t Twiske

Terug  Gastenboek Naaktstrand t Twiske
Dit gastenboek is alleen bedoeld voor onderwerpen die betrekking hebben op dit strand.
Het gastenboek is niet bedoeld voor het maken van afspraken; deze worden verwijderd! Seksrecreanten zijn niet welkom op de naaktstranden en ook niet in het gastenboek!

Zijn er problemen op het strandje stel dan ook de NFN (Nederlandse Federatie van Naturistenverenigingen) op de hoogte via het speciale e-mailadres strand@nfn.nl.
Zij blijven dan goed op de hoogte wat er speelt en kunnen eventueel contact opnemen met de beheerder van het terrein. Kijk hier voor meer info.

Schrijf bijvoorkeur eerst het bericht in een tekstverwerker, en plak het dan in de tekstbox.
(Opmaak van de tekst wordt niet ondersteund). Maximaal kan 1 bericht per uur worden geplaatst.

Naam:


(Email niet zichtbaar in gastenboek)


Bericht:


Anti Spam code, typ in dit veld tien 


Bekend stel   20-03-2017 11:22  Twitter Google+ Facebook Email

Wij mijn vrouw en ik kwamen zeker 15 jaar op het wezenland strandje lagen altijd bij het voleybal veldje en hadden altijd half blauw tentje bij ons. Daar lagen we achter bij het klaphek en ja er kwamen weleens mannen langs om vlakbij ons te zitten omdat we er bekend stonden als horneycouple is zelfs verhaal over ons geschreven in een sex blad, de enige momenten dat de kliek ouderen iets van ons zagen was als ze met een groepje gngen wandelen over het homo eiland , jammer dat er geoordeeld word wij deden er wel wat maar niet zo dat edereen het zag . Ze zagen het alleen als ze langs liepen en dat deden ze vaak zat bewust. Gelukkig waren er zat stellen en mannen die het wel lekker vonden, dus oordeel niet zo snel je kan het ook opzoeken zat van de zo genaamde moraal ridders di boeven bewust kijken naar mijn vrouw als ze er verleidelijk bij lag, denk maar goed na half blauw tentje zij blond verder super gebied daar


Hans Mandjes   03-01-2017 21:18  Twitter Google+ Facebook Email

Geweldige nieuwjaarsduik. Ondanks de regen en kou waren er toch nog 30 duikers. Na afloop smaakte de chocolademelk en gluhwijn fantastisch. Leuk filmpje over de duik staat op de site van nieuwskrant De Orkaan Zaanstreek.


Hans Mandjes   27-12-2016 16:32  Twitter Google+ Facebook Email

Op nieuwjaarsdag om 14.00 uur duiken wij weer het water in. Na afloop staan de gratis chocolademelk en gluhwijn weer klaar. Info. bij mij, tel. 06-48363237


Hans Mandjes   11-10-2016 10:27  Twitter Google+ Facebook Email

Gisteren, maandag 10 oktober, nog even heerlijk in de zon gelegen en gezwommen. Seizoen is nu wel beeindigd.
Jammer, maar op 1 januari zien wij elkaar weer bij onze sfeervolle nieuwjaarsduik!


Annemies   26-08-2016 14:25  Twitter Google+ Facebook Email

Heerlijk strandje. Schoon, niet te ver lopen vanaf de parkeerplaats, vriendelijke naturistensfeer. Heb soms wel es last van glurende mannen. Kunnen we ze niet met elkaar wegsturen?


Johan   25-08-2016 15:37  Twitter Google+ Facebook Email

Wat een fantastisch strandje. Ben al (ondanks mijn 30jaar) jaren bezoeker, ook toen het nog aan het wezenland strandje zat. De sfeer is superrelaxt, jong/ oud/ dik/ dun man en vrouw kunnen hier in alle rust genieten van het naakt recreŽren. Natuurlijk er lopen mensen rond die op zoek zijn naar een praatje (en wie weet meer) maar zolang je er zelf niks doet wat je niet wil is er niks aan de hand.
Ik weet zeker dat als je hier eenmaal bent geweest je niet meer zo snel naar een geklede locatie in het Twiske wil.

Zonnige groet,
Johan


NatuRalph   17-08-2016 22:09  Twitter Google+ Facebook Email

Topdrukte vandaag: heerlijk! Een uitstekende mix van mannen/vrouwen/stellen, dus meer dan voldoende sociale controle. Man met slippers liep wel aparte rondjes maar viel in het niet, haha. Kortom: genoten!


Nico   01-08-2016 16:41  Twitter Google+ Facebook Email

Prima locatie, vandaag voor het eerst geweest. Goed vertoeven en lekker wandelen om het gebied heen. Jammer dat er geen douche is. Kom graag weer zodra ik in de buurt ben en het weer het toelaat.

Groeten, Nico.


Peter   30-07-2016 12:15  Twitter Google+ Facebook Email

Bedankt voor je sympathieke reactie Hans!

Ik moet zeggen dat ik voor mijn vakantie naar 't Twiske ben geweest (waar blijft de zon eigenlijk?) op een dag in het weekend en dat het mij uitstekend was bevallen. Het was er redelijk druk met een uitstekende mix van mannen / vrouwen / stellen. Een situatie waarbij ik mij - net als in de sauna - het prettigst voel.


Bart   21-07-2016 12:00  Twitter Google+ Facebook Email

Wat een lekker plekje, ik had niet verwacht dat het zo relaxed zou zijn. Was als tweede aanwezig, heerlijk om vroeg te komen merk ik. Voel me niet bekeken op een nare manier, zal hier zeker vaker komen!!


Harmen & Santana   20-07-2016 11:05  Twitter Google+ Facebook Email

Gisteravond voor het eerst naar het twiske gegaan. We waren er rond 20.30 dus was relatief rustig. Man/vrouw was mooi 50/50 verdeeld. Geen opdringerige ( gekleedde ) mensen. Watertemperatuur was heerlijk. Helaas wel ondiep, ook achter de boeien. En een hele hoop zeewier. Maar voor zon, rust en vliegtuigspotten zit je goed


Hans Mandjes   10-07-2016 20:33  Twitter Google+ Facebook Email

Vandaag zes keer volleybal gespeeld. Door de aanwezigheid van enkele professionals stond het spel op hoog peil. Denk er over om in het voorjaar 2017 een volleybal tournooi te organiseren waarbij ook de vier Noordhollandse naturistenverenigingen worden gevraagd mee te doen. Daarnaast was het genieten van de zon en het water maar (zeker) ook van de gesprekken met nieuwe naaktrecreanten en vaste bekenden.


Jan   09-06-2016 09:12  Twitter Google+ Facebook Email

Dat er foto,s gemaakt worden geloof ik niet, wanneer je op straat loopt zie je iedereen ook voorovergebogen lopen en kijkend op hun telefoon en weet je ook niet of er foto,s gemaakt worden!


Hans Mandjes   07-06-2016 00:42  Twitter Google+ Facebook Email

Hallo Peter, je kan deze figuren zelf ook aanspreken. Wij, de bezoekers van het naturistengebied, kunnen niet alles zien. Overigens merk ik zelf als vaste bezoeker weinig van deze niet gewenste figuren. Maar ik kom niet altijd op de stille plekken dat wel. Misschien moeten mijn mede naturisten en ikzelf eens wat meer een rondje doen.


Peter   28-05-2016 15:04  Twitter Google+ Facebook Email

Een groot voordeel is dat hier zowel mannen als vrouwen en stellen komen. De vaste bezoekers vormen vaak een groep en het advies is om daarbij in de buurt te gaan liggen als je voor de natuur, rust, zon, etc. komt. Zodra je op een wat meer eigen plekje gaat liggen begint het gedoe helaas toch weer. Van die mannen die het veld op komen rijden, hun fiets neerleggen, er aangekleed bij gaan zitten en maar loeren. Of een mobiel vasthouden waarmee ze volgens mij foto's maken. Ik snap niet dat daarbij niet ingegrepen wordt. Je doet je kleren uit, gaat erbij liggen en doet je mobiel weg en anders is het een kwestie van vertrekken. Ik geef toe dat het op dit strandje in veel mindere mate voorkomt en ik vind dat ik mijn constatering hier best mag laten weten. Al wordt dat niet door iedereen in dank afgenomen. Is het niet mogelijk om een bepaalde gedragscode op het bord bij de ingang te plaatsen zodat de mensen met andere bedoelingen daarop gewezen kunnen worden?


Hans Mandjes   22-04-2016 21:01  Twitter Google+ Facebook Email

Gisteren in ons land weer de eerste zonnige aangename dag beleefd. Ben twee keer het water in geweest en
kon op weg naar huis wel zingen! In mijn gedachten
was ik weer even terug aan de Algarve in januari en ben blij dat wij ook in onze aantrekkelijke regio zaanstreek/waterland zo'n ecologisch (er groeien
wilde bloemen en planten en er komen vossen en een diversiteit aan vogels voor) hoogstaand naturisten strand/terrein bezitten.


Mieke de R   01-01-2016 17:09  Twitter Google+ Facebook Email

Ja ... weer zeer geslaagde nieuwjaarsduik.
waar we elkaar een zonnig 2016 toe wensten .
De eerste dag van dit nieuwe jaar was ook zonnig ,
Een grote groep mensen die bloot het water in gingen.
Geweldig gezicht zo die kanjers in de zon.
Prima sfeer en een hapje en drankje .
Moon leest elk jaar een mooi zelf geschreven gedicht voor .
Met de positieve boodschap blij te zijn met je dierbare vrienden en familie .
kortom trots zijn op t twiske naakt strandje
dat zeker .
Mieke de R


Louis   01-01-2016 02:16  Twitter Google+ Facebook Email

Zal ook aanwezig zijn. 1e keer in het Twiske. Maar om naar Zandvoort te reizen en met de kou op mijn botten weer terug te reizen naar Amsterdam leek mij nou niet echt bepaald een goed plan.
Dan is een Sauna met duidelijke regels prettiger.


Hans Mandjes   19-12-2015 20:37  Twitter Google+ Facebook Email

Ja, 1 januari gaan wij weer met zijn allen het frisse water in. Om 14.00 uur, en daarna staan de warme ecologische chocolademelk met koek em gluhwijn klaar. Tot ziens allemaal!! Hans


Hans Mandjes   31-10-2015 20:07  Twitter Google+ Facebook Email

Vandaag nog een heerlijke (blote) dag gehad, veel zon en nog enkele vaste bezoekers ontmoet. Ben nog even het water ingegaan. Was wel koud maar goed voor de bloedsomloop en weerstand. Wij zien elkaar weer op 1 januari om 14.00 uur bij de Nieuwjaarsduik. Dit keer met biologische oliebollen en natuurlijk een verwarmend drankje (warme chocolademelk en/of Gluhwijn). Informaties zijn bij mij te verkrijgen, tel. 06-48363237, hans.mandjes@hotmail.com.


Jurgen   23-08-2015 18:27  Twitter Google+ Facebook Email

Heerlijke plek, relaxed, mannen, vrouwen, stellen (in alle vormen), gezinnen, mooi, goed bijgehouden, toiletten, water, zand en gras en groot genoeg om de benen te strekken!


Hans Mandjes   12-08-2015 15:33  Twitter Google+ Facebook Email

Op vrijdag 28 augustus organiseren Alex Verkroost en ikzelf, vanaf 14.00 uur, een biologische vegetarische picknick op het strandje. Wij kopen in, de kosten delen wij onder de deelnemers. Wie met ons mee wil eten, drinken en genieten, meld zich bij Alex of mij op het strandje. Bellen of mailen naar mij kan ook,
06-48363237, hans.mandjes@Hotmail.com.


Cindy   10-08-2015 18:16  Twitter Google+ Facebook Email

Ik lees erg goede verhalen hier. Ben van plan zeer binnenkort eens te komen. Hoop dat ik het kan vinden want daar ben ik dus erg slecht in haha.Denise   09-08-2015 13:52  Twitter Google+ Facebook Email

Vandaag voor eerst sinds 4 jaar weer naar naturiste terein in het twiske! Het voelt als thuiskomen, heb dit echt gemist! Fijne mensen en een gemoedelijke sfeer.


Hans Mandjes   24-07-2015 00:53  Twitter Google+ Facebook Email

Vandaag weer heerlijk in helder schoon water gezwommen en de (echte) naturistensport volleijbal gespeeld. Wat de andere favoriete sport van naturisten Jeu de Boule, die ook in Het Twiske fervent wordt beoefend, niet onbelangrijk(er) maakt.


Hans Mandjes   11-07-2015 21:52  Twitter Google+ Facebook Email

Hallo Bram, hier ben ik het helemaal mee eens,de tekst slaat werkelijk nergens op. Die cruisende mannen zijn er namelijk helemaal niet. Daarbij werkt het stigmatiserend voor de homoseksuele mannen die het terrein bezoeken.


Bram   11-07-2015 10:40  Twitter Google+ Facebook Email

Waarom wordt de tekst "Hopelijk minder last van cruisende mannen." niet verwijderd? Wat is daar het nut van?


Hans Mandjes   10-07-2015 22:38  Twitter Google+ Facebook Email

Hallo Jacco, Dit is erg fijn om te horen!!


Jacco   08-07-2015 20:34  Twitter Google+ Facebook Email

Ik kom hier vanaf 2010,vindt het nieuwe strand een grote verbetering ten opzichte van het oude strandtje,het is veel ruimer in opzet en je hoeft niet meer zo ver te lopen vanaf de P plaats,het is er schoon en je hebt mooi uitzicht over het grote meer,waar je heerlijk kunt zwemmen en lekker tot je rust kunt komen,wat dus niet op de textielstranden kan want daar is het altijdt herrie en het is smerig daar,ik heb in de kleine hoevele jaren daar,heel aardige mensen leren kennen waar ik dan af en toe gezellig een praatje mee maak,ik vindt het Baaiegatstrand in 1 woord Super,en ik hoop dat het nog vele jaren zo zal blijven.anoniem   30-06-2015 00:52  Twitter Google+ Facebook Email

Beste heren en dames,

Ik heb eigenlijk een vraagje. En ik weet niet waar ik terecht kan om die te stellen dus doe ik het hier. Ik draag als jongen graag badpakken en ik wil graag een keer lekker van de zon genieten en lekker zwemmen. Omdat ik hier niet graag mee in de aandacht loop, vroeg ik me af of ik gebruik mag maken van het naturisten gebied i.v.m de privacy die daar is. Mocht er bezwaar tegen zijn dan hoor ik dat graag. Alvast bedankt!


Henny   23-06-2015 21:16  Twitter Google+ Facebook Email

Ziet er gastvrij en gezellig uit. Meestal ga ik naar zee maar dit strand lijkt ook aantrekkelijk.
Juist omdat ik als single vrouw alleen kom is af en toe wat aanspraak gezellig...

Dank voor alle berichten hierover...ik ben "om".


Jeffrey   11-06-2015 20:36  Twitter Google+ Facebook Email

Vandaag was het heerlijk weer om eens het twiske uit te proberen. Voor mij de eerste keer dat ik hier kwam. Ziet er prima uit; mooi sanitair gebouw; goede parkeer mogelijkheden, strandje, ondiep water. Wel viel het mij op dat er veel ouderen zijn die hier vaker komen; een hoog ons-kent-ons gehalte. In ieder geval een mooie plek om eens vaker te bezoeken.


Hans Mandjes   18-04-2015 00:44  Twitter Google+ Facebook Email

Komende week breekt het voorjaar echt door, dat wordt genieten, Harry, Marijke, Luud en Monie, wanneer wordt de opening van het seizoen gehouden? Of heeft de gezamenlijke excursie in het Wormer- en Jisperveld eerst even prioriteit?


Hans Mandjes   12-04-2015 22:42  Twitter Google+ Facebook Email

Ja!Het seizoen is weer begonnen, afgelopen vrijdag waren alle bekenden er weer, exclusief onze Jaap die helaas deze winter is overleden. Het wordt weer genieten op ons mooie strand/terrein.


   12-04-2015 21:40  Twitter Google+ Facebook Email

Ja! Het seizoen is weer begonnen, afgelopen vrijdag waren alle bekenden er weer, exclusief onze Jaap die helaas deze winter is overleden. Het wordt weer genieten op ons mooie strand/terrein.


Karel   13-03-2015 20:36  Twitter Google+ Facebook Email

Vreemd dat de heren er maar gemakshalve van uitgaan dat er mannen seks hebben omdat er condooms en verpakkingen zijn gevonden. Het lijkt mij aannemelijker dat er seks tussen man en vrouw heeft plaatsgevonden, aangezien de mannen een andere plek hebben om te zonnen.
Vervelend dat er altijd naar de homo wordt gewezen, dit is wat ik toch even wilde schrijven.


Luut Elsinga   19-02-2015 16:41  Twitter Google+ Facebook Email

Evenals voorgaande jaren, samen met Harry, alle rommel opgeruimd.
Ik ben absoluut niet homofobisch, maar wat ons wel opgevallen is, dat daar waar mannen, die kennelijk toch seks met elkaar hebben, niet genegen zijn hun afval, (condooms, verpakking ed.) mee te nemen. Jammer.
Toch een fijne middag gehad. Laat de zomer maar komen.
LuutHans Mandjes   07-01-2015 17:10  Twitter Google+ Facebook Email

De vergunning voor de Nieuwjaarsduik was, volgens de beheerder van Het Twiske, een vergissing. Deze geldt alleen voor evenementen waar meer dan 50 personen op af komen. Het betaalde bedrag ad. 16,- euro is inmiddels geretouneerd. Ja, en nu een paar maanden even afzien en dan zijn wij(Maart?)er weer!


Hans Mandjes   01-01-2015 20:22  Twitter Google+ Facebook Email

Het was weer een gezellige (koude) duik!
De heerlijke hapjes, chocolademelk en gluhwijn waren na afloop hartverwarmend. Tot binnenkort weer, het voorjaar komt snel!


dennis   28-12-2014 09:44  Twitter Google+ Facebook Email

ik wil graag mee doen met de nieuwjaarsduik kunnen jullie me ophalen van me huis dan ik hoor het jullie dan leer ik weer mensen kennen hoor


Hans Mandjes   21-12-2014 21:29  Twitter Google+ Facebook Email

Omdat er ook een andere nieuwjaarsduik in Het Twiske wordt gehouden en de organisatoren reglementair een vergunning aanvragen, houdt het bestuur van Het Twiske ons nu ook aan de vereiste vergunning. Het blijft namelijk, ook al door de publiciteit, een evenement.


Luut Elsinga   18-12-2014 12:35  Twitter Google+ Facebook Email

Er zou een vergunning aangevraagd moeten worden voor ca. 15 mensen, die op nieuwjaarsdag een frisse duik vanaf het Baaiegatstrand willen maken.
Hoezo een vergunning????
Is het geen openbaar gebied?
Moeten we nu zomers ůůk een vergunning aanvragen als we gezamenlijk naar de boei zwemmen?
Het moet niet gekker worden.
Gelukkig nieuwjaar? M.i. een slecht begin.   26-11-2014 15:32  Twitter Google+ Facebook Email

Op 1 januari houden wij, om 14.00 uur, in het deelgebied Baaiegat bij Oostzaan, weer onze nieuwjaarsduik. Elke naturist/naaktrecreant is welkom! Na afloop van de duik wordt er EKO chocolademelk en Gluhwijn geschonken(gratis). Informatie: Hans Mandjes, tel. 06-48363237, hans.mandjes@Hotmail.com.


Hans Mandjes   01-11-2014 21:12  Twitter Google+ Facebook Email

Vandaag toch echt de laatste warme dag van het seizoen beleefd, wat was het nog druk. Ik blijf voorlopig wel zwemmen. Wij zien elkaar weer op 1 januari om 14.00 uur!! Tot ziens. Hans Mandjes.


Alex   05-10-2014 14:01  Twitter Google+ Facebook Email

Bericht verzonden naar Twiskebeheer ivm race sporen op het terrein.


Alain   21-07-2014 11:26  Twitter Google+ Facebook Email

Graag wil eens weten dat er op het Wezenland strand nog naturisme mag beoefend worden?
Het oude naaktstrand is echt een stiltegebied geworden.
Wel heb ik een tiental naturisten gezien op dit oude strandje.
Natuurlijk is het nieuwe strandje veel gemakkelijker te bereiken.
En het strandje met zuiver water is een echte aanrader.Hans Mandjes   04-07-2014 20:54  Twitter Google+ Facebook Email

Vandaag was het weer een heerlijke dag, veel gezwommen in schoon water, fijne gesprekken gevoerd en weer eens mee gedaan aan het volleijbal. En Bram, je hebt gelijk, het gaat ook om hetero's die de naturistische code, geen sex op een terrein, niet aanvaarden. Ieder mens, hetero, homo, lesbo, autochtoon en allochtoon is van harte welkom! Daar gaat het naturisme ook van uit, van gelijkwaardigheid van de mens.


Bram   15-06-2014 00:22  Twitter Google+ Facebook Email

Het zijn vooral teksten als hopelijk minder last van cruisende mannen. Neutraler was geweest: sekszoekers of seksrecreanten.


Tjipke Tasma (webmaster)   14-06-2014 10:40  Twitter Google+ Facebook Email

@Bram, waar baseer je het op dat deze site homofobisch zou zijn? Misschien op de tekst bij het gastenboek? Seksrecreanten zijn niet welkom?

Bram   14-06-2014 04:06  Twitter Google+ Facebook Email

Toch jammer dat veel berichten en ook deze site homofobisch zijn. Deze hebben toch ook recht op naakt recreŽren?


twiske beheer   13-06-2014 22:55  Twitter Google+ Facebook Email

lijkt wel toeval
gisteren hebben we een aannemer opdracht gegeven om maandag mbv een kraan met slootbak te proberen het zwem gedeelte op te schonen van de flap.
Luut Elsinga   13-06-2014 20:48  Twitter Google+ Facebook Email

Een bericht gestuurd naar Twiskebeheer omtrent het water in het Baaiegatstrand.
Er drijft zeer veel flap en andere waterplanten, wat plezierig baden eigenlijk onmogelijk maakt.
Vandaag 13 juni 2014 kwamen een aantal buitenlandse gasten per fiets op ons prachtige strandje, maar namen weer snel de benen, toen zij zagen hoeveel drab er in het water dreef. Een slechtere reclame kun je je voor zo'n mooi gebied toch niet voorstellen!
Laten we hopen dat er snel iets aan gedaan wordt!


Alex   08-06-2014 23:25  Twitter Google+ Facebook Email

Vandaag weer heerlijk genoten van het mooie weer en het altijd rustige doch gezellige plekje in het Twiske. Ik kom er nu voor het 3de jaar en wordt steeds enthousiaster.
Heerlijk rust zingende vogels en snaterende eenden. Natuurlijk is het op een dag als vandaag wat drukker maar het blijft een heerlijke ontspanning in deze hectische wereld.Guus   22-05-2014 23:46  Twitter Google+ Facebook Email

Wat een heerlijke plek is dit. Goed sanitair, lekker zwemwater, mooi terrein en een goede ontspannen sfeer. Ik kom terug.


Luut Elsinga   18-03-2014 16:15  Twitter Google+ Facebook Email

Vanmiddag samen met Harrie het hele terrein schoongemaakt.
Laat nu de zomer maar komen en laten we het netjes houden!


Hans Mandjes   28-02-2014 21:48  Twitter Google+ Facebook Email

Morgen is het 1 maart, de winter is bijna voorbij.
De eerste warme dag komt er weer aan. Verlang naar
zon, warmte en fijne gesprekken!


Hans Mandjes   19-01-2014 16:11  Twitter Google+ Facebook Email

Hallo Guus,

De geklede toeschouwers waren voornamelijk vaste
bezoekers van het naaktstrand. Zij komen elkaar een goed en gelukkig nieuwjaar toewensen maar gaan absoluut het koude water niet in. Het aantal blote duikers is nooit boven de 25 gekomen maar het is wel
altijd erg gezellig!

Tot ziens!

HansMicheal   25-12-2013 14:04  Twitter Google+ Facebook Email

Guus schreef op 3 januari

"het was een gezellige duik in het nieuwe jaar,
volgend jaar weer!
het was wel minder druk als ik gedacht had.
en:wie zich stoort aan geklede kijkers moet niet naar een naaktstrand gaan."

MIjn vraag is of er veel geklede kijkers zijn tijdens de nieuwjaarsduik. Mijn vriendin vindt dit namelijk niet zo prettig.
Hans Mandjes   25-11-2013 16:52  Twitter Google+ Facebook Email

Op 1 januari 2014 wordt in recreatiegebied Het Twiske, in deelgebied Baaiegat, bij Oostzaan, vanaf 14.00 uur, weer de jaarlijkse nieuwjaarsduik gehouden. In een sfeervolle ambiance wenst men elkaar het allerbeste toe, waarna het rituele duiken begint. Na afloop wordt er weer de traditionele EKO chocolademelk en Gluhwijn geschonken. Elke naaktrecreant/naturist is van harte welkom! Informaties. Hans Mandjes, tel. 06-48363237, hans.mandjes@hotmail.comHans Mandjes   25-09-2013 22:29  Twitter Google+ Facebook Email

Hallo allemaal,

Nog even genieten van een nazomer, die schijnt er aan te komen, a.s. vrijdag en zaterdag 20 graden en veel zon! Ja, en daarna zien wij elkaar natuurlijk weer op
1 januari, om 14.00 uur!


Erik   08-09-2013 17:33  Twitter Google+ Facebook Email

Ik denk als een van de weinige Hagenezuh schrijf ik dit stukje.

Weer een geweldige zomer mogen hebben op de altijd gezellige 'camping' 't Twiske. Camping omdat het zoveel terugkerende gasten geeft welke meestal erg open en vriendelijk zijn. In voor een praatje en veel wederzijds respect ;) En meer (glim)lachende mensen dan in de drukke stad. Weinig of geen last gehad van de gluder in het algemeen, en mocht het aan de orde zijn dan is er altijd wel iemand die de geklede-meestal-jonge-tiener van al dan niet noord afrikaanse afkomst die nog nooit 'bloot' heeft gezien komt aanschouwen ...... nou als dat een 'probleem' zou kunnen geven dan zie ik daar enkel de 'humor' van in.
Wellicht geeft 'moeder natuur' ons rond 18 september nog een nazomer anders wens ik een ieder een bronskleurige herst en een gekloede winter toe opdat 'we' in de lente 2014 't Twiske weer mogen begroeten.
Ik zou het leuk vinden als mede camping gasten me ouden kunnen benaderen via de mail erikbuutveld@yahoo.com
Groetjes!Anne Boland   20-08-2013 14:48  Twitter Google+ Facebook Email

Hello folks
Anne hier, 'vaste klant' van naaktstrand. Lekker lezen, zwemmen, praatje maken, rust en ontspanning - dat is Twiske naaktstrand - heerlijk.


Hans Mandjes   08-08-2013 22:24  Twitter Google+ Facebook Email

Op 7 augustus heeft het Dagblad Zaanstreek mijn reactie, m.b.t. het schone naaktstrand, geplaatst. Misschien is dit een aanbeveling aan de naturisten op andere naaktstranden om eens wat assertiever te reageren op negatieve berichten
in de pers. Benadruk het positieve, de schone stranden, de afwezigheid van lawaai, de vriendelijkheid van je mede bezoekers etc.
Overigens kan je dit ook vertellen in je kennissenkring.


Hans Mandjes   03-08-2013 00:00  Twitter Google+ Facebook Email

Er is een reaktie naar het Dagblad Zaanstreek verzonden waarin wordt vermeld dat de afval puinhoop niet geldt voor het naaktstrand en dat naturisten natuur en milieu belangrijke zaken vinden waar men zorgzaam mee om moet gaan.


--------------------------------------------------------------------------------   02-08-2013 22:54  Twitter Google+ Facebook Email

Fantastische dag vandaag, veel gezwommen in schoon helder water, fijne gesprekken gevoerd,
wat is het in Het Twiske toch goed vertoeven.
Dat er in het Dagblad Zaanstreek een artikel is gepubliceerd waarin het achtergelaten afval door bezoekers van Het Twiske werd gehekeld, en in dit artikel het schone naaktstrand, waar vrijwel geen afval achter blijft, niet werd vermeld, mag de pret niet drukken. Overigens is er een reaktie naar het Dagblad Zaanstreek verzonden waarin word vermeld dat de afval puinhoop niet geldt voor het naaktstrand.


Jan   22-07-2013 06:19  Twitter Google+ Facebook Email

Gisteren wilde ik naar het toilet gaan, maar bleek gesloten. Bleek dat er iemand een sleutel had en de deur opent wanneer degene arriveert, vreemde situatie, te meer daar de andere toiletten gewoon open waren! Blijkbaar is men afhankelijk van iemand die kan komen en weggaan wanneer het uitkomt en dan zijn de toiletten gesloten! Iemand zei dat men dat zo gewend was, maar het is bijzonder vreemd dat niet het recreatieschap er voor zorgt dat de deuren opengaan resp. dichtgaan! Om half tien kwam degene om de deur te openen, ik vraag me af indien degene geen zin heeft of moet werken of ziek is dan blijft het toilet gesloten en waar moet je dan je behoefte doen? In het struikgewas? Lijkt me geen fris idee!
Ik zat op het bankje vooraan te wachten en werd aangesproken door iemand die zei dat het een naaktstrand was en dat ik me moest uitkleden, waarop ik zei dat ik dat niet deed omdat ik zat te wachten totdat het toilet openging. Ik weet niet of het nu zo prettig is om daar te vertoeven, maar goed ik geef dit ook even door aan het recreatieschap, om deze situatie aan hun te melden.


DaniŽlle   21-07-2013 20:13  Twitter Google+ Facebook Email

Ik ben hier laatst voor het eerst geweest en het is me zeker bevallen. Totaal geen last van homo's of sexende stelletjes waar ik over las op het net. Op dat befaamde eilandje zaten gewoon normale stellen te zonnen. Wel veel zwembroekjes aan het begin waar het erg druk was dus ben ik lekker achter gaan liggen waar het rustig was en heb ik ook heerlijk gezwommen. Enige minpuntje daar was een glurende man en dan ook echt constant. Ik had het er later over met een stelletje en die vertelde mij dat je ze het best kunt negeren, alsof ze er niet zijn en het dan vanzelf ophoudt. Op die ene creepy man na dan een top dag in t Twiske.


Geert   20-07-2013 22:33  Twitter Google+ Facebook Email

Maak je toch niet zo druk geniet op jouw manier van een lekkere warme dag en laat een ander er op zijn of haar manier van genieten, zolang je er elkaar niet lastig mee valt is er niets aan de hand toch


Hans Mandjes   13-07-2013 22:57  Twitter Google+ Facebook Email

Fijn dat men het zo naar zijn zin heeft in Het Twiske. Zelf kom ik er al zo'n twintig jaar.
De sociale cohesie op het terrein draagt er,
volgens mij, bij toe dat er een sfeer gecreeert
is waarbij een ieder zich welkom voelt maar
dat er niet wordt geschroomt om degene die zich niet aan ongeschreven wetten (d.w.z. geen aanmatigend/sexueel gedrag)houdt aan te spreken en te verzoeken het terrein te verlaten.Mark   09-07-2013 00:26  Twitter Google+ Facebook Email

Vandaag en afgelopen zaterdag hier naar toe geweest. Heerlijk in het zonnetje gelegen. Met mijn 26 jaar was ik duidelijk 1 van de jongste en het was vrij druk. Hoop wat vaker mensen tegen te komen van mn eigen leeftijd.

Zag ook dat er honden toegestaan zijn, ik neem de volgende keer de mijne ook mee.


stel   08-07-2013 08:04  Twitter Google+ Facebook Email

Tijdens onze fietstocht zaterdag hier beland. Heerlijk strand en aardig wat mensen. Maar genoeg ruimte om heerlijk rustig te kunnen liggen.Mijn vriendin, die altijd wat huiverig is voor naaktrecreatie, vond het hier zo ontspannen dat ze voor het eerst ook in haar blootje ging. Lekker gezwommen, alleen jammer van de vele waterplanten in het begin. Fijn dat er wat toiletten zijn. Nog mooier zou het zijn als er een douche was om je af te spoelen na het zwemmen. Het was een prima ervaring, met natuurlijk ook geweldig weer!


Mark   13-04-2013 04:08  Twitter Google+ Facebook Email

Hopelijk wordt het nu spoedig mooi weer. Ik ben er toch wel aan toe om lekker te ontspannen in het zonnetje


Luut 13-3-2013   16-03-2013 09:44  Twitter Google+ Facebook Email

Woensdag in het zonnetje, samen met Harrie het hele terrein ontdaan van alle mogelijke zaken, die er door winterse recreanten zijn achtergelaten. Het ziet er weer aantrekkelijk uit.
Jammer alleen dat dit strand buiten het seizoen wordt gebruikt als hondenuitlaatplaats.
Goed opletten dus, dat u t.z.t uw handdoek niet in een hondendrol legt.
Of zal er binnenkort weer gehandhaafd worden?


guus   03-01-2013 08:29  Twitter Google+ Facebook Email

het was een gezellige duik in het nieuwe jaar,
volgend jaar weer!
het was wel minder druk als ik gedacht had.
en:wie zich stoort aan geklede kijkers moet niet naar een naaktstrand gaan.
de beste wensen voor iedereen. guus


kingofcooool   31-12-2012 21:00  Twitter Google+ Facebook Email

Zijn er nog updates over de nieuwjaar duik??

Het is een beetje stil zo rond de naakt recreatie... het lijkt me heerlijk om morgen een lekkere duik te nemen met zijn allen.

Prettig jaar wisseling en tot morgen??

Mvg.


Luut en Moni   12-12-2012 21:25  Twitter Google+ Facebook Email

Als fervente Twiske bezoekers komen we zeker een verfrissende nieuwjaarsduik nemen.
We zullen ook iets lekkers meenemen.
Alvast fijne feestdagen.
Luut en Moni


Hans Mandjes   21-11-2012 21:56  Twitter Google+ Facebook Email

Op 1 januari wordt in het Twiske,in deelgebied Baaiegat, weer een (sfeervolle) nieuwjaarsduik gehouden. Om 14.00 uur komen de vaste bezoekers, traditie getrouw, elkaar een goed en gezond jaar toe wensen. Na de verfrissende duik staat de
warme(EKO)chocolade melk en gluhwijn klaar!
Elke fervente naaktrecreant/naturist is van
harte welkom. Informatie, Hans Mandjes, tel.
06-48363237.


Michel   07-11-2012 18:30  Twitter Google+ Facebook Email

Hallo,

Lees hier steeds dat mensen klagen over het vele gegluur. Het kan toeval zijn maar afgelopen zomer ben ik een paar keer op een warme dag naar dit naakstrand toe gegaan en als ik mij goed herinner totaal geen last van textieltoermisme gehad.


twiskebeheer   05-09-2012 12:20  Twitter Google+ Facebook Email

Ik denk dat uw opmerkingen over uw bezoek bij het beheer van het twiske beter op zn plek zijn

Ik hoor graag waar het bankje staat dat stuk is

alvast bedankt
Jorevb   05-09-2012 10:54  Twitter Google+ Facebook Email

Wij fietsen regelmatig door het Twiske en wij wilde even uitrusten op een bankje. Tot onze verbazing waren heel erg veel bankjes weggehaald. Wij zijn op zoek gegaan naar een bankje bij de strandjes en daar kwamen wij een gehavend bankje tegen...geen rugleuning en een groot gat met een gat in de grond waar onze voeten horen te staan...maar ook de betonnen poten van het bankje stonden op losse schroeven...Dan maar gewoon in het gras gaan zitten zul je denken maar dat was ook geen optie ( ouderen gaan niet op de grond zitten dat lukt hun gewoon niet meer) maar ook anderen mensen willen niet op het gras zitten vanwege de loslopende honden en de hondenpoep terwijl er een groot bord staat dat er bij het strandje geen honden mogen komen en wat liep daar rond..juist 3 loslopende honden die voor onze neus lekker even hun behoefte gingen doen en dat werd echt niet opgeruimd door hun baasjes .....jammer hoor......ik dacht dat het Natuur gebied het Twiske goed werd onderhouden...waar zijn alle rustbankjes gebleven en waarom zijn die weg gehaald?
Verderop bij het water stonden wel de poten en steunen voor 2 banken maar...er lagen geen planken op.. dan is het toch best wel moeilijk uitrusten op die manier..Zo dom dit..er fietsen zoveel mensen ( ook ouderen ) door het gebied die ook af en toe even willen zitten om te genieten van het schitterende uitzicht. Wij zijn maar even op een bankje op het naaktstrand en later dat bankje met het gat gaan zitten;-) je moet toch even uitblazen;-) Terwijl op het naaktstrand 3 goede banken staan met een rugleuning maar...niet iedereen wil op het naaktstrand zitten tussen al die bloteriken.( dus het kijken/gluren wordt zelf in de hand gewerkt als je alleen op het naakt strand goede bankjes hebt.)Ook de gewone recreant wilt kunnen zitten waar hij/zijzelf willen. Hopelijk wordt er aan deze klacht gehoor gegeven en worden langs de strandje weer bankjes geplaatst en ook langs de fietspaden. En wordt er meer controle op loslopende honden en hondenpoep gelet!Nico   19-08-2012 23:02  Twitter Google+ Facebook Email

Vandaag en gisteren naar het strand(je) geweest. Heerlijk relaxte sfeer, schoon en lekker water om in te zwemmen. Homo's wel gezien maar die zijn vaak aan het eind van het strand te vinden meestal onzichtbaar voor de rest. Wat mij vandaag wel opviel was het aantal met bikini's en of zwembroek aan vooral in het begin van het strand, het bord naaktstrand legt mij toch wel uit dat zwemkleding ook uit mag maar dat snappen deze mensen waarschijnlijk niet goed.


Hans Mandjes   31-07-2012 23:15  Twitter Google+ Facebook Email

Hoezo met uitsterven bedreigd? Juist in deze tijden van crisis, agressie en zelfdestruktie komen waarden als saamhorigheid, natuur, stilte
en contemplatie weer volop in de belangstelling
te staan. Het Naturisme heeft hierin zeker een rol.Mark   31-07-2012 23:14  Twitter Google+ Facebook Email

Als de weervoorspelling op mijn telefoon klopt zal ik hier morgen zijn. Dit wordt mijn 2e keer hier op het naaktstrand en de 3e keer bij elkaar. Heb het tot nu toe goed naar m'n zin gehad en hoop dat morgen ook te hebben en er niet alleen te zitten

Groet
Mark


G en Y   27-07-2012 08:52  Twitter Google+ Facebook Email

Het grote veld wordt gedomineerd en gecontroleerd door een stel ouwe zeurpieten die op alles en iedereen letten, en alles en iedereen van negatief commentaar voorzien. Zij gedragen zich alsof het terrein van hun is. Zij kunnen beter gaan recreeren op een besloten terrein van "Zon en Leven".

Elkaar aanraken is uit den boze, terwijl dat toch bij de normale dingen van het leven hoort. Op een textiel-strand smeer je elkaar toch ook in, heeft niks met seks te maken.

De naturisten waar de heer Mandjes het over heeft, die zijn met uitsterven bedreigd. Op de diverse fora wordt daar regelmatig over gediscussieerd, ook binnen de NFN.Hans Mandjes   25-07-2012 22:59  Twitter Google+ Facebook Email

Inderdaad, er worden geen sexuele handelingen getolereerd.Laat het wel duidelijk zijn dat NATURISME niets met sex te maken heeft maar alles met een gezonde manier van leven waarbij het sociale aspekt een grote rol speelt.
HansJan   24-07-2012 21:22  Twitter Google+ Facebook Email

@Gb,

Het is er wel maar het mag niet en zeker niet op het naturistenstrand, daar wordt goed opgelet dat er beslist geen handelingen verricht worden die onwenselijk zijn.
Er is nog wel een eiland waar wat mannen komen, maar dit bezoek loopt zienderogen terug, aamgezien het verboden is en er veel controle plaatsvindt en boetes waarschuwingen uitgedeeld worden. U kunt er beter niet heen gaan, men is niet homo vriendlijk om het maar een snetje suit te drukken/


Gb   24-07-2012 08:06  Twitter Google+ Facebook Email

Is er op twitske ook een speciaal gay gedeelte.zoja hoe kom ik daar.


mark   23-07-2012 18:57  Twitter Google+ Facebook Email

Die gluurders heb je altijd, als ze maar niet gaan lopen staren. Die Homo's zitten vooral op het oude veld, wat ik wel beter vind.

Ik ben er vandaag ook geweest. Heerlijk zwemwater en ik heb eigenlijk nergens en van niemand last gehad. Ik ga zeker weer terug komen


Jack   23-07-2012 17:40  Twitter Google+ Facebook Email

Naaktstrand prima, alleen wat zijn er toch in nederland altijd weer een stelletje zeikerds die lopen te zeuren.
tegen homo's
tegen gleurders
tegen insmeer benaderingen
tegen dit
tegen dat
tegen zus
tegen zo

Hou toch een keer op.
die mensen zijn er ook.Stel   02-07-2012 00:27  Twitter Google+ Facebook Email

Vandaag naar het naaktstrand geweest weer was niet ideaal, maar we konden toch even lekker naakt zijn.
Er waren nog drie mannen aanwezig die ook lekker aan het recreŽren waren.

Alleen om de 5 minuten kwam er wel iemand om de fiets en geheel gekleed een rondje maken. En toen we ons verplaatsen zagen we wat jongelui in textiel op het eerste gedeelte van het strand. En dat was dan weer wat minder. Er staat nu gelukkig wel een bord naturisten terrein wat voor heen ongeklede recreatie toegestaan was. Maar echt helpen doet het nog niet dus.

Ik moet zeggen dat wij het oude gedeelte toch fijner vonden. Door de manier van beplanting had je toch altijd wel wat privacy. Het nieuwe standje is op het eerst gedeelte gewoon zichtbaar vanaf het fietspad en het tweede gedeelte is een grote open veld. En dat bied minder mogelijkheden om rustig te kunnen recreŽren zonder dat je gezien wordt. En door de ligging had je veel minder textiel gangers.


Ari   16-06-2012 22:08  Twitter Google+ Facebook Email

Vandaag voor het eerst geweest.

leuk naaktstrand en geen last gehad can textieltoerisme of vvandaag ieze oude mannetjes. Wel jammer dat het toiletgebouw was afgesloten en je Ä 6 moet betalen om te parkeren.Annoniem   30-05-2012 21:15  Twitter Google+ Facebook Email

Een heel mooi terrein. Lekker groot en mooi onderhouden.
Jammer dat je er veel (ik zeg het maar grof) oude viezeriken rondlopen.
Er wordt gevraagd of je een massage wil, en wat lopen ze toevallig veel rondjes.
Geen prettige sfeer. Ik ga er nooit meer heen. Ook als man zijnde voel ik me hier niet fijn. Laat staan hoe vrouwen zich moeten voelen.


Reijnoud de Haan   30-05-2012 20:01  Twitter Google+ Facebook Email

Mijn eerste indrukken van dit verplaatste terrein:
Het toiletgebouw is beter. Maar de verharding vanaf het fietspad naar de fietsenstalling zou moeten worden doorgetrokken. De fietsenrekken zelf zijn beneden de norm: biedt zoals op het oude terrein aanbindmogelijkheden op armhoogte aan.
Kunnen de groene wieren die nu het zwemmen verhinderen worden verwijderd?
Het terrein moet zich uiteindelijk nog bewijzen, maar de oude plek vond ik prima.
Op google maps is te zien, dat kort geleden dit terrein ook een strandje aan de noordkant had; dat zag ik niet meer; dat vind ik merkwaardig.
Heeft iemand tips over het [fors?] benaderen van gluurders, die worden genoemd in andere berichten en die er soms zijn?
Groet
ReijnoudHans Mandjes   28-05-2012 22:00  Twitter Google+ Facebook Email

Wat een verbetering, de overgang naar het Baaiegat! Ruimte, 2 jeu de boule banen, volleybalveld, mooi zandstrand,verbeterde toiletten, riante ligweides. Het bestuur
van het recreatieschap zorgt goed voor zijn naturisten/naaktrecreanten en heeft van een bezuiniging (door het Wezenland terug te
geven aan de natuur en de overgang van de naturisten/naaktrecreanten naar het Baaigat)
een win-win situatie gemaakt!Johan   28-05-2012 18:03  Twitter Google+ Facebook Email

Vandaag heerlijk naar het nieuwe strandje geweest. Ik vind het een grote verbetering. Vandaag super gezellig, eerst op de grote weide gelegen met iets meer wind. Later een plekje tussen het strandje en de ligweide in uit de wind. Heerlijke dag gehad, dat er nog maar veel mogen volgen


J+I   28-05-2012 15:12  Twitter Google+ Facebook Email

Vandaag fietsten wij langs mijn oude school strandje. (In mijn jeugd tijd zaten wij daar altijd.) Ik meende al iemand naakt te zien liggen maar ik wist niet beter of het naturisten gedeelte was op het strandje erachter. Twee mensen op de fiets vroegen ons de weg naar het nat.terrein. Sorry dat wij jullie naar het oude gebied hebben verwezen want ik wist niet dat het verplaatst was naar Baaiegat.


Gerrit   28-05-2012 08:07  Twitter Google+ Facebook Email

Het terrein is mooi en ruim en je kunt er lekker een ommetje maken. Ik ben het met Willeke eens dat het bord "naaktrecreatie toegstaan"vervangen moet worden door een bord "naturistenterrein". Nu veel geklede mensen op het terrein, zeker op het deel met het zandstrandje.


Willeke   27-05-2012 23:31  Twitter Google+ Facebook Email

Jammer dat het standje, zowel door de ligging, als door het feit dat het bordje aan het begin slechts vermeld dat 'ontklede recreatie is toegestaan" te veel bezocht wordt door "zieligerds", die zo nodig aapjes moeten kijken. (intussen 3 x geweest en dit alle keren ervaren)
Leuk geprobeerd, maar dit maakt dat het oude terrein toch echt leuker was!


Marco   07-04-2012 15:48  Twitter Google+ Facebook Email

Ik heb vandaag even gekeken bij het nieuwe gedeelte! ziet er mooi uit alleen nu nog erg in het zicht. Ik hoop dat het in het voorjaar meer beschut zal zijn door de natuur


Ronald   22-01-2012 10:23  Twitter Google+ Facebook Email

Als dit nieuwe naaktstrand weer een arm leuning veldje wordt, ben ik zeker weer weg. Kom er dan ook nooit meer.


hans moerland   15-01-2012 09:11  Twitter Google+ Facebook Email

ik moet t nog eerst zoeken dat nieuwe naakstrand
van mij mag er wel homo,s komen ik vind t prima
dat doe ik in t voorjaar in april pas als t wat drukker word


twiske beheer   07-12-2011 11:34  Twitter Google+ Facebook Email

Beste Ronald,
bedankt voor je bezoek
Zoals het terrein nu is zal het in 2012 ook zijn langs het fiestpad is beplating geplant voorlopig zal er niet meer komen.
het beheer en onderhoud wordt gedaan door het recreatieschap.
Veel zon pleizier in 2012


Ronald   04-12-2011 10:44  Twitter Google+ Facebook Email

Ik ben afgelopen woensdag 30 november even wezen kijken bij het nieuwe terrein. Al since begin jaren '90 niet meer geweest, ( we zeiden het arm leuning veldje) Lijkt mij wel een leuke plek maar het (voet) pad langs het terrein is nog erg open. Ik heb al gelezen dat er meer beplanting aan gebracht zal worden. Ben al jaren bezig bij een naturistenvereniging met groen beheer(nu niet meer) was coŲrdinator groen en bestuurslid. Is er een mogelijkheid om te helpen met inrichting en/of advies. Ik ben zeker van plan om in de zomer 2012 het terrein te bezoeken. Mijn rust te kunnen vinden na mijn werk. Ben een man 47 (nog) alleen.


Jan   03-08-2011 22:07  Twitter Google+ Facebook Email

Webmaster ben het helemaal met U eens al vind ik het woord oprotten wel weer een grove uitlating, maar goed ik gedraag me netjes en ik hou me aan de regels alleen vind ik dat men hier het de hele tijd maar over de homo's heeft en dat stoort mij.
Er wordt net gedaan of dat er alleen maar homo's op het naturistenstrand aanwezig zijn, maar dat is dus niet zo, de homo's worden uit het Twiske verdreven dus wat er dan nog rondloppt zijn heteromannen die op de vrouwen staan te geilen om het maar even grof te zeggen.J.   03-08-2011 20:46  Twitter Google+ Facebook Email

En toch vraag ik me af of dat nou echt zo is, dat de meerderheid van de naaktstrand* bezoekers vind dat seksrecreanten niet welkom zijn. Als ik hier zo lees over al die mannen, stellen en mensen die het eigenlijk helemaal niet zo erg vinden.

Ik zocht eigenlijk een algemeen gastenboek oid maar dat kon ik niet vinden, dit specifieke strandje ken ik niet.


Joris   03-08-2011 13:12  Twitter Google+ Facebook Email

Gisteren ben ik voor het eerst naar het (nieuwe) naaktstrand geweest en dat is me erg goed bevallen, er is zoveel ruimte dat er aan de andere kant ook nog wel een strandje zou kunnen. Ben een hetero man en had door alle verhalen een beetje het idee dat er naar mannen alleen vreemd word gekeken.... maar was erg relaxed, ga hier zeker vaker heen.
Alleen een beetje jammer dat er ook mensen gekleed waren terwijl er toch een bord staat...Jan   02-08-2011 23:06  Twitter Google+ Facebook Email

Volgens bovenstaande tekst mag er niet over sex gesproken worden, maar het is alleen maar de homos dit de homos dat wannner je niet in homos geinterresseerd bent klets er dan niet over, ik zie ook vaak heterostellen vrijen daar klaag ik toch ook niet over, vroeger liepen de naturisten over het zogenaamde homo eiland hadden ze een fijne dag konden ze alles vertellen wat ze dachten gezien te hebben, af en toe dacht ik dat ze jaloers waren maar goed ik vind dat het nu eens met ophouden om maar steeds over homos te praten we vallen jullie niet lastig

Reply Webmaster

Het excuus dat anderen ook foute dingen doen, rechtvaardigt niet je eigen foute gedrag. Seksrecreanten (ho/bi/he) horen niet thuis op het naaktstrand, dus oprotten.


Marcel & Bianca   02-08-2011 16:25  Twitter Google+ Facebook Email

Wij zijn gister naar het nieuwe naturisten terein geweest.
Lagen meerdere m/v stellen te genieten van het heerlijke weer.
Verder een aantal mannen alleen(waarvan een deel homo).
Moet zeggen dat de opzet geslaagd is hoewel het gras nog vol met onkruid is.
Verder veel distels.
Hier zal ongetwijfeld nog iets aan gedaan worden.
Maar ťťn ding is zeker, wij gaan daar vaker naar toe in de toekomst.


stel   17-07-2011 00:37  Twitter Google+ Facebook Email

hi,

het bord naturistenterrein staat er dat is alvast heel erg goed, alleen jammer van dat er nogal veel homo's komen.


Stel   13-07-2011 23:12  Twitter Google+ Facebook Email

Hoi,
wij bezoeken regelmatig het naaktstrand in het twiske en dat al een paar jaren. Het is er altijd goed vertoeven vooral ook door de sociale controle. Vroeger had je het eilandje ernaast waar vooral homo's hun seksuele gang konden gaan maar dat is er al een tijdje niet meer. Het is ons opgevallen dat op het nieuwe gedeelte vooral mannen komen die met hun penis in de hand tegen de bosjes aanstaan te kijken naar de andere kant (het oude standje). Ik hoop dat het nieuwe gedeelte niet het eilandje van vroeger wordt want nu lijkt het daar wel op!

Het nieuwe naaktstrand is ook nog niet als naturistenterein aangegeven met een bord ofzo!
Er komen dus nogal veel textielgangers en jeugdige recreanten. Wat nog erger is er komen heel veel mensen hun hond uitlaten. De honden springen vervolgens in het water en schijten alles onder. En dit terwijl een er wel een bord staat dat er geen honden en paarden zijn toegestaan. De honden uitlaters maken het wel wat onhygiŽnische.

De boswachters controleren er erg weinig blijkbaar!


Donny V   10-05-2011 16:44  Twitter Google+ Facebook Email

Hoi,
Ik ben een jonge getinte verlegen jongen.
Het lijkt me heerlijk om een keer naar het naaktstrand te gaan, maar ik durf niet zo goed alleen. Zijn er meiden/dames/vrouwen die mij een keer willen 'introduceren' op het naakstrand? Of meiden/dames/vrouwen die ook nog nooit zijn geweest, samen is minder eng dan alleen!
Bij een positief bericht zal ik mijn emailadres plaatsen!
Groetjes,
Don


Gerrit   09-03-2011 14:51  Twitter Google+ Facebook Email

Ik hoop dat het nieuwe strandje de zelfde charme krijgt als het oude. Van het oude strandje vind ik het juist zo leuk dat het door de vorm zo intiem is.
Fijn voor de boulers dat er op het nieuwe terrein banen worden aangelegd. Ik stel voor dat we "ome Jan", bij leven en welzijn, de officiele opening laten verrichten.

Even -illegaal- naakt de benen strekken zal er bij het nieuw strandje wel niet meer bij zijn, dat vind ik wel jammer. Op het eilandje over het bruggetje is/was het in het windje heerlijk wandelen.


Ik kan overigens niet wachten tot het weer weer is om lekker in het Twiske neer te strijken.Hans v E. Amsterdam   05-03-2011 16:23  Twitter Google+ Facebook Email

Naaktstrandje Het Twiske wordt begin 2011 verplaatst.

Nu komt deze iets meer naar het zuid-oosten te liggen en wordt een flink stuk groter.
Ook de 2(door de recreanten {Henk L.} aangelegde) jeu de boules banen worden hier opnieuw aangelegd.

Hopelijk verhuizen de mannen met hun seksuele handelingen NIET (!) mee.
Laten we ze duidelijk maken dat zij op deze plek NIET gewenst zijn.

Beheerder van 't Twiske: honden mogen niet op het zandstrand en het daar achter gelegen groenstrand komen. Op de rest van het Twiske-terrein zijn honden toegestaan, mits aangelijnd
johan   02-03-2011 17:40  Twitter Google+ Facebook Email

@Donny. Juist doordat de strandjes klein zij heb je meer beschutting. Iedereen ligt redelijk verspreid over het terrein, dus aan het water is vaak plek genoeg.
Voor mij kan het niet snel genoeg lekker weer worden om weer heerlijk te genieten van dit stukje natuur


donny   25-01-2011 04:33  Twitter Google+ Facebook Email

Op zich een leuk terreintje maar is het niet mogelijk om -als je naar de foto hierboven kijkt- dat strandje twee keer langer te maken? Dus dat groen, links op de foto, wat bij te snoeien en het strandje doortrekken? Nu heb je twee van die 10-meter-strandjes.. Ik ben (nog) niet zo'n 'doorgewinterde' naaktrecreant en durf gewoon vaak niet het water in te gaan omdat het bij die twee krappe plekkies waar je te water kan gaan natuurlijk het drukste is.. Of ligt het geheel aan mij? Als je het terrein ziet, kan het strand minstens drie keer langer gemaakt worden.


N   11-07-2010 17:26  Twitter Google+ Facebook Email

Hey Johan,

Blij dat je een positieve ervaring hebt gehad. Het is ook ok. Kwam er in het verleden regelmatig, altijd prima. Moet het weer 's vaker doen eigenlijk.......

Groet


Pieter   05-07-2010 02:23  Twitter Google+ Facebook Email

Hallo,

Ik vroeg mij af, zijn er specifieke tijden dat je hier mag wezen en daarbuiten niet?
Een specifieke ochtend tijd tot 's avonds.

Wil hier met mijn vriendin en een Goede vriend en zijn vriendin hier komen.

Hebben het al paar keer over gehad om dit te proberen.
Klinkt ons al een tijd interesant om te proberen.

~Pieter.


Eelco   30-06-2010 13:22  Twitter Google+ Facebook Email

Zaterdag geweest, blijkt dat er dus GEEN honden mogen ook niet aangelijnd, dat was dus wel een domper graag veranderen in deze site, wij hebben een rustige hond die gewoon gaat liggen slapen maar dat mag dus niet. vervelende kinderen die krijsen mogen er helaas wel op (zie het verschil)

verder voor de niet hondenliefhebber een geweldige plek

Reply Webmaster: Ik heb de beheerder van 't Twiske gevraagd naar het hondenbeleid op het naaktstrandje, en de volgende reactie ontvangen:

De honden mogen niet op het zandstrand en het daar net achter gelegen groenstrand komen. Het bord met het pictogram verboden voor honden staat te ver van het strand, dit zullen we verplaatsen. Op de rest van het terrein zijn honden toegestaan, mits aangelijnd


johan   28-04-2010 16:59  Twitter Google+ Facebook Email

Supermiddag gehad, heerlijk strandje, een prima sfeer en maar 25 minuten fietsen. Zeker een plek om vaker te komen.


Kevin   24-04-2010 13:36  Twitter Google+ Facebook Email

Heb eigenlijk de zelfde vraag als Johan.


Johan   22-04-2010 16:00  Twitter Google+ Facebook Email

Ik denk er over om zondag voor het eerst hier heen te gaan, zijn er meer (jonge) mensen die gaan? In het verleden deden er nogal wat negatieve verhalen de ronde (lastig vallen, openbare seksuele handelingen), hoe is het tegenwoordig???


jaap   19-07-2008 21:25  Twitter Google+ Facebook Email

Ik wil er ook bij vermelden dat er 2 jeu de boules banen zijn aangelegd door recreanten.


Peter   15-06-2008 15:12  Twitter Google+ Facebook Email

over het bruggetje is officieel volgens mij geen naaktgedeelte meer, officieus dan misschien wel, komen vooral homo's voor geloof ik.


pjotter   25-05-2008 08:51  Twitter Google+ Facebook Email

leuke foto`s maar ik mis het naaktgedeelte over het bruggetje 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend