Maarsseveense Plassen Gedoogd

Terug  Gastenboek Naaktstrand Maarsseveense Plassen Gedoogd
Dit gastenboek is alleen bedoeld voor onderwerpen die betrekking hebben op dit strand.
Het gastenboek is niet bedoeld voor het maken van afspraken; deze worden verwijderd! Seksrecreanten zijn niet welkom op de naaktstranden en ook niet in het gastenboek!

Zijn er problemen op het strandje stel dan ook de NFN (Nederlandse Federatie van Naturistenverenigingen) op de hoogte via het speciale e-mailadres strand@nfn.nl.
Zij blijven dan goed op de hoogte wat er speelt en kunnen eventueel contact opnemen met de beheerder van het terrein. Kijk hier voor meer info.

Schrijf bijvoorkeur eerst het bericht in een tekstverwerker, en plak het dan in de tekstbox.
(Opmaak van de tekst wordt niet ondersteund). Maximaal kan 1 bericht per uur worden geplaatst.

Naam:


(Email niet zichtbaar in gastenboek)


Bericht:


Anti Spam code, typ in dit veld tien 


Peter   21-01-2017 01:01  Twitter Google+ Facebook Email

Afgelopen zomer een aantal keer lekker in mijn blote kont wezen zonnen :) Wat ik vervelend vond dat bij het rechter strandje zoveel riet staat, je kan bijna niet het water bereiken. Op een drukke dag wel vervelend. Zou er wat riet door het waterschap kunnen weggehaald worden, zodat er er een grotere opening ontstaat? Wat vinden jullie?


CJ   04-10-2016 19:42  Twitter Google+ Facebook Email

Vandaag voor het eerst naar dit strandje geweest. Het weer was op het randje maar ging nog prima, zeker uit de wind in het zonnetje.
Wat opviel was de loopafstand vanaf het parkeerterrein naar het strandje. Dat is nog wel een aardige afstand. Verder lag ik duidelijk op het "mannen" strandje, ook wel tweede strandje genoemd. Niks mis mee, iedereen behandeld elkaar daar met respect en ja, er gebeurt wel wat tussen een stel mannen onderling maar daar hoef je niet naar te kijken. Het eerste strandje was helemaal leeg toen ik aan kwam dus zodoende neer gestreken op het tweede strandje. Bij vertrek waren er toch een aantal mensen op het eerste strandje neer gestreken die meer bij mij passen maar helaas...Volgende keer beter.
Was in ieder geval voor herhaling vatbaar en in de wetenschap dat het bij 17-18 graden en een matig windje nog prima toeven is in de luwte denk ik dat het niet pas tot volgend voorjaar hoeft te duren :)


Martin   09-09-2016 06:39  Twitter Google+ Facebook Email

Er staan geen bordjes dus die heb je niet over het hoofd gezien. Als je vanaf de westbroekse binnenweg kom, loop je alsmaar rechtdoor, bocht naar rechts, gelijk rechtsaf slaan. Vervolgens loop je nog even door en het tweede en derde strandje is het, goed tussen de bosjes doorlopen en zie je het vanzelf.An   08-09-2016 22:20  Twitter Google+ Facebook Email

Ben heel benieuwd om deze 'strandjes' uit te proberen, maar ... ik kan ze niet vinden! Als ik over het pad rond de Maarssenveen ga, waar moet ik dan opletten en zie ik misschien een bord over het hoofd? Alvast bedankt!


john   15-08-2016 22:41  Twitter Google+ Facebook Email

Vandaag weer ff lekker gelegen. Geen last vannoverijverige boa's gehad. Was gezellig druk. Een paar dames alleen wat stellen en wat heren. Helemaal gezelligJan Stemerdink   23-06-2016 18:23  Twitter Google+ Facebook Email

Een dag later kreeg ik een e-mail van de handhaver waarin hij begon met zijn oprechte excuses. Ik vond het attent dat hij de moeite heeft genomen mijn e-mailadres te achterhalen. Hij schreef dat hij artikel 430a nagelezen had met de bijhorende jurisprudentie en hij gaf mij helemaal gelijk. Hij vond het mooie en geschikte plaatsen voor naaktrecreatie en had later op de avond gezien dat ze ook druk bezocht werden. Verder schreef hij: "In de toekomst neem ik deze les zeker mee en zou ook mijn collega’s zo nodig informeren over wat ik heb geleerd."
Dus dat is mooi meegenomen. Hij heeft liever niet dat zijn naam op internet wordt geplaatst.


Jan Stemerdink   22-06-2016 20:47  Twitter Google+ Facebook Email

Woensdag 22 juni 2016 om 16:15 uur stapte een handhaver van de provincie uit zijn jeep en deelde mee: “Heren, naakrecreatie is hier niet toegestaan.”
Op dat moment – toenemende bewolking – waren we nog met slechts twee mensen op dat veldje. Ik heb de man geprobeerd uit te leggen dat hij het mis heeft en dat naaktrecreatie op dit (en het daarnaast gelegen) veldje **wettelijk** is toegestaan. De handhaver had begrepen dat naaktrecreatie alleen op het betaalde naaktstrand toegstaan was. Hij kondigde aan dit na te vragen en als hij het mis zou hebben, zijn excuses aan te bieden.
Aan de grote plas van de Maarsseveense Plassen zijn meerdere naaktlocaties. Er is een afgesloten gebied van de Naturisten Vereniging Maarsseveense Plassen waar je entree moet betalen. Dit bestaat vanaf de tweede helft van de jaren 90. Aan de noordoostkant van de grote plas zijn twee beschutte veldjes, waar ‘wilde’ naaktrecreatie is. Deze locaties zijn veel ouder dan het betaalde gedeelte. Al vanaf de jaren 70 is het hier naaktstrand. Op één van die twee veldjes kwam de handhaver langs. Voor zover ik weet is zoiets in de afgelopen veertig jaar nog nooit gebeurd.
---
Hoe zit het wettelijk?
Vanaf 1986 hebben geschikte naaktstranden een wettelijke bescherming. Gemeenten of (nieuwe) eigenaren kunnen op zo’n geschikte plek naaktrecreatie niet verbieden. Het is immers openbaar terrein, ongeacht wie de eigenaar is, en daar gaat de wet boven de regels die eigenaar of gemeente opstellen. Het is dus niet vereist dat er een bord staat met de vermelding ‘naaktstrand’. (Het woord ‘gedoogd’ op sommige websites is misleidend. Het is toegestaan en dat is wat anders dan gedoogd.)
Het komt voor dat gemeenten, politieagenten of handhavers hier niet van op de hoogte zijn. Als je te maken krijgt met een wetshandhaver, probeer deze dan uit te leggen dat naakrecreatie wel wettelijk is toegestaan op die plek. Mocht hij volharden en je beboeten, betaal dan de bekeuring niet maar ga daartegen in beroep. Ga niet in op een eventueel schikkingsvoorstel. Raadpleeg de NFN (Nederlandse Federatie van Naturistenverenigingen) voor juridisch advies. Meermalen heeft de NFN juridische bijstand verleend (kosteloos!) aan mensen die ten onrechte boetes kregen. Voor nadere informatie: zie https://www.nfn.nl/naaktrecreatie/#naaktrecreatie-en-de-wet
---
https://janstemerdink.files.wordpress.com/2016/06/2016-06-22-17-21-59.jpg
Vroeger stond er nog een bord. Twintig jaar geleden was dat al bijna onleesbaar geworden.john   06-06-2016 07:24  Twitter Google+ Facebook Email

Een erectie is geen probleem, zeker op het 2e strandje niet. Daar liggen de wat meer vrije mensen. Anders gewoon even op je buik gaan liggen of als je dicht bij het water ligt even in het water.


Patrick   21-05-2016 23:22  Twitter Google+ Facebook Email

Ik wil heel graag naakt liggen maar ben bang dat ik opgewonden word en een stijve piemel krijg.wat dan


john   17-03-2016 14:31  Twitter Google+ Facebook Email

Vandaag voor het eerst weer geweest. Was een zaligheid. Ff de lunch daar gedaan.


fred   21-07-2015 17:21  Twitter Google+ Facebook Email

Helder water. Heerlijk


john   16-06-2014 22:59  Twitter Google+ Facebook Email

De tweede daar liggen de gasten gemengd op het eerste meestal alleen mannen


Jeroen   14-06-2014 11:46  Twitter Google+ Facebook Email

Dag John,

Welke is het 'goede' strandje dan; de eerste of de tweede?


john   13-06-2014 20:42  Twitter Google+ Facebook Email

Gisteren en vandaag op het gedoogde naaktstrand geweest.De mensen die daar komen zijn van alle leeftijden had niet gedacht dat er zoveel vrouwen zouden zijn.We het goede strandje nemen anders lig je alleen maar tussen de mannen.


JKF   23-07-2013 14:00  Twitter Google+ Facebook Email

Ik wil zo naar het naaktstrand, maar wat is het adres?
En ik lees hier iets over dat je moet betalen???
(als dat zo is, heb ik al geen zin meer)

Tot zo, misschien


Arno   22-07-2013 15:14  Twitter Google+ Facebook Email

Na een klein gevecht met het hek, draaide de verkeerde kan op?, toch gelukt om binnen te komen.

Is weer goed vertoeven


ramon   26-03-2012 13:31  Twitter Google+ Facebook Email

ik wil zo naar naaktstrand gaan utrecht of zevenhuizerplas wie gaat er ook
en zijn er ook vrouwen of alleen mannen normaal


t   03-10-2011 15:46  Twitter Google+ Facebook Email

Hier afgelopen zonnige dagen geweest. We wilden eigenlijk naar het betaalde strandje maar dat bleek dicht. Eerst wat terughoudend omdat dit minder toezicht heeft / minder afgeschermd is, en ik bang was voor meer kijkers of sexrecreanten.
Uiteindelijk was het geweldig. Gezellige mensen en geen rare figuren. Iedereen is gewoon naakt (afgezien van 1 man op 1 dag). Er is wel meer doorkijk vanaf het fiets-/wandelpad.
En het was superdruk, wat wel leuk is!


GJ   04-09-2011 03:30  Twitter Google+ Facebook Email

Ik ben nu paar keer op het onbetaalde deel van maarsseveen geweest... en voelde me gelijk op m'n gemak.... geen schaamte.... gewoon lekker genieten van het zonnetje de natuur.... en de ongedwonge relaxte vrij sfeer.... Jammer dat ik pas dit seizoen voor het eerst deze major stap durfde te zetten.... mede ook door het slechte weer.... nog niet heel daar geweest en ga zeker vaker.... Ook op het betaalde gedeelte is het goed toefen.... en mede ook omdat ik me gelijk geacepteerd voelde... en heerlijk mezelf te zijn.... een echte openbaring en tevens bevrijding.... Ik wil zeker van de winter weekje of 2 in het buitenland... genieten.... wie heeft er ervaring mee of weet een mooie leuke bestemming... reisgenoten ook welkom.... leuk om meer mensen te leren kennen.... daar dit in mijn leef omgeving niet geheel normaal gevonden word....hoe stom dat ook is.... mensen met hun stupid vooroordelen... maar goed ik geniet en ga dat zeker vaker doen :-)


Adri   03-05-2011 18:41  Twitter Google+ Facebook Email

Ik was hier vanmiddag even 3 kwartier. Ik had het niet verwacht, maar heb hier nog lekker naakt kunnen zonnen zonder het koud te hebben. De wind werd tegengehouden en je kon lekker in de zon liggen. Zeker een plek om vaker terug te komen.Reinhard   09-04-2011 13:31  Twitter Google+ Facebook Email

Dit is de beste plek van Nederland. Ik kom hier vanaf 1993, deze plek steekt met kop en schouders boven alle andere plekken uit.(*)
Omdat
- het water schoon is. In Nederland is water natuurlijk altijd zanderig en daardoor ondoorzichtig. Toch kun je hier redelijk door het water heen kijken en wat belangrijker is: het water ruikt fris.
- het water vrij snel diep wordt, zodat je er goed kunt zwemmen zonder dat je eerst een grote afstand moet waden.
- je niet tegengehouden wordt door een drijflijn na een meter of twintig, waar je geacht wordt achter te blijven.
- de plas groot is. De afstand tot de overkant is 400 m, een heerlijke afstand om eens over te zwemmen: goed te doen, maar ook niet te kort.
- de plek begroeid is met mooi gras.
- er zowel zon als schaduw is.
- de plek aan de noordoostkant van de plas ligt, waardoor de zon altijd boven het water staat en je ook in de late middag nog altijd zon hebt.
- de loopafstand vanaf de parkeermogelijkheden redelijk kort is, ± 700 m. (Parkeren aan de Westbroekse Binnenweg, niet op de officiële parkeerplaatsen, die zijn 2 km verder.)
- er geen seksrecreanten komen.


(*) Vergeleken bij de plaatsen waar ik geweest ben natuurlijk:
Naturistenvereniging Maarsseveense Plassen
Zilverstrand (Almere)
Laakse Strand (Nijkerk)
Larser Bos (Lelystad)
Naaktstrand Zandvoort
Wylermeer (jaren '80 en '90, Ubbergen)
Bisonbaai (jaren '80 en '90, Nijmegen)Ron   10-07-2010 15:32  Twitter Google+ Facebook Email

Strandjes zijn wel een eindje lopen. Links naast de ingang voor het betaalde naaktstrand het fietspad volgen. Na de grote brug recht aanhouden langs het water. Het eerste vrije naaktstrand vind je na ong. 1km als het fietspad een bocht naar links maakt. Pad rechts tussen de bomen door. Het tweede naaktstrand ligt daar vlak achter.
Strandjes zijn wel vrij klein.


Sirius Boessenkool   23-06-2009 21:46  Twitter Google+ Facebook Email

Strandje = thuis :). Wat hip dat we een site hebben :D.


Marty   12-04-2009 12:07  Twitter Google+ Facebook Email

Dit is een heerlijk, klein ligweide waarin het in de zomer als het warm is gezellig druk is. Ik ben 25 jaar oud maar vermaak me goed :)
 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend