Berendonck

Terug  Gastenboek Naaktstrand Berendonck
Dit gastenboek is alleen bedoeld voor onderwerpen die betrekking hebben op dit strand.
Het gastenboek is niet bedoeld voor het maken van afspraken; deze worden verwijderd! Seksrecreanten zijn niet welkom op de naaktstranden en ook niet in het gastenboek!

Zijn er problemen op het strandje stel dan ook de NFN (Nederlandse Federatie van Naturistenverenigingen) op de hoogte via het speciale e-mailadres strand@nfn.nl.
Zij blijven dan goed op de hoogte wat er speelt en kunnen eventueel contact opnemen met de beheerder van het terrein. Kijk hier voor meer info.

Schrijf bijvoorkeur eerst het bericht in een tekstverwerker, en plak het dan in de tekstbox.
(Opmaak van de tekst wordt niet ondersteund). Maximaal kan 1 bericht per uur worden geplaatst.

Naam:


(Email niet zichtbaar in gastenboek)


Bericht:


Anti Spam code, typ in dit veld tien 


   26-01-2018 02:26  Twitter Google+ Facebook Email

Hallo beste volgers,

We hebben een vruchtbaar gesprek gehad met Leisurelands en NFN. We hebben na 30 jaar gedoogstatus een erkende naturistische locatie binnen handbereik. Een stevig doekje voor het bloeden toch..

Gaat nog wel wat tijd kosten, want meeste bouwondernemers hebben genoeg te doen..


Ton de Bruin   23-10-2017 01:31  Twitter Google+ Facebook Email

Niet vreselijk veel te melden aan het einde van het seizoen: De 'Boomsloop'-kladder is nog steeds actief. Ik bewonder bijna het geduld dat Leisurelands ermee heeft om telkens weer de borden schoon te maken.
Bjna, want het is immers de oogst van een verkeerd beleid..

Binnenkort hebben drie leden van ons gezelschap een gesprek (wqaaronder ik) met Bernd Huijzer van de NFN om een actieplan op te stellen om de erkende locatie in te richten.
Wij houden jullie op de hoogte!


Kenneth   30-08-2017 13:32  Twitter Google+ Facebook Email

Mooi verwoord en geschreven Ton!
Triest van die bekladdingen. Bijna altijd weer een paar enkelingen die het menen te moeten verpesten voor de meerderheid. Nu die (MEGA)sauna daar komt zouden de toekomstige bezoekers die ervaren hoe prettig het is om naakt te vertoeven in de saunatuin ook eens moeten weten/beseffen dat je ook zonder saunabezoek heerlijk bloot kunt recreren aan de Berendonck.
Sowieso vind je in de gemiddelde saunatuin voldoende potentiel om het naturisme en de naaktstranden in Nederland vitaal te houden. Wellicht iets voor de NFN?


Ton de Bruin   30-08-2017 02:06  Twitter Google+ Facebook Email

Beste mensen,

Laten we duidelijk wezen: We hebben de (MEGA)-sauna nooit gewenst en zijn daar nog steeds tegen, maar we hebben - binnen legale mogelijkheden - oppositie gevoerd en hebben de strijd verloren.
Zoals Alex de Meijer al stelde: tijd om de wonden te likken en te aanvaarden wat onvermijdelijk is.
Wij nemen dan ook afstand van het bekladden van portalen naar de Berendonck met hakenkruisen en teksten als 'Bossloop'; de eerste uiting slaat historisch gezien nergens op en de tweede uiting - hoe waar ook - brengt het bos niet terug en compromitteert onze onderhandelingspositie ten opzichte van LL en NFN.
Laat een erkend naturisme strand daarom een doek(je) voor het bloeden zijn en aanzet zijn voor een rouwverwerking!


Kenneth   29-08-2017 19:07  Twitter Google+ Facebook Email

Dan wordt het tijd dat ik hier ook weer eens mijn gezicht laat zien. Nog even genieten voordat er echt flink gebouwd gaat worden aan die vermaledijde Thermen Berendonck. Ik ben benieuwd, ze denken omgerekend het hele jaar door dag in dag uit zo'n 300 bezoekers te kunnen trekken. Tussen Breda en Oosterhout moet er ook een zeker zo groot en net zo luxe wellnesscomplex komen en daar rekenen de initiatiefnemers, met zeker minstens 20 jaar meer ervaring in de sauna/wellnesswereld dan Bussloo, op een veel realistischer 200 bezoekers per dag. En waarbij dan ook nog moet worden opgemerkt dat de lokale markt daar veel gunstiger is, mede ook omdat Belgi/Vlaanderen dichtbij is en de groei van de wellness/saunabranche daar momenteel stokt.


Wim   28-08-2017 20:26  Twitter Google+ Facebook Email

Vandaag een historische dag voor de naaktrecreatie aan de Berendonck: na ruim 30 jaar gedogen is er een bord geplaatst : "naturistenstrand". De nieuwe inrichting volgt later, maar dit is alvast de erkenning. Om het te vieren heeft Ton op ijsjes getrakteerd ! Ik zou zeggen : naturistisch Nederland kom hier snel eens een kijkje nemen, nu het gebied er nog zo mooi bij ligt...


Wim   21-07-2017 21:54  Twitter Google+ Facebook Email

Overigens is het routekaartje op deze site door de laatste ontwikkelingen ietwat verouderd. Het groene gebied is gelukkig niet meer de locatie van het toekomstig officieel naaktstrand. Dat komt in een deel van het rode (huidige gedoog-)gebied. Ook de looproute vanaf de parkeerplaats is gewijzigd. Als je vanaf de parkeerplaats aan de Staddijk komt, ga dan direct na het tunneltje links. Volg dit pad langs de snelweg tot je op een soort driesprong komt, ga daar rechts en je komt vanzelf in dit paradijsje.


Ton de Bruin   11-07-2017 01:57  Twitter Google+ Facebook Email

Realisering van een naturistenterrein..
Dit was toentertijd ook de opdracht van de gemeente Wijchen aan Leisurelands: realiseer een naturistenterrein. Het was dus een voorwaarde voor de goedkeuring van het bestemmingsplan Thermen Berendonck.
Ik denk dat de gretigheid om de 'kip met de gouden eieren' binnen te halen de gemeenteraad Wijchen vrijgevig heeft gestemd op dit thema..


Kenneth   10-07-2017 19:15  Twitter Google+ Facebook Email

Tenminste nog n klein pleistertje op de grote wond. Erkenning van de naturisten, daar waar, getuige de reacties hier bij de betreffende gastenboekpagina's en artikelen+reacties in regionale kranten als De Gelderlander, Leisurelands elders de naturisten liever kwijt dan rijk is.
Wat Thermen Berendonck betreft heb ik het idee dat door het (ogenschijnlijke) succes van Thermen Bussloo en de nieuwe loot Soesterberg de familie Dolman zich (een beetje) vervreemd heeft van enig realiteitszin en enig grootheidswaanzin niet valt te ontzeggen. Volgens uitspraken in een artikel/interview in De Gelderlander/Stentor enige tijd geleden rekenen ze kwa bezoekersaantallen omgerekend op minstens zo'n 300 bezoekers per dag het hele jaar door. Diverse medewerkers/exploitanten van andere wellness/sauna complexen (die ik gesproken heb) zeggen dat dit wel heel ambitieus is, zoniet onmogelijk, gezien de huidige markt, lokale/regionale aanbod en een begin 2018 te heropenen luxe wellnesscomplex te Oss. Ik hoop voor ze dat ik/zij ongelijk krijgen, want het zou helemaal zonde zijn als er zoveel natuur/groen moet wijken voor een slecht renderend wellnesscomplex. En het is maar de vraag of Aspro dan genterresseerd is om als reddende engel te fungeren.


Ton de Bruin   06-07-2017 23:04  Twitter Google+ Facebook Email

De ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op het moment: Leisurelands heeft al maanden geleden een voorschot genomen op een voor hun gunstige beschikking en heeft alvast prematuur alle houtkap verricht en is begonnen met het verleggen van paden.
Woensdag 5 juli bereikte ons het bericht dat de Raad van State het bezwaar van IVN en GNMF alsmede van de lokale saunabedrijven ongegrond achtte, dus achteraf kreeg Leisurelands de goedkeuring van hun omstreden handelingen.
Ook is nu duidelijk dat onze huidige locatie ingericht gaat worden als naturistenterrein; een betonpad als toevoerweg is reeds gerealiseerd. Tegen de inherente erkenning van ons terrein ben ik uiteraard niet tegen; van de teloorgang van de omgeving baal ik verschrikkelijk en vele wandelaars en natuurgenieters met mij !
:-(


Kenneth   29-05-2017 11:44  Twitter Google+ Facebook Email

Dat Ernic is overleden is mij blijkbaar ontgaan door alle drukte en bezigheden. Anders kijk ik zo af en toe nog wel eens in de WNBR groep. Hij was zeker een buitengewoon aardig en betrokken iemand die ook nog eens eens in de zoveel tijd zijn gezicht liet zien aan de Bisonbaai. De WNBR zal nu ook niet meer zijn zoals het was. Hij gold toch jarenlang, vooral in de beginjaren, als d Nederlandse WNBR man.


Wim   10-05-2017 20:56  Twitter Google+ Facebook Email

Vanmiddag bereikte ons het verdrietige nieuws dat Ernic Kamerich is overleden. Ernic was een zeer betrokken en zeer gewaardeerde bezoeker van het naturistenveldje bij de Berendonck. Daarnaast was hij jarenlang actief in de organisatie van de World Naked Bike Ride. Boven alles was hij een buitengewoon aardig en kleurrijk mens. Ik weet zeker dat ik namens velen spreek als ik zeg dat hij gemist zal worden.
Wim van Vonderen.


Tonde Bruin   18-04-2017 01:27  Twitter Google+ Facebook Email

Aan alle (toekomstige) bezoekers:

Op dinsdag 9 mei aanstaande om 10 uur 's ochtends dient voor de Raad van State een zitting om vast te stellen of de toets 'Ladder van duurzame Verstedelijking' correct in acht genomen is.
Leisurelands en Thermen Bussloo hebben een rapport laten opstellen door van Spronsen & Partners dat naar de inzichten van Gelderse Natuur & Milieu Federatie (GNMF) en IVN (Rijk van Nijmegen) zeer aanvechtbaar is. Deze clubs hebben een tegenrapport laten opstellen door een ander adviesbureau.
De Raad van State zal moeten beoordelen of GNMF en IVN terecht verzet aantekenen tegen het bestemmingsplan Thermen Berendonck.
Zoals Wim al schreef heeft de bomenkap reeds plaatsgevonden en zijn toevoerwegen reeds in verre staat van aanleg. Dat laatste schijnt te mogen, want dat valt onder het 'Bestemmingsplan Buitengebieden' waar de gemeente Wijchen vrij over mag beschikken. Echter het eerste, de boskap, zou wel eens kunnen resulteren in een herbeplantingsplicht in geval het Bestemmingsplan Thermen Berendonck wordt vernietigd..
Om een prachtig natuurgebied te redden en k onze eigen lokatie (want ook die staat op de tocht!), de oproep om 9 mei naar de RvS te gaan ! Eventueel regel ik een groepsretour van NS.

Groet,
Ton de Bruin


Wim   30-03-2017 21:18  Twitter Google+ Facebook Email

Het ziet er wel wat triest uit, nu schuin tegenover het veldje de bomen gekapt zijn. Toch zijn we ook aan de Berendonck het nieuwe seizoen met veel genoegen begonnen. Er zijn genoeg plekjes om 'n beetje uit het zicht van de wandelaars te liggen, dus ook in 2017 zijn alle naturisten die eens in het schoonste water van Nederland willen zwemmen weer van harte welkom !
Wim.


Ton de Bruin   23-07-2016 01:32  Twitter Google+ Facebook Email

Er wordt sinds vorig jaar wel degelijk gemaaid op ons strandje: Dit jaar al 3 keer sinds de aanschaf van een bosmaaier vorig jaar. (Was overigens wel nodig, gezien de regenval van de afgelopen maanden)
Op dit moment wachten we nog op een definitieve beslissing of we beroep aan gaan tekenen tegen de beslissing van de Gemeenteraad Wijchen om die verwenste Sauna toe te laten ..


Ray   06-06-2016 22:42  Twitter Google+ Facebook Email

Hallo ja ik ben al een paar keer geweest dit jaar
Is voor mij lekker dicht bij
Ben dit weekend maar ergens anders heen gegaan laatste keer was de toegangs weg nog in bouw staat en bepaalde veldjes moeilijk te berijken jammer. Hoop dat het snel klaar is


sven   06-06-2016 15:14  Twitter Google+ Facebook Email

Goedemiddag.
Zijn er dit jaar als mensen hier geweest?
Ik ben erg benieuwd hoe het er nu bij leg.

Als het mooi weer blijft ga ik van de week even kijken daar


Wim   03-09-2015 19:11  Twitter Google+ Facebook Email

Je hebt helemaal gelijk Ton: het is goed dat we naturistisch Nederland eens laten weten dat wij hier een fantastisch plekje hebben. Ok, er zijn geen voorzieningen (toilet ed.) en voor kleine kinderen die niet goed kunnen zwemmen is het misschien onveilig zonder drijflijn, maar we hebben zeldzaam helder en schoon water. De sfeer is uitstekend, een vaste kern bezoekers houdt het veldje schoon en treedt zo nodig op tegen sexuele en andere overlast. Dit is naturisme zoals het moet zijn !


Ernic Kamerich   02-09-2015 16:46  Twitter Google+ Facebook Email

Erg mooie locatie, midden in het groen en tussen de bomen. Het water is altijd helder en van uitstekende kwaliteit, nooit problemen gehad met blauwalg of i.d. Je ziet de visjes zwemmen, soms komen ze nieuwsgierig je voet besnuffelen.
De sfeer is gezellig en vriendelijk.
Niet volkomen stil, maar sinds er fluisterasfalt ligt op het deel van de A73 dat er op enige afstand langs loopt, is het verkeersgeluid niet meer storend en zeer acceptabel.
De omgeving nodigt uit tot wandelen en fietsen, in de Berendonck zelf en eventueel doorgaand naar de Hatertse Vennen.


Ton de Bruin   29-08-2015 10:07  Twitter Google+ Facebook Email

Beste mensen, er zijn dagen met wel 50-70 op ons strandje. Zend eens een blijk van waardering, zodat wij in de toekomst aannemelijk kunnen maken dat ons strandje bestaansrecht heeft! :-)


Ton de Bruin   09-08-2015 15:59  Twitter Google+ Facebook Email

@erik: Zie mijn bericht van 30-07-2014 voor een route beschrijving en de route kaart van deze site. Parkeren aan de Staddijk is gratis.
Moet kunnen lukken.. :-)


erik   01-07-2015 13:26  Twitter Google+ Facebook Email

Ik ben dinsdag gaan zoeken Naarden plaats waar het naaktstrand is maar kreeg het niet gevonden ? Kan mij iemand zeggen hoe ik het gevonden krijg ? Ik kom met de auto. Gr erik.


Ton de Bruin   12-06-2015 00:59  Twitter Google+ Facebook Email

Beste mensen,

De 28e mei besloot de Raad van State dat zij onvoldoende informatie had om tot een oordeel te komen; daarom gaf zij RGV en GNMF 4 weken om aanvullende informatie te geven.
Daarna komt een tweede zitting..
Voor nu: wij hebben besloten een bosmaaier aan te schaffen om de onderhoud op ons veldje in eigen beheer aan te pakken; als je de aanschaf wil ondersteunen, wij dachten aan 10,- per persoon (zonder verplichting)..
Groetjes,
Ton de Bruin


Ton de Bruin   28-05-2015 00:48  Twitter Google+ Facebook Email

Tijdens het Emporium is het strandje wel gewoon bereikbaar, hoor. Maar ik zelf ben allergisch voor het type 'muziek' (en met mij veel anderen).


Ton de Bruin   23-05-2015 17:08  Twitter Google+ Facebook Email

Beste mensen,

Wij hebben reden voor een feestje!
De Raad van State heeft het bestemmingsplan 'Thermen Berendonck' naar de prullenbak verwezen.. Zie hier de volledige tekst van de Uitspraak:

https://www.raadvanstate.nl/uitspraken/zoeken-in-uitspraken/tekst-uitspraak.html?id=83828&summary_only=&q=

Een reusachtige overwinning, maar daarmee zijn we er nog niet helemaal.
De ontheffing van de flora en faunawet moet nog van de baan en dat hoger beroep dient donderdag 28 mei, 10.45 uur, Raad van State, Kneuterdijk 22 te Den Haag.
Wij doen een beroep op een ieder die de Berendonck wil behouden om naar die zitting te komen.

Ter informatie: De RVO heeft op 12 september 2013 de ontheffing voor de flora en faunawet verstrekt en recentelijk op 24 april 2015 heeft deze ambtelijke instantie het besluit bekrachtigd met ongegrond verklaring van de bezwaren van GNMF, een betere toelichting en een nieuw 'Mitigatieplan Das'. De bedoeling zal dan zijn om dat donderdag 28 mei aanstaande mee te nemen naar de zitting in hoger beroep.
Aangezien de ontheffing van de flora en faunawet de RGV de mogelijkheid biedt in de toekomst naar willekeur de 'Ontwikkelingsvisie Berendonck' te realiseren (en wij weten inmiddels waartoe dat kan leiden), moet ook dit van tafel..
Het wachten is immers op een nieuw bestemmingsplan waarin de plannenmakers van RGV, gemeente Wijchen en Thermen Bussloo (als die club er hierna nog zin in heeft..) niet dezelfde knullige - voornamelijk procedurele - fouten zullen maken..

PS: RGV noemt zich tegenwoordig 'Leisurelands'.


Ton de Bruin   07-11-2014 22:30  Twitter Google+ Facebook Email

Rectificatie naar aanleiding van net binnengekomen mail van de GNMF (rechtszaak dient om 12:00u ipv 15:00u):

Beste mensen,Op de valreep heeft de Rechtbank Gelderland de behandeling van ons beroep verwezen naar de Meervoudige Kamer. Dat betekent dat niet n maar drie rechters zich zullen buigen over de ontheffing Flora- en Faunawet voor de dassen aan de oostzijde van de Berendonck. Het zijn mr. G.W.B. Heijmans, mr. J.J. Penning en mr. L.M. Vogel. Omdat deze drie rechters morgen niet om drie uur s middags maar wel om twaalf uur kunnen, is de zitting in tijd verplaatst. Het wordt dus:Dinsdag 14 oktober, 12.00 uur

Rechtbank Gelderland, Walburgstraat 2-4, Arnhem.Excuses voor de late melding, maar we zagen de brief pas vanochtend. Een goed gevulde tribune blijft belangrijk! Voor wie wil komen: het is verstandig om wat eerder naar binnen te gaan. Wij wachten u om 11.40 bij de ingang van de rechtbank, mocht u later komen: het betreft zaaknummer ARN 14 / 2924 WET 242.Met vriendelijke groet,Alex de Meijer

Gelderse Natuur en Milieufederatie


Ton de Bruin   13-10-2014 11:27  Twitter Google+ Facebook Email

Rectificatie naar aanleiding van net binnengekomen mail van de GNMF (rechtszaak dient om 12:00u ipv 15:00u):

Beste mensen,Op de valreep heeft de Rechtbank Gelderland de behandeling van ons beroep verwezen naar de Meervoudige Kamer. Dat betekent dat niet n maar drie rechters zich zullen buigen over de ontheffing Flora- en Faunawet voor de dassen aan de oostzijde van de Berendonck. Het zijn mr. G.W.B. Heijmans, mr. J.J. Penning en mr. L.M. Vogel. Omdat deze drie rechters morgen niet om drie uur s middags maar wel om twaalf uur kunnen, is de zitting in tijd verplaatst. Het wordt dus:Dinsdag 14 oktober, 12.00 uur

Rechtbank Gelderland, Walburgstraat 2-4, Arnhem.Excuses voor de late melding, maar we zagen de brief pas vanochtend. Een goed gevulde tribune blijft belangrijk! Voor wie wil komen: het is verstandig om wat eerder naar binnen te gaan. Wij wachten u om 11.40 bij de ingang van de rechtbank, mocht u later komen: het betreft zaaknummer ARN 14 / 2924 WET 242.Met vriendelijke groet,Alex de Meijer

Gelderse Natuur en Milieufederatie


Ton de Bruin   03-10-2014 00:12  Twitter Google+ Facebook Email

Hallo iedereen die de Berendonck een warm hart toedragen,

Dinsdag 14 oktober wordt voor de Rechtbank Gelderland dinsdagmiddag 14 oktober om 15.00 uurop de Walburgstraat 2-4, te Arnhem het beroep dat de GNMF met steun van Das& Boom heeft ingediend tegen de ontheffing Flora- en Faunawet behandeld.
Wanneer het grote thermencomplex wordt aangelegd, inclusief parkeerterrein en toegangsweg, wordt volgens ons het voortbestaan van de dassenpopulatie bedreigd. De voorgestelde maatregelen ten behoeve van de beschermde das zullen niet werken.
De zitting duurt ongeveer 45 minuten. Verzamelen voor de ingang, uiterlijk om 14.40 naar binnen gaan, want mensen moeten altijd door een sluis. Daarna binnen bij de zaal wachten. Spandoeken zijn niet gewenst, maar misschien dat mensen badges, buttons of niet te schreeuwerige hoedjes kunnen verzinnen?

Op maandagmiddag 8 december om 13:30u op de Kneuterdijk 22, te Den Haag dient vervolgens de beroepsprocedure voor de Raad van State; ook daar zijn belangstellenden meer dan welkom.


Tjipke Tasma (Webmaster)   31-07-2014 22:23  Twitter Google+ Facebook Email

@Ton de Bruin Bedankt voor jouw info. Ik heb de route op Google Earth bekeken. Het is inderdaad iets korter en wat natuurlijk ook belangrijk is, het is gratis. Ik hoop binnenkort het strandje weer eens te bezoeken en zal de route dan nog lopen.

Als er meer info is over de nieuwe locatie, dan houd ik mij aanbevolen.


Ton de Bruin   30-07-2014 23:48  Twitter Google+ Facebook Email

Aanvulling actuele status:
1e Er komt vrijwel zeker gn nieuwe naturistenlocatie aan de Oostoever (op het kaartje aangegeven in groen). De beoogde erkende locatie zal aan de zuidoever komen, waar nu al gedoogd wordt op de grote ligweide dichtbij bij de A73.
2e Al sinds jaar en dag is het onzin om te parkeren op de parkeerplaats van RGV, waar betaald moet worden en het veel verder lopen is. Zoom in op het kaartje ten oosten van de A73 en vind daar de straat genaamd Staddijk, als je goed kijkt komt deze uit op een tunneltje onder de A73 door. Aan de Staddijk tegenover de Tennisvereniging Smash 70 is een ruime gratis parkeerplaats, waar je de auto kunt stallen. Vandaar uit is het zo'n 15 minuten lopen naar het naaktstrandje.
3e Vanaf de parkeerplaats loop je via de tunnel onder de A73 door en houd op het geasfalteerde fietspad links aan richting Zuid. Je zult merken dat er twee paden parallel aan elkaar lopen. Negeer de afslag naar rechts die naar de grote brug over de BD leidt en houd van daar het rechterpad aan. Waar het pad dicht bij het water komt zul je een vlonder aantreffen die over een uitloper van de BD leidt. Ga over de vlonder heen en volg het pad dat rechts afbuigt; over zo'n 100 meter bereik je de eindbestemming (in het rode gebied, waar op het kaartje in blauwe letters NFN staat)!


frank   10-06-2014 02:46  Twitter Google+ Facebook Email

hallo beste mensen
helaas ik kan het naaktveldje niet vinden niet vinden
ik ben er vandaag geweest met fiets opgeven moment wel door bossen gefietst maar ik kwam steeds uit op golfclub velden waardoor ik niet verder kon opgeven moment kwam ik weer uit op een ander golfclub veld toen zag aan de overkant daarvan wel de naaktrecreanten maar helaas ik weet er echt niet hoe ik er met fiets kan komen(aangezien ik geen auto heb)misschien is er iemand die het graag een keer goed en duidelijk uit kan leggen of iemand die er zelf keer heen gaat en mij even wegwijs wil maken hoe ik er kan komen want ikzelf kom er echt niet uit helaas. bij voorbaat dank groetjes frankTon de Bruin   19-05-2012 20:54  Twitter Google+ Facebook Email

@Naturisten stel: woensdag 23 mei (as woensdag dus) wordt om 19:30 uur in Umberto te Alverna een informatieavond gehouden. Hierbij wordt het nieuwe voorstel bestemmingsplan gepresenteerd. In het voorstel wordt aan het RGV gevraagd de regie te voeren over de lokatie en de wenselijkheid van het nieuwe strand.
Gevreesd wordt dat - aangezien het RGV de aanleg zelf zal moeten financieren - het RGV de wenselijkheid zal willen ontkennen. Bij deze dan ook een oproep aan een ieder om je stem bij deze informatieavond te laten horen!


R & A   20-03-2012 15:06  Twitter Google+ Facebook Email

Hoi hoi.

Wie kan ons vertellen wanneer het groen gearceerde strandje het reguliere strandje wordt?
Groetjes Naturisten stel.   03-02-2012 11:27  Twitter Google+ Facebook Email

hoi
kunnen jullie het adres geven aan mij!
ik vind dit wel heel leuk.

groetjes, emmeke


Mark   11-09-2011 15:18  Twitter Google+ Facebook Email

beste lezers,

helaas is mijn vorige bericht niet geaccepteerd, omdat er waarschijnlijk het woorje afspreken in stond, maar dat was niet de strekking van het verhaal. ik wilde alleen met A een gesprek aangaan, maar is toch blijkbaar verkeerd begrepen.
in Cuijk heb je ook een mooi strandje voor naaktrecreatie op de Kraaijenbergse plassen. via naaktstrandje.nl kun je die zo vinden.
ga het maar eens proberen, mij is het goed bevallen. laat maar eens horen wat jij er van vindt, als je in de buurt bent natuurlijk.
veel genieten dan maar gewenst...

Mark


A   27-06-2011 11:56  Twitter Google+ Facebook Email

Afgelopen jaar ben ik voor het eerst sinds jaren weer eens naar de Berendonck gegaan. En inderdaad: veel 'loslopende' mannen en groepjes in struiken en later op de dag ook groepjes opgeschoten jongens die allerlei opmerkingen riepen naar iedereen die daar lag. Geen fijne plek meer. Erg jammer. Vroeger was het een paradijsje voor iedereen.


Mark   16-05-2011 16:56  Twitter Google+ Facebook Email

Beste naaktrekreanten en forumlezers,

afgelopen zondag wilde ik even in de zon gaan liggen op het gedoogde naaktstrand op een van de drie landtongen.
lekker rustig en genieten van het geluid van de vogeltjes... wat denk je, al na een paar minuten ben ik niet meer alleen, want er komen 2 mannen vlak bij mij zitten, met naar mijns inziens, sexuele bedoelingen.
dan heb ik het gelijk weer gehad. kijk, ik heb geen enkele moeite met naakte recreatie, maar ik ben geen homo man!!!
ik moet je zeggen dat ik me er niet op m'n gemak voelde, en ben toen maar in de kleren gestapt en weer gegaan.
als dit het terrein is van homo's op zoek naar een date, dan ben ik daar voor het laatst geweest.
het voelde voor mij als een, ja hoe moet ik dat nou zeggen, onprettige situatie, zeg maar bedreigend.
het zal best moeilijk zijn dit uit te bannen, maar ik vind het geen fijne situatie.
wat kunnen we er aan doen.....
zijn er nog meer plaatsen rond het water waar je ongestoord naakt kunt genieten.....
ik zou het daar graag een keer met jou/jullie over willen praten cq bekijken...

graag een reactie, en met een vriendelijke groet,

Mark..

Mathijsen   22-04-2010 00:35  Twitter Google+ Facebook Email

Volgens artikel 430a van het Wetboek van Strafrecht is het niet toegestaan dat een gemeente of recreatieschap een gebied aanwijst dat niet geschikt is voor naaktrecreatie!
Zij maken de denkfout dat wanneer zij en gebied aanwijzen dat zij geschikt vinden voor Naaktrecreatie de rest van het gebied automatisch ongeschikt is voor naaktrecreatie.
Hierover is jurisprudentie! LJN: AR1937
Door deze bekrompen opstelling va het recreatieschap zal zowel het oude Naaktstrand als het nieuwe, dat nota bene direct naast het kinderstrand wordt aangelegd, in de ogen van de naaktrecreant als een geschikte locatie voor Naaktrecreatie worden aangemerkt. Alleen de strafrechter kan en mag daar een besluit over nemen!Ikke   15-04-2009 15:11  Twitter Google+ Facebook Email

Alleen op het gewone strand zijn honden verboden, er is wel een deel strand voor honden. Op het naaktgedeelte mogen honden wel komen. 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend