Deze stof is net zo giftig als het gif van een cobra. Het kan leverschade veroorzaken, maar ook misselijkheid, buikpijn, diarree, hoofdpijn en geïrriteerde ogen. Zwemmers kunnen giftige stoffen binnenkrijgen door water in te slikken, maar dit kan ook al door wanneer huid of ogen in contact komen met het water. Vaak voorkomende klachten zijn huiduitslag en maag/darmproblemen. Kleine kinderen kunnen eerder ziek worden, omdat zij sneller water binnenkrijgen dan volwassenen en minder weerstand hebben.
Dit is wat ik vond over de blauwalg.
Ik was er laatst ook en sprak de boswachter die er aan het opruimen was.(Vreselijk hoeveel troep mensen daar achterlaten. Kleden, schoenen bierblikjes en flesjes, luiers,echt te gek voor woorden)
Hij vertelde mij dat er inderdaad blauwalg in zit momenteel.
Echt wel jammer!!!!


Sandor   12-06-2010 11:11  Twitter Google+ Facebook Email

Vandaag bij het meertje geweest. Langs de gehele oever van de oostzijde dreef een vreemd goedje, gifgroen, niet fris!
Ook dreven er 2 grote dode vissen en lag er 1 dode vis op de wal.
Jammer hoor.....


Mano   20-05-2010 19:45  Twitter Google+ Facebook Email

Helaas is het meertje nu afgekeurd als zwemwater, schijnt teveel alg in te zitten


Frits   25-07-2009 07:32  Twitter Google+ Facebook Email

he Jo,
ben hier 1x geweest. erg mooie plek.
t was er erg rustig, alleen enkelle mannnen aanwezig.


jo   08-06-2009 15:34  Twitter Google+ Facebook Email

hallo.. Is dit een fijn plekje en wat voor mensen komen hier vooral?
groeten


NAAKT   15-05-2009 21:15  Twitter Google+ Facebook Email

NAAKT! 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend